Konto Xbox Live przypisane do cudzego konta EA

Umpero

Świeżak
Świeżak
Witam

W 2014 roku kupiłem konsolę Xbox z zainstalowaną grą Fifa 15. Aby korzystać z konsoli założyłem swoje konto Xbox Live na swoim prywatnym mailu.

Jakimś cudem moje konto Xbox Live zostało powiązane z automatu z kontem EA poprzedniego właściciela. Później konsolę sprzedałem i nie korzystałem z produktów EA na kosnoli Xbox One.

W tym roku kupiłęm Xbox One X i ostatnio grę Fifa 19.
Instalując grę Fifa 19 nie prosiła mnie gra o powiązanie z kontem EA. Nawet nie wiedziałem, że trzeba przypisać.

Próbując się zalogować na konto EA z wykorzystaniem konta Xbox Live okazało się, że moje prywatne konto Xbox Live jest przypisane po stronie EA do cudzego adresu email. Prawdopodobnie właściciela konsoli w której kiedyś byłem posiadaniu.

Na infolinii EA mówią, że nie mogą mi odłączyć cudzego konta EA od mojego konta Xbox Live.
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? To jest jakiś absurd, że posiadając swoje prywatne konto Xbox Live jestem zmuszany do tego aby było podpięte cudze konto EA.

Co zrobić?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A próbowałeś się dostać na swoje konto EA w przeglądarce? https://myaccount.ea.com/cp-ui/aboutme/index?gameId=ebisu&locale=pl_PL
Ja np. mam opcję przy powiązaniach konta: Xbox One - anuluj dostęp.

Umpero

Świeżak
Świeżak
Na swoje konto to ja moge sie dostac. Tylko co z tego jak nie jest spiete z moim kontem Xbox Live. Jest ono natomiast spiete z cudzym kontem EA.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak same EA nie chce Ci pomóc to sam też nic nie zdziałasz.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Ea mu nie pomoże bo nie jest wstanie udowodnić tego że to konto nie jest jego.

Do góry Bottom