Xbox One Kontrola rodzicielska czasu gry na konsoli

1shot2killz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Cześć,
ogarniam dzieciom nową konsolę xbox one. Mam swoje konto rodzicielskie na Microsoft Account. Stworzyłem kolejne konto dla dziecka, potwierdziłem je i tak dalej.
Na konsoli mam dwa profile swój i dzieciaków. Mój profil loguje się tylko i wyłącznie poprzez kod. Dzieciaków poprzez kod i Kinecta. Ustawiłem czas ograniczenia czasowe i wiekowe.
Jak wygląda sytuacja.
Od poniedziałku do piątku ustawiony jest czas gry maksymalnie do 30 minut. Dzisiaj grając wyskoczył pięknie komunikat, że czas się skończył i na ekranie pojawił się komunikat z możliwością wyboru:
przedłuż czas | zapytaj przez e-mail | zamknij.
Wybrałem przedłuż czas. Wpisałem kod mojego profilu (rodzic). Wybrałem opcję 120 minut. Po dwóch godzinach wyskoczył komunikat. Jako, że to już koniec grania na dziś z trzech opcji wybrałem zamknij.
Byłem przekonany, że konsola wyloguje profil dzieciaka, a tutaj zamiast tego zamknęło się okienko i nadal mógł grać :eek:
Co to za blokada, jak można sobie zamknąć komunikat i grać dalej?

Wytłumaczy mi to ktoś? Ewentualnie jak to ustawić poprawnie.

Ostatnia edycja:

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Cześć,
ogarniam dzieciom nową konsolę xbox one. Mam swoje konto rodzicielskie na Microsoft Account. Stworzyłem kolejne konto dla dziecka, potwierdziłem je i tak dalej.
Na konsoli mam dwa profile swój i dzieciaków. Mój profil loguje się tylko i wyłącznie poprzez kod. Dzieciaków poprzez kod i Kinecta. Ustawiłem czas ograniczenia czasowe i wiekowe.
Jak wygląda sytuacja.
Od poniedziałku do piątku ustawiony jest czas gry maksymalnie do 30 minut. Dzisiaj grając wyskoczył pięknie komunikat, że czas się skończył i na ekranie pojawił się komunikat z możliwością wyboru:
przedłuż czas | zapytaj przez e-mail | zamknij.
Wybrałem przedłuż czas. Wpisałem kod mojego profilu (rodzic). Wybrałem opcję 120 minut. Po dwóch godzinach wyskoczył komunikat. Jako, że to już koniec grania na dziś z trzech opcji wybrałem zamknij.
Byłem przekonany, że konsola wyloguje profil dzieciaka, a tutaj zamiast tego zamknęło się okienko i nadal mógł grać :eek:
Co do za blokada, jak można sobie zamknąć komunikat i grać dalej?

Wytłumaczy mi to ktoś? Ewentualnie jak to ustawić poprawnie.
Nie idzie tego zmienić. Już ktoś tu o tym wspominał...

1shot2killz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
To chyba żart ze strony MS? To po co wprowadzać w ogóle takie zabezpieczenie?

Ok. Ogarnięte. Gdy klikniemy ZAMKNIJ owszem można grać, ale po 5 minutach wyrzuca z profilu.

damianprz

Użytkownik
Użytkownik
Czy można w jakiś sposób zablokować dostęp do danej gry a do innych gieć dać normalny dostęp bez względu na ograniczenia wiekowe danej gry i ustawiony wiek dziecka?
Na stronce mogę ustawić czas gdy dziecka (od _ do _) ale nie widziałem tam limitów czasowych
Jest też pusta lista gier dozwolonych i informacja że tu pojawią się gdy jeśli je dodamy do tej listy - ale jak to dodać?

damianprz

Użytkownik
Użytkownik
Ponawiam zapytanie

Do góry Bottom