Konto Microsoft - zabezpieczenie

Omfa

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mam pytanie. Z mojego konta Microsoft będzie korzystał mój młodszy brat i jego koledzy. Chciałbym, żeby konto było zabezpieczone w taki sposób, że za każdym razem kiedy któryś z nich będzie chciał zaingerować w ustawienia konta, to będzie proszony o podanie kodu weryfikacyjnego. Da się coś takiego zrobić?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Mam pytanie. Z mojego konta Microsoft będzie korzystał mój młodszy brat i jego koledzy. Chciałbym, żeby konto było zabezpieczone w taki sposób, że za każdym razem kiedy któryś z nich będzie chciał zaingerować w ustawienia konta, to będzie proszony o podanie kodu weryfikacyjnego. Da się coś takiego zrobić?
Nie wiem czy logowanie dwuetapowe działa przy zmienianiu ustawień profilu, musiałbyś sprawdzić na stronie www w ustawieniach konta. Poszperaj też w ustawieniach konsoli, zmień w opcjach logowania na Twój profil żeby nie było "Bez granic", tylko ustaw hasło lub pin.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
zmień w opcjach logowania na Twój profil żeby nie było "Bez granic", tylko ustaw hasło lub pin.
To będzie tylko na taj konsoli co to ustawiał to raz.
Jak ustawi dwuetapową to przy samym logowaniu będzie wołać o kod (każdym logowaniu)
Wystarczy ustawić kod odzyskiwania, zwykly email zabezpieczający z telefonem i tyle. Jak coś się będzie działo to na telefon przyjdzie informacja.

Do góry Bottom