Kopiowanie wypalonego obrazu ISO za pomocą ImgBurn

obcy33

Użytkownik
Użytkownik
Przegrywanie kopii gry

Kopię wykonujemy przy pomocy programu ImgBurn.

Tworzenie obrazu
1. Uruchamiamy program, klikamy zakładkę MODE i wybieramy pozycję READ.

2. W głównym oknie, w dziale DESTINATION klikamy na ikonę folderu, aby wybrać docelowe miejsce zapisu obrazu.

3. Klikamy na przycisk rozpoczynający tworzenie obrazu.

Po pomyślnie zakończonej operacji na dysku mamy utworzony obraz płyty w formacie *.iso.

Tworzenie pliku *.dvd
Aby poprawnie go nagrać na płytę, tworzymy w folderze z obrazem nowy dokument tekstowy i wpisujemy w nim:
Kod:
LayerBreak=1913760
nazwa_naszego_obrazu.iso
Po zapisaniu zmian, zmieniamy rozszerzenie tego dokumentu z *.txt na *.dvd .
W niektórych przypadkach dopisanie nic nie da i nadal będzie to dokument tekstowy. Należy wtedy wejść w OPCJE FOLDERÓW->Widok i odhaczyć pozycję: "ukryj rozszerzenia znanych plików".

Nagrywanie obrazu
4. W ImgBurn wybieramy zakładkę MODE i klikamy WRITE.

5. W w dziale SOURCE klikamy ikonę folderu z lupą w celu wybrania pliku do nagrania i wybieramy plik *.dvd.

6. Po wybraniu prędkości (A)(zalecana prędkość to 2.4x), klikamy przycisk odpowiadający za rozpoczęcie nagrywania (B).

spilner

Użytkownik
Użytkownik
mam pytanie jak zmienić txt na dvd zmieniam w nazwie na .dvd i nic caly czas jest format dokumnent tekstowy

obcy33

Użytkownik
Użytkownik
mam pytanie jak zmienić txt na dvd zmieniam w nazwie na .dvd i nic caly czas jest format dokumnent tekstowy
penie masz ukryte rozszerzenia, wejdź w opcje folderów i odhacz "ukryj rozszerzenia znanych plików"

spilner

Użytkownik
Użytkownik
dzięki wielkie ;p. Ale tuman ze mnie ;d

ImixVega

Świeżak
Świeżak
Po co tworzyc plik textowy z LayerBreak. Ja kopiuje gry w imgBurn normalnie zrzucajac na dysk w iso i potem to iso wypalam x2.4. i działają bez problemu na x360 bo zanim zagram zrzucam na dysk i kopiuje sie w 100%'ach

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Działa ci, bo masz pewnie ustawiony LayerBreak na stałe. W innym przypadku nie ma siły, żeby ci gra działała.

SzynszyL94

Użytkownik
Użytkownik
jak mam dać do tego imgBurn'a plik .iso gry czy ten ten plik .dvd który zrobiliśmy?

pawelkrak

Banned
V.I.P
Użytkownik
Dla pewnosci zasady proponuje użyc DVD MUELETER i tam sprawdzic zrzucone ISO na HDD czy jest wszystko OK , nastepne dac MAKE DVD FILE i nagrywac na plyte obraz z IMAGEBURN klikajac w plik "nazwagry.dvd" z predkościa max 2.4 na VERBATIM !!! Wowczas 100% ze bedzie OK.

AuSeR

Użytkownik
Użytkownik
A jak sie nagra nero to moze jakis blad wyjsc ?

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Nero to shit, imgburn jest prostszy, lepszy i darmowy.

armed44

Świeżak
Świeżak
To jest kopiowanie kopii gry, czy kopiowanie orginału?

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Przecież masz napisane, że kopiowanie kopii gry.

bolis

Świeżak
Świeżak
Problem

MAm wielki problem
problem ejst taki ze gdy zgrywam zawartosc plyty img burnem to zamiast mi sie zgrac plik ISO zgrywa mi sie plik NTSC

i z tego powodu nie moge zrobic pliku .DVD poniewaz nie znam nazwy pliku Iso co zrobic by miec ten plik.ISo a nie NTSC

Z gory Dzieki

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Daj screena co dokładnie otrzymujesz po zgraniu gry, bo nie kapuje ciebie ;)

bolis

Świeżak
Świeżak
wkleilbym ssa ale nie umiem wiec ci powiem ze po zgraniu otrzymuje
plik Ntsc ktory ma 8 gp
ii
plik mds ktory ma pare kilo

a wiem ze zeby zgrac gre na plyte tzreba meic iso plik a ja takiego nie mam ;/

wiec pytam co zrobic aby go otrzymac

zgrywalem 3 razy plik z plyty i caly czas to samo

aa w pliku .dvd trzeba miec nazwe iso lecz ja pliku .iso nie mam co Robic Pomozcie

AuSeR

Użytkownik
Użytkownik
A ja zrobiłem tak jak w PORADNIKU i gram gram a tu nagle wyczysc plytke szmatka czy jakos tak.Nagrywalem z 2.4 predkosc na płytach Esperanza

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
wkleilbym ssa ale nie umiem wiec ci powiem ze po zgraniu otrzymuje
plik Ntsc ktory ma 8 gp
ii
plik mds ktory ma pare kilo

a wiem ze zeby zgrac gre na plyte tzreba meic iso plik a ja takiego nie mam ;/

wiec pytam co zrobic aby go otrzymac

zgrywalem 3 razy plik z plyty i caly czas to samo

aa w pliku .dvd trzeba miec nazwe iso lecz ja pliku .iso nie mam co Robic Pomozcie
Tak trudno przycisnąć Print Scrn na klawiaturze i wkleić screena do painta, zapisać i wysłać np na ImageShack® - Image Hosting

A ja zrobiłem tak jak w PORADNIKU i gram gram a tu nagle wyczysc plytke szmatka czy jakos tak.Nagrywalem z 2.4 predkosc na płytach Esperanza
Płyta jest gówniana i dlatego wywala ci ten błąd.

AuSeR

Użytkownik
Użytkownik
A wiec chyba musze kupic Verbatimy a tak wogole to fotosik lepszy

gaik

Świeżak
Świeżak
czesc wszyskim pisze bo juz nie wiem co robie zle a przeczytalem dosc duzo na temat kopiowania plyt zecz wyglda nastepujaco pozyczylem od kolegi plytki z grami (kopie zapasowae ) na 360 najpierw nagrwalem nagrywarka LG niepamietam dokladnie modelu uwalila mi kilka plyt verbatim mysle moze to wina nagrywarki kupilem pioniera 116d plytki kupilem verbatimy i nagrawalem wczesniej plyty nagrywalem clone cd teraz img burn i znowu to samo a zecz polega na tym ze najpier wzuczam obraz plyty na dysk i nagrywalem ostatnio robowalem to samo zucilem obraz na dysk potem sprawdzilem czy dobrze sie zucil za pomoca abgx360 GUI i Xbox Backup Creator niby wszystko bylo ok ale jak wypalona plytke sprawdzilem abgx360 GUI i blad na koncu o tresci "game partition CRS does not match looks like bad rip"sam jzu nie wiem co moge teraz zrobic pomozcie

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Daj logi z imgburn i abgx360, wiesz co to ortografia ??

Do góry Bottom