Kopiowanie wypalonego obrazu ISO za pomocą ImgBurn

ziomal432

Użytkownik
Użytkownik
Właśnie mam tą wersją z obsługą wave 5 i 6, w grach takich jak Alan Wake, czy Red Dead Redemption były same zielone pola, używałem także ustawień w tym temacie, co podałeś link.

danielek686

Użytkownik
Użytkownik
Pierwsza kopia gry, 100% udana czyli poradnik pierwsza klasa :)

ziomal432

Użytkownik
Użytkownik
Zrobiłem test abgx'em bezpośrednio z płyty i były te same błędy. Postanowiłem więc zaryzykować ten jeden krążek, nagrałem, ImgBurn nie pokazał żadnych błędów, wkładam płytę do XKlocka, a tu.... działa ;)
Dodam jeszcze, że wchodzenie na Live z grami, które mają błędy w abgx, to czysty ban.
Dzięki dla obcy33 za napisanie poradnika.

malkavian24

Użytkownik
Użytkownik
Ja rowniez mam pytanie dotyczace kopiowania kopii ;) Czy jest mozliwosc, ze plyta narga sie bez bledow, odpala sie na X-Box i w pewnym momencie (np po polowie gry) przestanie chodzic? Pytam, gdyz nie mam pewnosci czy jezeli moja kopia kopii odpali sie na XBox to czy od razu mam potwierdzenie poprawnosci jej dzialania. Innymi slowy - jezeli mi zaskoczyla na Xbox wczytala sie pierwsza scenka/demo to na 100% wszystko jest ok.

Malinbox

Użytkownik
Użytkownik
Ja również mam pytanie (które może się pojawiło). Czy jeśli kopia działała poprzednio na xbox'ie i jeśli zrobię kopię kopii to czy musze już sprawdzać obraz(skopiowany) w abgx'ie? Czy podczas kopiowania (I faza) może utworzyć się jakiś błąd? Pytanie może drobnostkowe (albo i nie) ale wiecie: Przezorny zawsze ubezpieczony :)
Pozdro

komran

Użytkownik
Użytkownik
Nie powinno być problemów chyba że masz jakąś starą nagrywarkę już bardzo wysłużoną. W tym przypadku robisz lustrzaną kopię tego co miałeś już nagrane. Dla pewności możesz sprawdzić w abgx360 czy z obrazem wszystko ok, a dopiero później nagrać.

adam34689

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
Można zrobić plik dvd programem Xdvd muller?

greqdz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
a jak zrobic kopie lustrzana? moja konsola przestala czytac jedna z gier i chcialbym ja skopiowac w najprostszy mozliwy sposob. Po prostu powielic ta plyte co mialem

Rolk-R6

Użytkownik
Użytkownik
Cze poradnik ciekawy lecz zrobiłem wszystko tak jak jest napisane i nie mogę nagrać płyty ( zaczerpnięte z podobnego tematu )

mam problem otóż zrobiłem wszystko według poradnika zmieniłem dokument tekstowy na plik dvd wygląda to mniej więcej tak:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

ale kiedy chce nagrać ten plik dvd wyskakuje mi takie coś ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Mam taki sam problem może ktoś pomoże.

Rolk-R6

Użytkownik
Użytkownik
Problem rozwiązany pomógł forumowicz. ;)

P0G0

Użytkownik
Użytkownik
no... od tego forum jest zeby pomagac ;p

tjay

Świeżak
Świeżak
witam serdecznie!
Jak odpalam ImageBurna (windows7 64bit) to obok w okienku z komunikatami oprócz niebieskich znaczkow "i" pokazuje się zółty wykrzyknik. Komunikat ma taką treść:
W 11:51:10 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
Ktoś wie co to może oznaczać?
niby program dalej działa ale nie chciałbym niepotrzebnie płyty uwalić :)
za pomoc z góry dziękuję :)

orzelorzel

Użytkownik
Użytkownik
ściągnij SPTD for Windows, robisz uninstall i będzie śmigać, to odinstaluje wirtualne napędy które często są przyczyną złego nagrania płytki, lub innych błędów, jeżeli będziesz chciał znów użyć deamona czy alcohola zrób install i hej :)

hashpl

Banned
Czy ten sposob napewno dziala ? bo slyszalem ze do takiego zabiegu potrzebny jest Kreon Drive i tylko 2 napedy mozna przerobic

ss2

Użytkownik
Użytkownik
Witam posiadam AC 3 i LT+. Powlozeniu plytki do konsoli odpala mi sie poczatkowe logo producenta i w trakcie tego zamraza sie a wtedy pozostaje tylko wysuniecie plyty aby cokolwiek zrobic. Kiedy plytka zostanie wlozona do napedu w lapku jej zawartosc to tylko 168 MB natomiast IMGBurn pokazuje iz jej zawartsc to 7,8 GB Pomyslalem ze zgram plyte jako obraz na dysk i wypale na laptopie, wczesniej przepuszczajac go przez abgx-a. Ma ktos screeny i jak go ustawic aby zahulal Assasin u mnie. A moze to nie wina plyty choc u znajomego sytuacja jest identyczna. Dzieki za odpowiedzi.

Przy 51% kopiowania 15:35:23 Retry Failed - Reason: Unknown (CRC or ECC Error) (ASC: 0x10, ASCQ: 0x90)

Czyli jednak plyta zle nagrana?

hashpl

Banned
Na pewno.Sprobuj nagrac CloneCD on takich bledow nie wywala nigdy.Proponuje rowniez przeleciec abgx i napis podobny do "AP 2.5 cos tam" musi byc na zielono poniewaz Twoja pierwsza czesc postu ewidentnie swiadczy o braku patcha w obrazie.Pozdrawiam

arturg124

Świeżak
Świeżak
Da się oryginalną gierkę przegrać na inną płytę czy tylko kopie??

Rio

Świeżak
Świeżak
Szkoda że linki zdjęć wygasły :}

czopka

Użytkownik
Użytkownik
Witam mam problem próbuje zgrać do obrazu iso forze 4 żeby zrobić kopie dla znajomego i przy 40% wywala mi błąd CRC or ECC Error. Gra na konsoli działa więc chyba wypalona jest dobrze. Jak to zrobić?

Rayman_32

Banned
ja tam bym ten iso odrazu do abgx360 włożył i nagrał Xbox backup creator

Do góry Bottom