Kabel HDMI czy VGA?

krotock

Użytkownik
Użytkownik
Siema. Do tej pory myślałem, że kabel HDMI to najlepsze rozwiązanie dla XBoxa. Jednak na pewnej stronie kilku ludzi twierdziło, że VGA jest lepszy, ponieważ można sobie ustawić rozdzielczość 1920 x 1080. O ile mi wiadomo, to na oryginalnym kablu Microsoftu HDMI jest taka rozdzielczość. Pytam się więc, o co chodzi?

ja na swoim kablu hdmi tez mam 1080p.. to jakiś pozłacany gruby kabel z elektronika za 20zl

MaciekPRO

Użytkownik
Użytkownik
Kupiłem kabelek BigBen w salonie empik, odbiór jest o niebo! lepszy.
Polecam...

cheery

Użytkownik
Użytkownik
Najtańszy HDMI 20 zł będzie miał jakość obrazu VGA za 150 zł.
HDMI jest obecnie najlepszym, całe szczęscie też najtańszym wyborem ;]

bogdan6120

Użytkownik
Użytkownik
Co wy gadacie HD to HD z VGA component wyciśniesz 1020i tak samo jak HDMI nie ma żadnej różnicy.I nie ważne że kabel HDMI kosztował 200 zł czy 20 zł i tak różnicy nie zobaczysz może ten droższy będzie bardzie żywotny.

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Co wy gadacie HD to HD z VGA component wyciśniesz 1020i tak samo jak HDMI nie ma żadnej różnicy.I nie ważne że kabel HDMI kosztował 200 zł czy 20 zł i tak różnicy nie zobaczysz może ten droższy będzie bardzie żywotny.
Oj nie wiesz o czym gadasz człowieku owszem tak do +- 3 m nie ma różnicy pomiędzy hdmi za 30zł za hdmi za 300 zł są nie znaczne nie ważne dla zwykłych śmiertelników ale powyżej 3m brać droższe im dłuższy tym więcej płacić .

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Ja na swoim krociutkim HDMI rowniez mam 1080 p

Frezer

Użytkownik
Użytkownik
HDMI jest lepsze bo daje sygnał 1080p oczywiscie skalowane z 720p a VGA 1080i wiec troche gorzej

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
A i jeszcze większość gier nie ma 1080p ba to jest rzadkość większość ma 720p tutaj macie listę paru gier dla przykładu.

http://xboxforum.pl/gier-f12/natywne-rozdzielczosci-gier-24830.html

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Tylko HDMI przy rozdziałce full hd - bierzesz taki z allegro za 5-10 zł i masz lepszą jakość niż w przypadku kabla VGA za 60zł :D

mixyr

Użytkownik
Użytkownik
ja osobiście mam aktualnie x'a podpiętego do tv kineskopa, ale czasami schodze na dół i podłączam kablem HDMI pod LCD Full HD i jest znakomicie, a kabel kupiłem na allegro za 7zł - dla mnie to nie robi różnicy

A i jeszcze większość gier nie ma 1080p ba to jest rzadkość większość ma 720p tutaj macie listę paru gier dla przykładu.
Troszkę się zagalopowałeś, bo praktycznie każda wyprodukowana pod koniec 2008 i nowsze obsługują 1080p

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Troszkę się zagalopowałeś, bo praktycznie każda wyprodukowana pod koniec 2008 i nowsze obsługują 1080p
No właśnie nie - kolega ma rację, bardzo mało gier ma obsługę 1080p ;)

ramoon

Użytkownik
Użytkownik
To, że gra działa jak masz konsole ustawiona na 1080p to nie znaczy, że gra działa w tej rozdziałce natywnie. Po prostu jest skalowana

patrycy

Użytkownik
Użytkownik
wiadomo ze hdmi jest njalepszy!

Do góry Bottom