Konsola nie łączy się z internetem

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Połączyłem Xbox kablem z PC, przy sprawdzaniu połączenia Xbox Live, sieć jest połączona, ale przy Internet wyskakuje błąd.
Co zrobić?

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
Zobacz czy masz wszystko skonfigurowane poprawnie.. IP itd.

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Wyskakują mi jakieś komunikaty o serwerach DNS, ustawiałem różne, ale nic nie dało

Może ktoś powie czego mam wrzucić screeny i pomoże mi ustawić ? :)

tonek12

Użytkownik
Użytkownik

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Robiłem wg tego, mam internet z cyfrowego polsatu, więc powinienem według Business Everywhere/ iPlus/ Blue Connect czyż nie ?

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
Masz kabel ethernat crossowany ?

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
Weź aby automatycznie wyszukało servery dns ..

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
crossowany kabel mam, dałem automatyczne na konsoli i nic dalej nie wychodzi test połączenia

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
Udostępniłeś internet ?

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Udostępniłem..

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
Najlepiej kup tani router. Bez problemów powinieneś podłączyć.

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Najlepiej kup tani router. Bez problemów powinieneś podłączyć.
W jakich cenach jest tani router?
Mam jeszcze kilka pytań
Kiedy mam włączoną konsolę to na kompie przerywa mi net, co zrobić?
No i czy granie przez neta na konsoli pobiera tyle samo mb co granie na kompie przez neta?

tonek12

Użytkownik
Użytkownik

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Czytaj uwaznie bo autor ma neta z cyfrowego polsatu wiec musi miec router z USB, a takowe juz tanie nie sa

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
No i czy granie przez neta na konsoli pobiera tyle samo mb co granie na kompie przez neta?
Myślę,że gdy konsola jest podłączona bezpośrednio z routerem przez wifi to nie ma możliwości sprawdzenia pobranych danych.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Myślę,że gdy konsola jest podłączona bezpośrednio z routerem przez wifi to nie ma możliwości sprawdzenia pobranych danych.
Zle myslisz, routery maja statystyki, tak samo operator i mozna to bez problemu sprawdzic

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Zle myslisz, routery maja statystyki, tak samo operator i mozna to bez problemu sprawdzic
Liczmy mam router, wkładam do niego modem.
Z kompem to się łączy przez kabelek czy jak ?
I wtedy muszę zablokować Wifi żeby nikt nie wchodził obcy.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Z komputerem przez kabel lub wifi o ile komputer posiada adatper wifi, z xboxem kablem lub wifi o ile je posiada, wifi trzeba zabezpieczyc kodowaniem, najlepiej WPA2 inaczej kazdy by mogl korzystać z twojego neta

tonek12

Użytkownik
Użytkownik
A wszystko znajdziesz w google ;D wystarczy poszukać :D

Santi1989

Użytkownik
Użytkownik
Jeszcze usiłuję z tym DNS, ale nie mogę odczytać z ipconfig, bo mam tam nawalone ponad 100 połączeń niby i nie da się odczytać

Do góry Bottom