Minusy to szansa na bana. Takie oferty są nielegalne, często z kradzieży kart kredytowych lub co gorsza na szkodę Microsoft.
Możesz sobie poszukać o banach i jak to loteria, może być jutro, a może nie być 10 lat za poważne przestępstwo (bezpośrednia kradzież pieniędzy MS, że musi oddać kasę mimo że nic nie zarobił, a nie tylko zwócić).
W przypadku X360 takie ryzykowanie jest bez sensu, zysk minimalny, gry używane bardzo tanie.
Kupowałem takie konta 10 lat temu (z możliwością przeniesienia licencji) i nadal działają, żadnych konsekwencji z tego nie ma. Spoko, że poruszasz kwestie prawne, ale i tak by się przez taki czas przestępstwo przedawniło :]
W ostatnim czasie żadnych tego typu kont nie kupowałem, ale zgłaszałem pewnego czasu takie aukcje i do obsługi
allegro i do MS, obie firmy mają na to wyj. nic z tym nie zrobiły, jak aukcje były, tak nadal są. A skoro oni mają na to wyj. to dlaczego my mamy się nimi przejmować, że są niezgodne z regulaminem jakiejś konsoli, czy regulaminem aukcji allegro? BUAHAHAHA!
A dowodów na przestępstwa nie mamy, to że ktoś gdzies słyszał od kogoś coś gdzies że zakupy mogą pochodzić ze skradzionych kart kredytowych, można traktowac tylko jako ciekawostkę, a przestępstwem mogą być jedynie niczym niepodparte oszczerstwa na sprzedawców, skoro nie posiada się dowodów.