Konsola + TV + Słuchawki = dobre audio gry i filmy

Arczer

Świeżak
Świeżak
Witajcie

Miałem w planach zakup zestawu Xbox One X i telewizora Samsung UE55NU8042t.
Decyzja była już podjęta, ale zatrzymał mnie jeden szkopuł, a mianowicie brak wyjścia słuchawkowego w tym TV.
Problem dla mnie znaczny, gdyż gram i oglądam filmy wyłącznie w słuchawkach.
Zacząłem więc rozważać kupno LG OLED55B8, ale 2 000 więcej dla wyjścia to lekka przesada, chodź ten telewizor to oczywiście inna klasa sama w sobie.

Konkluzja jest taka, że wolałbym spożytkować te 2 000 na urządzenie, które zwiększy doznania audio zarówno w kwestii gier jak i filmów, i nie zmusi mnie do ciągłego przepinania kabli. No chyba że sprowadzi się to jedynie do kabla 3.5 mm słuchawek.

Będę wdzięczny za rekomendacje sprzętu, który spełni powyższe wyzwanie :)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Słuchawki możesz podłączyć do pada, jest to jakaś alternatywa.

Arczer

Świeżak
Świeżak
Wiem, ale to nie załatwia sprawy TV i pewnie jakość dźwięku przez pada też nie powala...

CzekoladowyNinja

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Szkoda, że ze względu na słuchawki przekreślasz ten sprzęt. Sam mam Samsunga UE55NU8072 i Xbox One X, więc jeżeli chodzi o obraz to jest fantastyczny. No ale tak jak kolega wyżej wspomniał gamepad ma jack-a i podłączasz tam słuchawki, działa nawet bezprzewodowo.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Wiem, ale to nie załatwia sprawy TV i pewnie jakość dźwięku przez pada też nie powala...
Możesz zaopatrzyć się w konwerter DAC i podłączyć się do optyka w konsoli tym samym masz najlepsza możliwą jakość.
Ja podpinam ISK HD9999 do pada i jest dobrze, może nawet bardzo dobrze audiofilem nie jestem ale mam wyczulony słuch.

Arczer

Świeżak
Świeżak
a jaki DAC/AMP polecacie by podłączyć go pod TV?

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
A słuchawki po optyku do konsoli ? Gram,oglądam filmy,seriale czasem i tak przez konsolę i inne youtuby też. Turtlesy daja radę.

bigfranc

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
A słuchawki po optyku do konsoli ? Gram,oglądam filmy,seriale czasem i tak przez konsolę i inne youtuby też. Turtlesy daja radę.
Ja polecam Turtle Beach 800X po optyku do konsoli-idealnie się nadają do grania i filmów.

zurdar

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Poważnie? Porównując OLEDa z LCD piszesz o różnicach na poziomie wyjścia słuchawkowego?? Dokąd ten świat zmierza...

Do góry Bottom