Nie, nie robią tak. Wiadomo, jedne odchodzą, inne przychodzą, ale zawsze na korzyść. Można było dzięki temu ograć hity np. RDR2, czy Metro. W Internecie są poradniki jak nowi użytkownicy mogą sobie dopakować GP na długo. Mój kumpel właśnie za jakieś 450 zł ma na 33 miesiące. Dla mnie teraz Ultimate to podstawa, nawet biorąc pod uwagę, że kupuję sporo gier. Ilość indyków jakie odkryłem i ograłem w ostatnim roku jest naprawdę spora, nigdy bym nawet na nie nie zwrócił uwagi, a wciągnęły mnie na wiele dni. Inna grupa to gracze, którzy kupią jedną grę i im to wystarcza (np. Fifa, czy nawet darmowe Fortnite lub Warzone), wtedy jasna sprawa, że GP się nie opłaca. Z drugiej strony WSZYSTKIE gry deweloperów spod skrzydeł Microsoftu lądują w pierwszy dzień, całkowicie za darmo.
Na moim kanale wrzuciłem ostatnio dość ciekawy film o 10 powodach, dla których wybrałem Xboxa Series X i tam jest sporo o GP. Mógłbym o tym pisać i dyskutować godzinami bo akurat się doktoryzuję w temacie i codziennie przeglądam portale.
Wiecie przykładowo, że Microsoft prowadzi zaawansowane rozmowy by dodać do GP portal Ubisoftu?