Laser padł do końca ? (Otwórz napęd)

peku

Użytkownik
Użytkownik
Od niedawna mam problemy z laserem. (nie czyta niektorych plyt) Dzisiaj rozebrałem naped aby sprawdzic jak wyjmuje sie laser. Odkrecilem 2 srubeczki prowadnicy i bez jakichkolwiek oporow wyjalem laser. (Kupiłem nowy na allegro będzie w piątek albo PON) Wkładam go spowrotem przykrecam. A tu nagle naped przestał czytać DVD... Wygląda to tak że kręci płytą. Niby coś tam czyta, laser się świeci i dupa i tak ciągle a potem pisze otworz napęd... Co dziwne płyty CD czyta. Probowalem robic ten bajer z gumką i nie pomaga...

Zna ktoś coś na to ? czy może do końca padł mi laser Co?

zamieszczam filmik

http://img532.imageshack.us/my.php?image=otworznapedfa5.flv

P

Piri001

Guest
Odp: Laser padł do końca ? (Otwórz napęd)

Ja tak mialem w ps2 . Tak , to juz jest prawie smierc lasera . Ja bylem z tym ps2 w serwisie i mi krzykneli za laser200zl . Wyszedlem i zacząlem sie smiac .

peku

Użytkownik
Użytkownik

ale dziwne ze tak nagle po wyjeciu bo przed wyjeciem działał

karol191

Użytkownik
Użytkownik

Nie musiles pokzywac faka :p

WReki

Użytkownik
Użytkownik

a prubowałeś odnowa odkręcic napęd i znó przykrecić?? . moze podziała? .

peku

Użytkownik
Użytkownik

wreki probowalem 2 razy . tzn naped mam caly czas otwart na biurku :p

a faka musiałem pokazać bo to gest uprzedzający mój ukochany laser o moich zamiarach jeżeli nic sie z nim nie da zrobić 8)

WReki

Użytkownik
Użytkownik

hmmm to moze weź walnij laserem o ściane :D

PS. Trick z zucaniem po ścianach był testowany tylko na telefonie który niełapał zasięgu i na słuchawkach gdy grała jedna a nie 2 :D

A jak to niepomoze to wez poskłądaj spowrotem ten napęd :D (tzn. zamknij go)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

No kurcze po tym nagraniu widać że laser po prostu wyjeżdża poza nagranie, przysuń tę gumkę czy cokolwiek trochę bliżej środka by nie mógł on tam wyjeżdżać. Miałem dokładnie to samo i ograniczenie ruchu pomogło w 100%

Do góry Bottom