Kopiowanie gier z oryginalnej płyty

ewelina.papak.

Świeżak
Świeżak
Witam,
jestem tu nowa i nie bardzo orientuję się w tematach związanych z konsolami. Wczoraj kupiłam konsolę rgh. Sprzedający twierdził że można skopiować oryginalną płytę na dysk i od razu grać. Ale jak to zrobić? Czy mógłby ktoś mi to wytłumaczyć prostym i nie skomplikowanym językiem, bez nieznanych mi terminów?

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
wkladasz płytę, pojawia się opcja EXTRACT from CD
wybierasz tę opcję, po skopiowaniu plików na dysk resetujesz konsolę żeby dysk wczytał pliki po czym z sekcji moje gry (lub ostatnio uruchomione, nie pamiętam dokładnie) uruchamiasz grę.
proste? proste.
Jednak osobiście uważam że prościej byłoby wypakować grę na dysk komputera i zrzucić ją za pomocą pendrive lub przez kabel sieciowy bo ja miałem średnio działający laser i po zakończeniu kopiowania crashowało mi grę.
ogólnie przy zakupie tego typu konsoli nie opłaca się w ogóle kupować żadnych oryginalnych tytułów ponieważ każdy obraz pobrany z sieci po szybkim przygotowaniu lub przerobieniu na odpowiedni format (można wypakować całkowicie pliki lub przerobić obraz gry) i skopiowaniu tych plików na dysk możesz grać bez konieczności zabawy z płytami

ewelina.papak.

Świeżak
Świeżak
Co prawda gra została skopiowana, ale nie ma jej w grach, jedynie w File Manager istnieje plik z grą. Chcąc wybrać ten folder są tam jakieś inne foldery i jakieś pliki.

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
bo masz ścieżki nie ustawione
korzystasz z freestyle dasha czy aurory ?

ewelina.papak.

Świeżak
Świeżak
Niestety nie wiem, jak mam to sprawdzić?

ewelina.papak.

Świeżak
Świeżak
Znalazłam to jest freestyle i wszystko jest po angielsku.

Do góry Bottom