Xbox 360 Minusy kupowania kont allegro

Lukasiek

Świeżak
Świeżak
Siema
Jakie minusy ma kupowanie gier z allegro? Dokładnie chodzi mi o aukcje takie jak na screen. Gdzie kupuje się konto i przenosi licencje. Wszystko później poprawnie działa? Gra online oraz offline?
_20180619_085453.JPG

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Takie, że jak kupisz i będziesz musiał z jakiegoś powodu sformatować konsolę to już tej gry nie będziesz miał ;P Tak to chyba niczego się nie traci.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
przenosi licencje.
Co sie robi? Przenosi licencje? Hahah tak masz ją dopóki typ nie zmieni passów... a granie offline jest dobre dla ... nie napisze dla kogo bo bym Cię tu obraził... Dziś grasz jutro już możesz mieć zmienione passy... Jak kupować konta to tylko z zabezpieczeniami żeby sobie samemu zmienić passy po zakupie...

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Logujesz się na konto, w ostatniej zakładce dash-u kafelek chyba konto kopiujesz licencję na konsole, pobierasz grę i usuwasz konto. Działać będzie dopóki nie sformatujesz dysku.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Największy minus to wstyd przed samym sobą, że robisz z siebie dziada żeby zaoszczędzić równowartość butelki wódki.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Co sie robi? Przenosi licencje? Hahah tak masz ją dopóki typ nie zmieni passów... a granie offline jest dobre dla ... nie napisze dla kogo bo bym Cię tu obraził... Dziś grasz jutro już możesz mieć zmienione passy... Jak kupować konta to tylko z zabezpieczeniami żeby sobie samemu zmienić passy po zakupie...
Nie doczytałeś, jemu chodzi o grę na X360, a nie XO :p

Lukasiek

Świeżak
Świeżak
Tak. Chodzi mi o konsole Xbox 360. :)

torawa

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Minusy to szansa na bana. Takie oferty są nielegalne, często z kradzieży kart kredytowych lub co gorsza na szkodę Microsoft.

Możesz sobie poszukać o banach i jak to loteria, może być jutro, a może nie być 10 lat za poważne przestępstwo (bezpośrednia kradzież pieniędzy MS, że musi oddać kasę mimo że nic nie zarobił, a nie tylko zwócić).

W przypadku X360 takie ryzykowanie jest bez sensu, zysk minimalny, gry używane bardzo tanie.

keicaM85

Użytkownik
Użytkownik
Minusy to szansa na bana. Takie oferty są nielegalne, często z kradzieży kart kredytowych lub co gorsza na szkodę Microsoft.

Możesz sobie poszukać o banach i jak to loteria, może być jutro, a może nie być 10 lat za poważne przestępstwo (bezpośrednia kradzież pieniędzy MS, że musi oddać kasę mimo że nic nie zarobił, a nie tylko zwócić).

W przypadku X360 takie ryzykowanie jest bez sensu, zysk minimalny, gry używane bardzo tanie.
Kupowałem takie konta 10 lat temu (z możliwością przeniesienia licencji) i nadal działają, żadnych konsekwencji z tego nie ma. Spoko, że poruszasz kwestie prawne, ale i tak by się przez taki czas przestępstwo przedawniło :]

W ostatnim czasie żadnych tego typu kont nie kupowałem, ale zgłaszałem pewnego czasu takie aukcje i do obsługi allegro i do MS, obie firmy mają na to wyj. nic z tym nie zrobiły, jak aukcje były, tak nadal są. A skoro oni mają na to wyj. to dlaczego my mamy się nimi przejmować, że są niezgodne z regulaminem jakiejś konsoli, czy regulaminem aukcji allegro? BUAHAHAHA!

A dowodów na przestępstwa nie mamy, to że ktoś gdzies słyszał od kogoś coś gdzies że zakupy mogą pochodzić ze skradzionych kart kredytowych, można traktowac tylko jako ciekawostkę, a przestępstwem mogą być jedynie niczym niepodparte oszczerstwa na sprzedawców, skoro nie posiada się dowodów.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Dziwię się, że na forum utrzymują się takie tematy. W regulaminie kilkukrotnie pojawia się wpis, że forum nie wspiera piractwa. Łamanie postanowień licencji jest równoznaczne z piractwem.

Do góry Bottom