Medal of Honor 2 na silniku Battlefield 3!

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

arkadiusz_89

Użytkownik
Użytkownik
Emocje po rewelecyjnym gameplay'u Battlefield 3 nie stygną. Samo EA było pod tak wielkim wrażeniem, że rozciągnęło silnik na swoje kolejne produkcje.

Jako pierwszy skorzystać miałby z niego kolejny Medal of Honor. Twórcy swego czasu szantażowali graczy, że seria nie będzie kontynuowana, jeśli nie znajdzie przynajmniej czterech milionów nabywców. Na całe szczęście nie dowiemy się czy EA dotrzymałoby słowa, ponieważ do dziś ostatnią część MoH kupiło ponad 5 milionów osób.

Oczywiście na tym etapie produkcji nie może być mowy o jakichkolwiek oficjalnych oświadczeniach wydawcy. EA poniekąd "wypaplało" się w serwisie z ogłoszeniami dotyczącymi pracy dla programistów. Studio będące podtwórcą nowego Medal of Honor szuka utalentowanych pracowników, a w treści ogłoszenia zdradza między innymi fakt, iż prace będą odbywały się w oparciu o technologię Frostbite 2. Tę samą, która przed kilkoma dniami tak bardzo nas zachwyciła.

Pierwsza część "nowego" Medal of Honor - co ciekawe - funkcjonowała w oparciu o dwa różne mechanizmy. Za tryb single player odpowiedzialny był dobrze nam wszystkim znany Unreal Engine 3. Zabawę sieciową napędzał natomiast Frostbite, który wszystko wskazuje na to, że już niebawem trafi do lamusa.

Źródło: Medal of Honor 2 na silniku Battlefield 3!. Benchmark.pl

świetna informacja :eek:

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
I tak jeżeli silnik rozgrywki będzie w MoH'u 2 z MoH'a 1 (2010) to ta gra za dużo nie zawojuje :p Z jedynki jest mocny średniaczek

Bazajaytee

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Dobrze, że przynajmniej silnik chcą odświeżać, a nie tak jak w przypadku CoD. Mimo to myślę, że ich starania są niepotrzebne. Po pierwszej części ta seria straciła sporo klientów :)

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Prawidłowo że zmieniają silnik coś trzeba poprawiać zawsze a nie jak w codzie, i niech Activision pomyśli nad zrobieniem nowego silnika anie opieraniem się że to zajmuje lata i nie ma sensu robić nowych bo jak dla mnie na 1 miejscu jest medal of honor 2 battlefield bad company 3 call of duty a podejrzewam że niedługo będzie 1 medal of honor 2 battlefield 3 3 battlefield bad company a call of duty pujdzie w niepamięć bo przesadzają najpierw 8h grania ok przeboleję mam za to dobrą grafikę i historię ale teraz został w codzie tylko dobre strzelanie bo nawet historia nie jest na tyle dobra aby się nią zachwycać.

maniak1994

Banned
Użytkownik
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja i tak nie kupie tej gry... u mnie "must have" BF3 :)

Marydson

Użytkownik
Użytkownik
mimo wsystko podchode spectycnie do tego , dopiero jak zobacze nowego medala w akcji bede w stanie pwoiedziec pare slow , jednak news poniekad ucieszyl mnie : )

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Fajnie, że MOH2 będzie hulać na Frostbite 2, tylko niech nie będzie jak z MOH multi, że tam też był Frostbite, a destrukcja była znikoma.

Marf

Użytkownik
Użytkownik
W tą remakowaną jedynke jeszcze nie grałem,ale jak zmienią silnik w MoH 2 to może być ciekawie :)
Ciekawe kiedy twórcy coda pokuszą sie o nowy silnik...

TheDarkKnight

Użytkownik
Użytkownik
Trzeba pamiętać że grafika to nie wszystko, a tą wiadomością (o ile okaże się prawdziwa) twórcy MoH zwrócili zapewne uwagę wielu graczy.

Skovv

Banned
Użytkownik
Altres, wiesz co to przecinek/kropka??

RSA

Użytkownik
Użytkownik
Mnie tam sie singiel MOH 1 bardzo podobal i jak wyjdzie 2 napewno zatopie w nim zebiska.

Maki300

Użytkownik
Użytkownik
MoH był dobry tylko na PSX. Ta ostatnia część która niedawno wyszła to była porażka w 100%. Grafika cienka, w rozgrywce nic nowego ogólnie dno. Chcą żeby było jak dawniej, do czasów w których MoH rządził, dlatego wypuszczą gre na silniku z BF`a 3. Oby nie było tak ,że tylko grafika będzie dobra a po za tym nic nowego tak jak to zrobili w poprzedniej części. pozdro

sloniu

trolololololo
V.I.P
Użytkownik
BC2=BF3=MOH2 = Ta sama gra w różnych opakowaniach i kolorach. ssiecie eaju.

$evik

Banned
Wydaje mi się, że najnowszy silnik graficzny CoD zmiecie tego waszego BF'a i MoH'a. Infnity Ward tak podrasowało IW Engine, że oczy wam wyjdą jak to zobaczycie to na E3. Acha - pamiętajcie trailer BF był kręcony na PC, więc nie myślcie, że zobaczycie takie coś na X360...

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Może i H3XT0R przesadził z tym facepalmem, ale na serio $evik wierzysz w to że "najnowszy" silnik w nowym Call of Duty pozamiata BF3 i MoH'a 2 ? Nie sądzę. Nie wiem czy czytałeś news o tym że Infinity Ward wyraźnie potwierdzili to żebyśmy się nie spodziewali nowego silnika w najnowszym Modern Warfare 3, bo dla nich to zajęłoby za dużo czasu.

Infnity Ward tak podrasowało IW Engine, że oczy wam wyjdą jak to zobaczycie to na E3.
Twój ojciec lub mama pracują w Infinity Ward skoro wiesz, że tak podrasowali silnik ?

bigosPL

Użytkownik
Użytkownik
wierzysz w to że "najnowszy" silnik w nowym Call of Duty pozamiata BF3 i MoH'a 2 ? Nie sądzę.
Ja też w to nie wierze by było lepsze pod względem graficznym, ale tutaj zaczyna się robić jakaś chora atmosfera, jakby ta grafika to było wszystko i to mnie drażni.

RSA

Użytkownik
Użytkownik
To po co piszecie o Call of Duty w temacie o Moh, za to powinni dawac warny za offtop! Ja juz nie wchodze w tematy BC2 lub 3 bo zaraz pojawia nagonka na cod-a i nic innego interesujacego w temacie nie mozna przeczytac, wole inne forum od news-ow :)

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom