Xbox 360 Licencje i problem z dyskiem

modxx

Świeżak
Świeżak
Witam,

mam pytanie do osób doświadczonych z XBOX 360. Mam taki problem, konsola po włączeniu nie za każdym razem odczytuje profile, włącza się jako "goła", nie zaktualizowana, bez profili. Pomyślałem, że sformatuję dysk. Jednak mam na nim sporo gier, a do jednego z kont/profilu straciłem dane i na nim mam część gier. Wszystkie licencje przeniosłem na konsolę. Pytanie moje jest takie, jak przejąć nad tym kontrolę, czyli nie stracić licencji i np. zgrać to gdzieś, po tym sformatować i z powrotem przenieść na konsolę. Czy ten pomysł się sprawdzi lub może zna ktoś lepszy?

torawa

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Przenieś profile i save-y na pendrive.

A na konsoli format i kombosa: "Highlight hard drive and on your remote do the following: X LB RB X LB RB X. Select Yes to delete the Xbox Update. The xbox now restarts".

Nie wiem czy pomoże, ale usunie aktualizację i pobierze sprawną na nowo. Format HDD mało daje, przynajmniej usunie cache, ale to nie jest format w stylu PC, jest to quick-format i to zapewne tylko 1 partycji. Możesz też wsadzić HDD do PC i sprawdzić przy pomocy MHDD, ale radzę z tym uważać, bo można utracić cały dysk, ja to robiłem pod DOS.

Do góry Bottom