1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Minecraft DLC robiłem wszystko nie daje rady + pytanie o konsola net rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukoo, Grudzień 24, 2013.

  1. lukoo

    lukoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich
    Mam kilka pytań, ale na początku chciał bym podkreślić, jestem początkującym użytkowaniem, ale wiem już do czego służą programy FSD ,iso2god ,GUI ,Horizont,xm 360, więc chyba ok

    1. Nie mogę sobie poradzić z DLC do Minecrafta robiłem naprawdę wszystko [tak tak szukałem w googlach] no i robiłem z tym całym Content ,sam robiłem ten folder ,później dodawałem go do Horizonta ,który pisał ze wszystko jest dobrze zrobione ,a w xm360 nie dało się znaleźć DLC i ich odblokować po prostu ich nie widział ,Content wrzucałem też na dysk bo mam 4gb więc DLC się tam zmieściły też ich nie widział ,Minecrafta podpinałem na pendraku sformatowanym pod X, i ogólnie odpalam inne gry z dysku twardego na USB np Soulcalibur 5 ,Dirt takedown COD więc wszystko ładnie działa, a z Horizontem miałem styczność jak robiłem GTA 5 i tam właśnie trzeba było zamontować DLC z dvd 1 żeby można było grać ,FSD mam v3.10 , więc naprawdę nie mam pojęcia czemu te DLC nie chcą się wyświetlić w xm360 , zauważyłem ,że jak odpaliłem je w Content Menager to pisało że są odblokowane , nie wiem czy to coś znaczy , no i druga rzecz to w Horizont jak robiłem GTA to pojawił mi się tam folder /00000002/a w nim te 4 pliki , NATOMIAST jak robię w Horizoncie Minecrafta to pisze ,że wszystko wyszło a nie pojawia się żaden folder, więc robiłem to ręcznie a być może dlatego to nie działa

    2. To podłączenie konsoli do neta po RGH
    Uznałem ,że to jest nie potrzebne ,bo nie chce grać przez internet i tak nie gram aż tak dużo, i czy jest możliwość , przez to że moja konsola nie jest podłączona do netu to xm360 nie może sobie czegoś pobrać , czy ten program nie łączy się w ogolę z netem ?

    3. w FSD w instaler za każdym razem mam włączoną usługę FAKELIVE , i jak ją wyłącze to chodzą mi gry , a jak włącze konsole od nowa to, nie mogę grać bo usługa jest znowu włączona, da się to jakoś zapisać na stałe ?


    Życzę wszystkim wesołych świąt !:)))
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    855
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Horizona nie używaj, bo ci nie będzie potrzebny. Po ściągnięciu DLC do Minecrafta wrzucasz je do tej lokalizacji:
    W XM360 nie musisz już nic odblokowywać.
    2. XM360 nie łączy się z netem.
    3. Włącz fakelive potem naciśnij RB, najedź na Hdd (jeżeli tam masz obecny launch.ini) i naciśnij X. Będziesz miał zapisany nowy launch.ini z włączonym fakelive i już po restarcie od razu będziesz miał to włączone.
     
    1 osoba to lubi.
  4. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.

    Temat w zasadzie nie został rozwiązany, a zatem czy mogę podpiąć się i odgrzać ten "kotlet"?

    Od dwóch dni męczę się z Minecraftem i wciąż nie potrafię odblokować full wersji.
    Po przeróbce w Iso2God mój Minecraft (COMPLEX) z ~7GB zapisuje się w zaledwie 179MB.

    Od wczoraj zrobiłem zmieniłem FSD na wersję 3.783! Zainstalowałem najnowszy DashLaunch 3.18. Zmieniłem w nim fakelive na false i zapisałem w launch.ini. W xm360 nie da się niczego odblokować... Przeszukałem calutką sieć... i jestem bezsilny.

    Czy ktoś znalazł rozwiązanie? Jeśli tak to będę wdzięczny za podzielenie się informacją jak tego dokonać.

