Na co wpływają gry komputerowe?

spikowiec

Świeżak
Świeżak
Drodzy forumowicze,
jesteśmy studentami psychologii z zakresu Internetu i nowych technologii. Od roku aktywnie zajmujemy się wpływem gier komputerowych na kulturę popularną oraz społeczeństwo.
Podczas studiów zetknęliśmy się z wynikami badań dotyczących wpływu gier przeprowadzanymi w innych krajach, dlatego zainteresowaliśmy się ich wpływem w Polsce. W związku z tym skonstruowaliśmy badanie, którego celem jest dostarczenie informacji na ten temat. Badanie trwa od 5 do 15 minut i dotyczy sfery oddziaływania gier, jaka nie została u nas do tej pory zbadana.
Jeśli chcesz wziąć w nim udział, wejdź na Ankieta Na końcu badania znajdziesz również informacje na temat najnowszych wyników badań.

BogdanROX

Użytkownik
Użytkownik
Bardzo ciekawa ankieta ;)

Blood.

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Na lenistwo i zabicie czasu/nudy. Zmniejszaja kondycje.

Ogółem niewielki maja wpływ.
Badanie tego jak alkohol wplywa na polska mlodziez bardziej by sie przysluzylo, jako, że w gry gra moze 50%, a pije spokojne 80%.

spikowiec

Świeżak
Świeżak
Dzięki za wypełnienie ;)
@ #Blood. Na co wpływa chcemy sprawdzić ;) Co do alkoholu, jest to temat bardziej rozdmuchany w naszym kraju niż gry ;) więc tu jest większe pole do sprawdzenia.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Wypełniłem ankietę ;) Pozdrawiam

Klocek

Użytkownik
Użytkownik
Też wypełniłem ankietę, ale szczerze mówiąc, to trochę się zawiodłem. Liczyłem, że zadacie większą serię pytań, bo bądźmy szczerzy - mało jest w niej pytań i trudno Wam będzie zrozumieć dokładnie preferowany styl wychowania przez 'konsolowych czy PC'towych wyjadaczy'.

krisroza

Użytkownik
Użytkownik
Wypelniłem, osobiście też robiłem podobne ankiety na studiach (dotyczyły jednak czegoś innego)
uważam że do oceny czegokolwiek jest zdecydowanie za mało pytań, zbudowanie wizerunku metod wychowawczych na podstawie np tego co kupujemy dzieciom nie będzie zgodne z realiami. Żeby dowiedzieć się jak rodzice wychowują dzieci i jaki wpływ na nasze życie mają gry komputerowe należało by dokładnie poznać rodzica, jego punkt widzenia. Rodzice wychowują swoje dzieci dokładnie na swoje podobieństwo ( chociaż niejednokrotnie zastrzegają że jest inaczej). Życzę powodzenia przy budowaniu wniosków z ankiety i mam nadzieję że pojawią się one na tym forum jako wynik wspólnego badania. Bądź co bądź forum o grach wiąże się nijako z Waszym zagadnieniem.

Br0k3R

Użytkownik
Użytkownik
mała uwaga: jak skończą się pkty to mimo wszystko nie da się kliknąć dalej tylko zrezygnować z czegoś i wybierać przedmioty za odpowiednią ilość pktów, tym samym musiałem zrezygnować z zestawu małego eksperymentatora(10pkt) na rzecz 2 przedmiotów po 5pktów.

Koxus

Użytkownik
Użytkownik
Wypełniłem, ale nie podpisałem się bo nie wiedziałem gdzie :(

Do góry Bottom