Xbox One X Konsola Wariuje

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
Witajcie, ostatnio dostrzegłem następujące kłopoty z funkcjonowaniem mojej konsoli
Mianowicie przy włączaniu jej, co trwa dyskusyjnie długo strasznie laguje mi dashboard.
Wciskam guzik na padzie żeby przeskoczyć np. do innej sekcji albo w dół żeby wybrać grę to konsola reaguje dopiero po znacznie sporym czasie, nawet do około 10 sekund.
Potem jak już chwile pochodzi i popracuje wszystko wraca do normy
Zakładam że to dysk zaczyna pomału padać
Drugi problem jest taki, że bez względu na tytuł w jaki obecnie gram, po zakończeniu gry i zmianie na następną wiatraki dostają przysłowiowego pierdolca i zasuwają na pełnych obrotach przez około 30sekund, może ciut dłużej.
Trzecie z problemów jest taki, że co jakiś czas, totalnie loteryjnie rozsynchronizowuje mi pada.
Zdarza się to nawet podczas gry ale częściej jednak jest to w przypadku gdy próbuję włączyć konsolę padem.
Wtedy jedynym rozwiązaniem jest twardy reset i ponowna synchronizacja pada z konsolą.
Czy wy też zaobserwowaliście u siebie takie problemy ?

Konsola jest typu FAT, ta pierwsza z dyskiem 500GB + dołączony jest jeszcze dysk zewnętrzny 1TB podłączony przez USB 3.0
Konsola jest jeszcze na przedłużonej gwarancji
Myślicie że jest sens wysyłać ?
Jeśli tak to jak wygląda procedura reklamacyjna ?
Ile czasu trzeba czekać na ich 'diagnozę' i ewentualny zwrot konsoli ?

Proszę o pomoc bo gwarancja jest do stycznia 2019 jeśli mnie pamięć nie myli

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jeżeli piszesz o zimnym starcie to u mnie konsola nie reaguje przez dłuższy czas a następnie wszytko działa z dużym oporem po tym jak się pojawi menu, musi się po prostu wszytko załadować.
Ma prawo pewnie jest już cała zasyfiona a pasta pod radiatorem wyschła na wiór.
Problem z desynchronizacją pada miałem ale na nowej sztuce, odesłałem i dostałem nowy pozbawiony wady. U ciebie to może być problem pada lub pcb wireless..

Spotkałem się z opiniami że konsola laguje przez dysk USB ale sam tego nie weryfikowałem. Ja na twoim miejscu odesłałbym konsole na gwarancje, napisał że się zawiesza, desynchronizacje z padem, podczas pobierania treści wyskakują błędy a wentylator wariuję po około 30 minutach grania.

torawa

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dyski USB mają szybkie usypianie (żeby nie pracować 24h na dobę, np. podłączone do rutera). U mnie tuner DVB-T zanim zacznie nagrywać to czeka ze 20 sekund (na pendrive od razu), tak samo do kompa, a dysków mam kilka.

Tak więc odłącz dysk i sprawdź czy to pomoże.

dragen

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
mam to samo, lagi, zmuła itd. niby dysk zewnętrzny jest sshd ale chyba nie ma to znaczenia. dzisiaj sprawdzę czy będzie lepiej bez. co do dysku, konsola lubi go czasami nie odczytać.. trzeba odłączyć wtyczkę z prądu na 2min, zmienić wejście usb, i spróbować. u mnie pomogło, a myślałem że mam zawalony dysk.

Do góry Bottom