    Bardzo proszę i odpowiedź.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Xm360 odblokować wersję God. Zwróć uwagę że a płycie są dwie wersje minecrafta(taka ciekawostka)

    Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
     
  6. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dwie wersje? Tzn.? Na tym .iso (wersja COMPLEX), czy na oryginale?
    Kurde, w xm360 mam widoczne Minecraft GOD (Downloads), waga 179MB. Ale nie mam pojęcia co i jak odblokować. W sensie, w XBLA już to nie jest widoczne, DLC to samo. W zasadzie to nigdzie nie pojawia mi się Minecraft, wyłącznie w zakładce Rescan, ale nie mam do tego minecrafta żadnych opcji poza (A) Launch Title oraz (X) Delete Title.
    Cholera, jestem bezsilny...
    Jeśli masz tego Minecrafta i wiesz co i jak zrobić, możesz napisać skrócony poradnik? Cholera, głupi nie jestem, ale przy tym zupełnie wysiadam ;)
     
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4594
    Polubienia:
    2539
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Masz przy tej grze otwartą kłódkę w xm360 ?
     
  8. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie właśnie. Nie mam żadnej kłódki. Może nie opisałem tego dość szczegółowo. Przy tym widocznym Minecrafcie brak jakichkolwiek kłódek. Jeśli xm360 widzi jakieś gry z opcją do odblokowania to mam już wszystkie kłódki otwarte... przy tym minecrafcie brak takich ikonek!

    Zastanawia mnie ta wielkość gry po wyjściu z Iso2God - tylko 179MB? Ale ja tam nie widzę opcji do zmiany by cokolwiek inaczej przerobić.
     
  9. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4594
    Polubienia:
    2539
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Waga gry jest jak najbardziej poprawna.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wybierasz all i tam będzie minecraft. Powiem Ci tak mi zajęło chyba z 2 h żeby odpalić minecrafta zgranego z płyty.

    Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
     
  11. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kurde, "all"? Gdzie? Rescan All? Tak to wygląda u mnie:
    [​IMG]

    a DLC odblokować też nie mogę bo nie ma tu Minecrafta:
    [​IMG]


    co robię źle? Może sam minecraft ma być w innym folderze? Mam go w content/0000000000
    zmienić ścieżkę?
     
  12. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  13. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4594
    Polubienia:
    2539
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    [​IMG]

    [​IMG]


    Aż z ciekawości sprawdziłem... grę pobrałem z oficjalnego sklepu marketplace.xbox.com, wraz z grą pobrał się ponad 1GB TU. Pobrałem z sieci jakieś dwa darmowe DLC typu skórki i wszytko śmiga.

    Jak dla mnie to ta twoja wersja gry jest jakaś skopana. Nie masz kłódki w XM360.
     
  14. jaceg2

    jaceg2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odświeżam

    Wersja COMPLEX za żadne skarby nie dała się odblokować. Znalazłem w sieci wersję XBLA, o dziwo jedyne 113MB! I działa! W sensie gra się uruchamia, jest w pełni funkcjonalna.

    Jedynie co to nie mogę jej uruchamiać z poziomu głównego menu, zakładka gry. Czy ktoś wie je rozwiązać ten problem? Gra oczywiście jest widoczna, jednak wciskanie A nie wywołuje żadnej reakcji. Aby uruchomić grę muszę "grzebać" w ekploratorze, odnaleźć jej folder i dopiero stamtąd gra odpala.

    Jakieś sugestie? Rozwiązanie?

    EDIT: Znalazłem rozwiązanie. Pomimo usunięcia folderu z grą w wersji COMPLEX na liście wciąż widniała jej okładka - dlatego próba uruchomienia gry nie wywoływała żadnej reakcji. Właściwa okładka dla wersji XBLA była umieszczona w katalogu ARCADE. Lista odświeżona, wyczyszczona, przeniesiona. Wszystko chodzi jak należy ;)
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 24, 2017

Wczytywanie...

Poleć forum