Odp: Monitor 24" czy TV 32" do X360 co wybrać ? Flashowanie X360 a utrata gwarancji.
Madrze gada, dac mu wodki
Przy czym o ile naprawde nie zajmujecie sie zawodowo powazna grafika to imo nie ma sie co przejmowac wyzszoscia crt nad lcd. Sam pracuje w grafice (wizualizacje 3d) na 22" samsungu lcd i nie jest to bynajmniej zadna tragedia kolorystyczna. Profesjonalny 22" lcd kosztowalby minimum 2,5-3 tysiace, zwykly 22" mozna dostac za mniej niz 800zl (choc i tak polecam przynajmniej cos za 1000zl). Do samego grania na konsoli spokojnie mozna kupic jakis fajny lcd.
Co do formatow to nie jestem pewien ale chyba wszystkie monitory komputerowe maja 16:10, a telewozory (lcd i plazma) 16:9. Ale nie jestem pewien, moze sie juz cos pozmienialo
W kazdym razie nie ma na to rady, skalowanie bedzie i tylko od modelu monitora zalezec bedzie jego jakosc.
Podsumowujac moje zdanie w tym temacie: do XBoxa wolalbym kupic wiekszy tv niz mniejszy monitor (FullHD nie jest niezbedne, wolalbym miec wiecej " za ta sama cene) chyba ze potrzebny jest tez duzy monitor do pracy, wtedy kupujac monitor upieczesz 2 pieczenie na 1 ogniu. Ale granie na konsoli przed monitorem to juz prawie jak granie na kompie tyle ze na padzie a nie na klawiaturze - traci sie caly konsolowy smaczek siedzenia na fotelu przed duzym ekranem. Sam kisze sie przy biurku i fajnie nie jest, ale kasy na lcd tv narazie nie mam