Kojima planuje remake pierwszego Metal Gear Solid na Fox Engine

TigraTeam

Banned

Silnik z Metal Gear Solid 5 ma wkrótce posłużyć do odświeżenia pierwszej odsłony serii, ale sam Kojima najpierw musi znaleźć zespół, który tego zadania się podejmie.

Mieliśmy już co prawda Metal Gear Solid HD Collection, ale tym razem Kojima chce pójść krok dalej i nie tylko odświeżyć oprawę dawnego produktu, ale przygotować go niemal od nowa wykorzystując najnowszy swój najnowszy silnik, Fox Engine, który napędzać będzie między innymi Metal Gear Solid 5, czy Pro Evolution Soccer 2014.

Kojima jest obecnie na etapie szukania studia, które mogłoby zająć się projektem. Może to być zarówno ekipa z Japonii, jak i jakiś zachodni team, wszak znamy już jeden powrót MGS w postaci wydanego wyłącznie na GameCube'a The Twin Snakes, który został przygotowany przez studio Silicon Knights, które ostatnimi czasy było bohaterem afery z bezprawnym wykorzystywaniem technologii Unreal Engine. Jest więc niemal pewne, że wybór Kojimy nie padnie na nich.

Na temat remake'u nie wiadomo więcej.

źródło:•• Kojima planuje remake pierwszego Metal Gear Solid na Fox Engine

voltan91

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
Chyba bym umarł z zachwytu ;O
Shadow Moses w takiej jakości :O

MixMachine

Użytkownik
Użytkownik
Oooooo kurczaczki! Must have! Byle by na jeszcze obecną generacje :D

eekz

Użytkownik
Użytkownik
Zuooooo! Istne zuo!
Kiedyśne gry miały duszę.. duszę, pomysł i grywalność! To były świetne produkcje a nie to co obecne - wycackane, wychuchane drewniane klocki bez wyrazu, że nie wspominając o tym iż są okrojone w dniu premiery żeby zarobić dodatkowo na tzw. DLC. Ehhh..
Nic tylko czekać na MGS. I bym się też nie pogniewał za remake Vigilante 8 albo Cool Boarders 3 :)

djploki

Użytkownik
Użytkownik
Nigdy nie zapomnę tego klimatu kiedy kupiłem PSX-a z tą grą i w nią zagrałem. Nie do opisania uczucie. Potem znowu zagrałem w Twin Snakes na Gamecubie i też było nieźle. Zagram i po raz trzeci,jeśli taki remake powstanie. Ta gra się nie zestarzeje.

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Jak dla mnie BOMBA :). Jestem jak najbardziej za! :)

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Pierwszego Metal Gear Solid, żadna część nie przebije. Nie ma takiej opcji. Jeśli będzie taka możliwość, to biorę preorder w ciemno!

P.S. Wiem, że to inne firmy robiły te gry, ale jak można, to bym zamówił jeszcze remake wszystkich hitów z PSX'a (M.in. Syphon Filter 1-3, Crash Bandicoot 1-3 + CTR, Medievil 1 i 2 itd. itp.)

Tr1SH

Użytkownik
Użytkownik
Ciekawe jakby wyglądała walka z Psycho Mantisem :D

djploki

Użytkownik
Użytkownik
Ciekawe jakby wyglądała walka z Psycho Mantisem :D
Na pewno bardziej widowiskowo niż to było na PSX-ie. Nie zapomnę jak Psycho Mantis podczas walki wymieniał gry,w które wtedy grałem. Kojima to geniusz,bo tak zaprogramował grę aby odczytywała stany poszczególnych gier jakie się miało na karcie pamięci a mi wtedy,gdy tego jeszcze nie wiedziałem opadła szczena z wrażenia jaki to Psycho Mantis jest mądry :)

tommy9999pl

Świeżak
Świeżak
Boże! To tak jakby Kojima chciał mi zwrócić dzieciństwo!!! Dziękuje :))

LucyFair

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Na pewno bardziej widowiskowo niż to było na PSX-ie. Nie zapomnę jak Psycho Mantis podczas walki wymieniał gry,w które wtedy grałem. Kojima to geniusz,bo tak zaprogramował grę aby odczytywała stany poszczególnych gier jakie się miało na karcie pamięci a mi wtedy,gdy tego jeszcze nie wiedziałem opadła szczena z wrażenia jaki to Psycho Mantis jest mądry :)
DO-KŁA-DNIE! To był szok jak stąd do Japonii. Zagram na pewno, jeśli wyjdzie.

Do góry Bottom