Kupno gry na stronie microsoft.com inną walutą np. rosja, egipt czy argentyna

PaulWhite00

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam,

mam pytanie: Czy jest możliwe kupienie i granie w grę, którą na stronie microsoftu można nabyć w innej walucie?

Na przeglądarce i porównywarce cen: https://www.xbox-now.com/pl/game-comparison można nabyć mnóstwo tytułów dla krajów takich jak Egipt czy Argentyna za śmieszne pieniądze.

Mam konto na revolucie, którym mogę płacić praktycznie każdą walutą świata, kupić ją w kilka minut i wykorzystać do płatności kartę kredytową, która będzie obciążona w tej walucie, którą chcę wydać.

Oczywiście konsole mam w Polsce i zarejestrowaną na polskie dane :)

Pozdrawiam,
PB

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Witam,

mam pytanie: Czy jest możliwe kupienie i granie w grę, którą na stronie microsoftu można nabyć w innej walucie?

Na przeglądarce i porównywarce cen: https://www.xbox-now.com/pl/game-comparison można nabyć mnóstwo tytułów dla krajów takich jak Egipt czy Argentyna za śmieszne pieniądze.

Mam konto na revolucie, którym mogę płacić praktycznie każdą walutą świata, kupić ją w kilka minut i wykorzystać do płatności kartę kredytową, która będzie obciążona w tej walucie, którą chcę wydać.

Oczywiście konsole mam w Polsce i zarejestrowaną na polskie dane :)

Pozdrawiam,
PB
Spóźniłeś się, już się skończyło Eldorado z zakupami za granicą z miesiąc temu. Obecnie musisz mieć wydaną kartę płatniczą w danym kraju, w którym chcesz kupić. Revolut Ci nic nie da.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Na Egipt nie kupisz, nie ma go w ustawieniach region na konsoli.
MS zablokował kupowanie na regionach przez VPN m/i Argentyna.
Podobno zdrapki dalej działają, ale skąd je brać ?

PaulWhite00

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Spóźniłeś się, już się skończyło Eldorado z zakupami za granicą z miesiąc temu. Obecnie musisz mieć wydaną kartę płatniczą w danym kraju, w którym chcesz kupić. Revolut Ci nic nie da.
Szkoda, bo różnica w cenach jest gigantyczna a w revolucie walutę kupuje się po kursie międzybankowym :(

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl