Mój Custom'owy Faceplate

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Witam.. chciałem zmienić coś w swoim X'pudle ;) więc wpadłem na pomysł pomalowania Face'plejta , oczywiście prościel było kupić inny lecz ja chciałem mieć coś unikatowego ;_.. oddałem go mojej dziewczynie i oto wyszło takie coś, jak wam się podoba ??;) co wy na to żeby np. motyw "rozciągnąć" na całość obudowy ?

R

rowerser

Guest
Odp: Mój Custom'owy Faceplate

czym to bylo robione? jedynie te rozmazania na dole i u gory srednio wygladaja...wogole jestem przeciwny własnej ingerencji w x'a :D :p ale spoko. pozdro 600

TymonPRO

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik

Fajnie wygląda ,może tylko na doel jakos tak nieciekawie ale ogólnie spoko

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

No tak Macie rację;] na dole coś nie poszło , dokładnie w lewym górnym rogu klapki przysłaniającej usb ...

rowerser napisał:
czym to bylo robione? jedynie te rozmazania na dole i u gory srednio wygladaja...wogole jestem przeciwny własnej ingerencji w x'a :D :p ale spoko. pozdro 600
Czy ja wiem czy pomalowanie FacePlejta to taka integracja w X'a ?? to tylko kawałek plastiku ;] sam sobie powiedzialem "jak mi się nie spodoba to kupię sobie inny" ;)) a malowane to bylo farbkami akrylowymi a potem pokryte lakierem bezbarwnym .. jak widać na zdjęciu polakierowanie spowodowało że biały troszeczkę przyciemniał i widać różnicę między klapką DVD a całym Facem.. ale mam zamiar pokryć i ją lakierem żeby się nie odznaczała ;)

TymonPRO

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik

rymcio1987 napisał:
No tak Macie rację;] na dole coś nie poszło , dokładnie w lewym górnym rogu klapki przysłaniającej usb ...

rowerser napisał:
Czy ja wiem czy pomalowanie FacePlejta to taka integracja w X'a ?? to tylko kawałek plastiku ;] sam sobie powiedzialem "jak mi się nie spodoba to kupię sobie inny" ;)) a malowane to bylo farbkami akrylowymi a potem pokryte lakierem bezbarwnym .. jak widać na zdjęciu polakierowanie spowodowało że biały troszeczkę przyciemniał i widać różnicę między klapką DVD a całym Facem.. ale mam zamiar pokryć i ją lakierem żeby się nie odznaczała ;)

Ale dziewczyna uzdolniona,gdybym to ja robił to przysięgam niewziołbys odemnie faceplata spowrotem

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

No tak tak .. uzdolniona ;) lecz muszę przyznać że pomysł nie wzioł się z "głowy" . inspirację zaczerpneliśmy z tąd

Jest to zdjęcie z aukcji na angielskim eBay'u . gość sprzedaje komplety naklejek ochronnych/ozdobnych .. ten motyw strasznie mi się spodobał , ogólnie lubię pnącza, liście, źdźbła i inne takie wywijasy ;) , co wy na to żeby również pomalować boki x'a podobnie jak jest na zdjęciu ??

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Według mnie bardzo dobry pomysł a te zabrudzenia u góry i na dole też fajnie wyglądają (nie lubię gdy wszystko jest takie sterylne). Twoja dziewczyna ma talent :p

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

zabrudzenia są okey ;] tylko ten rozmazany róg klapki na usb troche kiczowato wygląda

papux

Użytkownik
Użytkownik

Bo to trzeba malować aerografem a mależam musi być artysta a nie byle osoba która sobie rysuje.

Według mnie spieprzone ie bznadziejne. Motyw fany ale wykonanie na zerowym poziomie.

R

rowerser

Guest

ej papux troche przegiąłeś....jak jesteś taki super to sam coś takiego namaluj :D jeja :D

a co do face. mowiłem, że nawet spoko, tylko to jest dla mnie jak upiękrzanie S klasy :D i tyle. :D pozdro a laska ma talent.

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Papus taki cfaniak jesteś to daj mi ten aerograf ;/ albo 250zł na pomalowanie aerografem , koleś na allegro się oferuje za właśnie taką kasę ...

aroaro20022

Banned
Użytkownik

papux napisał:
O rly?

papux napisał:
Według mnie spieprzone ie bznadziejne. Motyw fany ale wykonanie na zerowym poziomie.
Pokaz co Ty potrafisz, z chęcią ocenię.

@topic

Fajnie to wygląda, walnij se coś takiego na całą konsolę :D

seba660

Użytkownik
Użytkownik

:eek: wyglada zajeb....e

Salzgitter

Użytkownik
Użytkownik

ja mam zamiar namalowac cos z dragona ale jakos mnie nie ciagnie :p

Santi

Użytkownik
Użytkownik

no pomysl nice ;) ladnie to wyglada, tez pomysle o malowaniu ;)

milkman

Użytkownik
Użytkownik

ja z nudów czasami maluje sobie klawiaturę /mikrofon markerem do plyt cd;p ale xboxa troche się boję ruszyć ;)

WReki

Użytkownik
Użytkownik

To było malowane zwykłymi farbami czy specjalnymi? czy aerografem? bo jeśli farbami zwykłymi to odradzam ci wycierać X'a z kurzu bo ten wzór moze się zmyć ;]

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

WREKI .. to jest odtłuszczone ..następnie pomalowane farbami AKRYLOWYMI .. a potem pokryte lakierem bezbarwnym ;))) wycieralem , skrobałem i nic nie schodzi ;)))

barrog95

Użytkownik
Użytkownik

Zastanawiam się czy można by to pomalować farbkami emulsyjnymi (tymi do modeli plastikowych) też chciałbym pomalować X'a a akrylowych farb nie mam  :-\

Aha i jeszcze jak odtłuszczyć tego x'a??

Odpowiedzcie bo chciałbym to zrobić

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

btw. Zna ktoś z was jakąś fajną stronkę z szablonami (darmowymi) typu przyłóż "spraynij" i gotowe ;) ?

Do góry Bottom