Laptop Jako Monitor ??

Miodzio62

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czy da się użyć laptopa jako monitora , jeśli tak to jak ??
Co to za wejście s-video ??

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Laptop Jako Monitor ??

Jak masz te 3 wejścia na te czincze to czemu nie?

Miodzio62

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

A powiesz mi jak to zrobic ?

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

Wkładasz te czincze wg kolorów i tyle

mateusz_gosc

Użytkownik
Użytkownik

OMG .... do laptopa nie da rady ..
nie ma zadnych szans bo żaden laptop nie działa jako odbiornik ... i nie odbierze sygnału analogowego z dekoderów itp....
są laptopy które mają TYLKO --- W Y J Ś C I A --- VGA i inne które umożliwiają podpołaczenie do TV, monitora lub projektora żeby widzieć na nim zawartość ekranu z laptopa...

laptop musiał by mieć --- W E J Ś C I A --- żeby działało ... ale jeszcze się nie spotkałem z takim laptopem ....

pozdr.

Tomiii

Użytkownik
Użytkownik

Da się kupujesz kartę z tunerem TV na PCMCIA lub USB 2.0 z wejściem chinch i będzie git.

Miodzio62

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

A ile kosztuje taki tuner bardziej pod usb ??

piotr5001

Użytkownik
Użytkownik

pod USB dorsze są od 170zwyż

pauleta150150

Użytkownik
Użytkownik
Na własnej skórze wiem że to niemożliwe, cały net przetrząslem ale nic nie znalazłem.

pati3400

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
ja też chciałbym wykorzysta matrycę laptopa jako monitor do xboxa, ale przez złącze HDMI bo takie mam w laptopie (asus M51) - czy ktoś wie może jak sie do tego zabrac

wstępne testy wykazały ze po połączeniu kablem hdmi xboxa z laptopem nic sie nie dzieje..co robi ???? HELP !!!

bacz3k

Użytkownik
Użytkownik
Mam laptopa SIemensa który posiada wejscie VGA . Podlaczylem i PCta i klocka :D

Shadow Rox

Użytkownik
Użytkownik
To powinno rozwiązac ten problem:
1. Musimy miec lapka z wejsciem na karte PCMCIA
2. Kupujemy takowy zestaw koszt 50zł (może da się znaleźc taniej, ja nie szukałem).

LAPTOPOWY TUNER TV / PCMCIA / AverMedia / F-VAT (526498826) - Aukcje internetowe Allegro

3. Podpinamy do lapka i odpowiednią przejściówką (Composite Video i Audio) podłączamy naszą konsolę.

Grać się da ale jakość prawdopodobnie da wiele do życzenia, zwłaszcza jak przeczytać parametry techniczne owej karty... rozdzielczość do 720x480 w systemie NTSC, 720x576 w systemie PAL.

Kosz niewielki ale czy opłacalny... Fakt wygodny sposób na wakacjach etc.. ale po co??

Mam nadzieje że jakos pomogłem. Pozdrawiam.

CHAST

Użytkownik
Użytkownik
ja też chciałbym wykorzysta matrycę laptopa jako monitor do xboxa, ale przez złącze HDMI bo takie mam w laptopie (asus M51) - czy ktoś wie może jak sie do tego zabrac

wstępne testy wykazały ze po połączeniu kablem hdmi xboxa z laptopem nic sie nie dzieje..co robi ???? HELP !!!
Nie podłączaj. To jest wyjście a nie wejście. Masz szczęście że się nic nie spaliło.

tomaholk

Świeżak
Świeżak
ja mam wejscie HDMI w moim lapku i co bedzie hulać jak podłacze?

obcy33

Użytkownik
Użytkownik
ja mam wejscie HDMI w moim lapku i co bedzie hulać jak podłacze?
na pewno wejście? radzę sprawdzić w instrukcji

Apacer

Użytkownik
Użytkownik
Matrycy z lapków nie wykorzystasz. Potrzeba do tego mikrokontoler z oprogramowaniem. Jeśli umiesz programować to zabieraj się do pracy. Jeśli nie to nie pytaj o takie podłączenia. Z tego co wiem stare karty graficzne na PCI z wyjściami obrazu na stykach można było przez nie podłączyć pewne modele matryc, ale stare kiepskie.

W lidlu była promocja, urządzenie do zgrywania materiału wideo przez usb. 70 zł. kup i po problemie :)

Do góry Bottom