Którą wersję XBOX360 Kupić?

Snaki

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Chcę kupić konsole Xbox 360 :p
Tylko się zastanawiam jaka wersje kopić Arcade, Core, Premium która z nich jest dobra do przerobienia, i na jaki Flash najlepiej przerobić żeby pograć w grę Saints Row oraz Dead Rising
I jeszcze Chce się dowiedzieć jak wgrać te pliki

SR DMI.bin
SR PFI.bin
SR SS.bin

Mam obraz tylko z tymi plikami saints row.dvd
saints row.iso
Jak wgrac te DMI, PFI, SS

Zły dział - przeniesione/Kasaniec

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Mam problem POMOCY ???

Kup premium pro bo elite się zupełnie nie opłaca a 20gb dysk zupełnie ci wystarczy.

Ew możesz kupić arcade sprzedać mu kartę pamięci i gry i dokupić dysk twardy wyjdzie ci nawet taniej.

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Zależy ile masz kasy;P
Konsole zależnie od wersji wachają się mniej więcej w tych cenach
Elite 1600zł
Premium 1200zł
Arcade 999zł;p
Core 700zł(odradzam)
Moim zdaniem najlepiej kup Premium sam ją kupiłem i jestem bardzo zadowolony;p

P

Piri001

Guest

Zgadza sie - tylko premium . No chyba ze masz wiecej kasy to ELITE .

xmobix

Świeżak
Świeżak

2 tygodnie temu kupiłem Premium z Hdmi i iXtreme 1.4 (nówkę) za 1350 zł opłacało sie no tylko że żadnej gry nie było, ale teraz to juz nie problem.

diddo

Świeżak
Świeżak
Odp: Którą wersję XBOX360 Kupić?

Witam
To może odświeżę trochę temat. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna Xbox 360
Chodzi mi o wersję ale nie czy premium , elite etc. tylko jak rozpoznać jaki sprzęt kupuję ?
Są jakieś oznaczenia parti produkcji czy wersji konsoli np 1.4 która ma poprawione jakieś tam błędy, które występowały w pierwszych egzemplarzach. Chodzi mi o to żebym przypadkiem nie trafił na konsole w jakimś sklepie która np: była produkowana rok temu albo i dawniej.

P

Piri001

Guest

Sprawdz czy ma hdmi . Jezeli ma to ma nowe chlodzenie . A jak chcesz dokladnie rozpoznac wersje to tacka arcade jest biala , premium jest srebna a elite jest cale czarne . Jezeli nie ma HDMI to stara wersja . I znowu tacki - jak srebna to premium , jak biala to core . A jezeli chcesz sprawdzic na pudelku to jest napisane co pudelko zawiera - tam jest napisane czy ma HDMI czy nie . A wersje po pudelku latwo rozpoznac bo pisze jak BYK na nim jaka to wersja .

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Najprościej zobaczyć na pudełku jakie zasilacz ma zasilanie, Jeśli 175W to konsola jest nowa, i raczej rod ci nie grozi. Jeśli 203W to jest to ta stara wersja która była bardzo awaryjna, ale z drugiej strony mam już ją ponad rok i usterek jeszcze nie było.

Arcade: Bezprzewodowy pad, brak dysku twardego, HDMI, 65nm (Czyli te mniej awaryjne z zasilaczem 175W)
Core: Przewodowy pad, brak dysku twardego, 90nm (zasilacz 203W, ta awaryjna)
Premium: Bezprzewodowy pad, 20gb dysk, 65nm i 90nm (90nm to ta bardziej awaryjna, 65nm posiada HDMI i zasilacz 175W po którym można poznać która jest to wersja)
Elite: Czarna, HDMI, 120gb dysk no i 65nm

Odradzam elite, bo jest to trochę za dużo kosztuje, a premium 65nm byłby raczej najlepszym wyborem. Dysk twardy staje się koniecznością.

@UP. Jeśli ma HDMI to nie zawsze ma 65nm najlepiej patrzeć na zasilacz.

diddo

Świeżak
Świeżak

dzięki za pomoc , głównie zależy mi na tym żeby była jak najmniej awaryjna z kasą problemu nie ma
czyli Premium :)

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

Jeżeli chcesz mieć jak najmniej awaryjną to kup z falconem.

karol191

Użytkownik
Użytkownik

ja mam na zasilaczu 85v ???

diddo

Świeżak
Świeżak

Czyli poczytam o tej wersji Falcon
EDIT: no to se poczytałem i jeszcze większy mętlik :)
http://x360iso.org/index.php?topic=810.0

EDIT2: olać kupuję premium 175W bo nigdy nie kupie :)
dzięki

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

HDMI + 175W = falcon 65nm

Tyle ci wystarczy ;)

Bartuzzi 2.0

Świeżak
Świeżak

bierz arcade a przeróbke chipową nme i kazda gra pójdzie

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Nabił posta i wprowadził w błąd. Brak dysku = problemy w przyszłości (arcade nie ma dysku) a na chipie nme masz gwarantowanego ban na xlive...

19Maxxxu91

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

premium+ixtreme=sukces ;) mam X prawie rok i nie narzekam wrecz przeciwnie :D :D :D X rzadzi ;D

ATi

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Moim skromnym zdaniem najlepiej kupić Arcade[przerobione] na allegro cena to ok 600-700zł i zawsze jakieś tam gry ktoś daje za 100zł można dostać dysk 20GB(spokojnie starcza) lub za ok 200zł 120GB. Tym sposobem robimy sobie samemu konsolke Premium za ok 900zł

chudas94

Banned
Użytkownik
@up ta a za około 950zł masz elite ;p

Pablooo88

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Game Master
Nie bawimy się w archeologów!

Do góry Bottom