Xbox One Konsola xbox one, stukanie przy uruchamianiu i wyłączenie.

namex

Świeżak
Świeżak
Jakieś trzy, trzy i pół roku temu kupiłem konsolę xbox one z kinect.
Po zakupie nie było okazji aby ją uruchomić. Przeleżała w szafie ten cały okres.
Dziś syn chciał pograć w coś, więc postanowiłem uruchomić konsolę i niestety wystąpiły problemy z nią i nawet nie wiem czy powiązane ze sobą. A teraz do rzeczy.
- podczas uruchamiania słuchać stuki, jakby przekaźniki się przełączały, z tego co wyczytałem może to być problem z napędem w konsolach jaki występował w tych modelach,
- konsola mimo tego się uruchamia pojawia się zielony ekran, logo, odtwarza się dźwięk i po tym konsola się wyłącza,

Próbowałem różnych ustawień i restartów, ale wszystko bez efektu.

Niestety konsola nie ma już gwarancji, wprawdzie mogę ją odesłać poprzez stronę do serwisu Microsoft, ale mam tylko propozycję wymiany na nowy podobny egzemplarz za niecałe 500 złoty. I tutaj pytanie ktoś się orientuje jaka konsola zostanie odesłana.

I kolejna prośba o jakieś sugestie co można ewentualnie zrobić z tymi objawami jakie opisałem wyżej.

Dzięki za sugestie, podpowiedzi.​

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A próbowałeś wgrać aktualizację do konsoli przez pendrive? Na stronie MS są pliki z aktualizacjami do pobrania.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
wyczytałem może to być problem z napędem w konsolach jaki występował w tych modelach,
Nie napędem tylko dyskiem twardym.
Pewnie dostaniesz fata 500 GB.

namex

Świeżak
Świeżak
A próbowałeś wgrać aktualizację do konsoli przez pendrive? Na stronie MS są pliki z aktualizacjami do pobrania.
Przyszło mi to do głowy, ale nie potrafię wejść w opcję aktualizacji offline. Chyba, że wystarczy tylko coś wgrać na pendrive.

Nie napędem tylko dyskiem twardym.
Pewnie dostaniesz fata 500 GB.
Ja mówię o tym wpisie "Klikanie napędu"
http://www.komputerswiat.pl/centrum-wiedzy-konsumenta/gaming/wszystko-o-xbox-one/najczestsze-usterki-i-problemy.aspx

Co rozumiesz pisząc dostaniesz fata 500GB?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Jak to co, dostaniesz pierwszą wersje konsoli czyli fat 500GB. A co myślałeś że dostaniesz? Slima?
Zadzwoń sobie do nich to Ci powiedzą, ale zapewne się potwierdzi to co napisałem.

namex

Świeżak
Świeżak
Jak to co, dostaniesz pierwszą wersje konsoli czyli fat 500GB. A co myślałeś że dostaniesz? Slima?
Zadzwoń sobie do nich to Ci powiedzą, ale zapewne się potwierdzi to co napisałem.

Dzięki za wyjaśnienia, nie wiem czego mogę się spodziewać. Dziś infolinia nieczynna więc dopiero jutro będę dzwonił.

Do góry Bottom