Nagrywanie a jakosc plytki

Xplode111

Świeżak
Świeżak
Witam! To moj pierwszy post na tym forum wiec wypadaloby sie przywitac.
Moj problem dotyczy nagrywania na plytkach marki platinium czy esperanza.
Otoz mam dwie plytki platinium na jednej mi nie zaskoczylo(wywala jakis blad na samym poczatku nagrywania) na drugiej poszlo bez problemu.Taka sama sytuacja z esperanzą.Dzisiaj kupilem dwie plytki-na jednej bez problemu na drugiej znow bledy.O co chodzi?? Moze to wina programu img burn badz nagrywarki ?? Korzystam z LG GH22LS30.

Edit : oczywiscie nagrywam na plytkach typu "+"

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
To wina plyt, tanie plyty nie sa dobrej jakosci i jest to loteria, jedna moze byc dobra druga juz nie, kupuj verbatimy ,a bedziesz mial pewnosc jakosci

Hosee

Użytkownik
Użytkownik
Tylko Verbatimy i EmTeKI

kozaznosa

Użytkownik
Użytkownik
tylko verbatim i zero problemow

szychabarca

Użytkownik
Użytkownik
Ja nagrywam wyłącznie na Verbatimach. Kiedyś kupiłem esperanza i żadna się nie nagrała.

ziko

Użytkownik
Użytkownik
Musisz używać płyt Verbatima bo masz wtedy 100% pewności że nagranie będzie dobre.

bboo22

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
A ja uważam że to wina programu bo pewnie nagrywasz ImgBurnem.... Też tak miałęm większośćpłyt mi się po prostu psuła przy nagrywaniu, to byłą loteria 4 płyty spalone jedna wchodziła.... ale później znalazłem gdzieś poradnik tutaj na forum o nagrywaniu CloneCD od tamtej pory nagrywam niemal codziennie płyty i żadna mi się już nie zepsuła.... a nagrywam na płyty supratec albo philips :) to są płyty po około 3-4 zł

magnateam

Użytkownik
Użytkownik
ja nagrywam ImgBurn prze ponad 2 lata i jakos błedu nie miałem a płyty to tylko Verbatima kosztuje 5 zł to taki majatek gra oryginalna kosztuje 150 zł

Do góry Bottom