Poradnik Nagrywanie gier pod LT 2.0

Karookarolina

Świeżak
Świeżak
Witam.
Mam problem z nagrywaniem gier. Jak nagrywam grę to wszystko jest ok, nagrywa się do 100%, przed weryfikacją otwiera i zamyka się napęd, po czym jakby nie czyta tej płyty i nie może się zweryfikować (na dole jest napis Driver not device i cośtam dalej). Robi się tak trzy razy po czym wyskakuje powiadomienie, jak dam nie, to próbuje ponownie zweryfikować, jak dam tak to po zawodach :)
Pięć płyt już poszło...

Teraz trochę informacji:
Mam starą konsolę LT 2.0 (nie wiem jaki dash). Nagrywarka IHAS 124 E, płyty Verbatim MK-003.
Gry są przerobione XGD3 pod lt 2.0.

Ustawienia:
W EEPROM Utility:
Zaznaczone:Smart Burn i Force Hyper Tuning
Puste: Over Speed Writing i Online Hyper Tuning

W IMGBURN:
- Build -> page 2 -> Read Buffer Size zaznaczone 512 MG
- I/O -> page 2 -> Buffer Size zaznaczone 509 MG (nie mogę na suwaku ustawić 512)
- Write:
- Options -> Calculate Optimal
- Zaznaczone Perform OPC Before Write
- Zaznaczone Verify Against Image File
- Book Type -> Lite On -> Drive (For DVD + R DL Media - EEPROM) -> DVD ROM
- Settings -> Write Speed - Brałam już 4x i 2,4 x i ten sam problem.

Ustawienia wyczytałam na tym forum i zrobiłam tak u siebie.
Nie mam pojęcia o co chodzi, prośba o pomoc. Dodam, że z nagrywaniem gier XGD2 problemu nie było.

BuuMajin

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie wiem czy dobry temat , wiec. Czy jest możliwość nagranie gier z X1 na płytę ? Chodzi mi o pobrane gry z XBL. Może jest jakiś poradnik co będzie mi potrzebne itd. Druga sprawa coby nie zakładać nowego tematu :) Jest opcja wgrania innego/własnego motywu ? Również jakiś poradnik poproszę.

bodyfit

Świeżak
Świeżak
Hejka mam pytanko jesli mam plytki nagrane z grami LT30 a mam przeróbkie LT02 to odtworze te plytki od znjoemgo ? czy juz nie

Punisher

Użytkownik
Użytkownik
Hejka mam pytanko jesli mam plytki nagrane z grami LT30 a mam przeróbkie LT02 to odtworze te plytki od znjoemgo ? czy juz nie
Nie ma szans. Będą dzialac tylko gry XGD2 (czyli o rozmiarze 7,3GB, a nie 8,3).

bodyfit

Świeżak
Świeżak
Dzieki kolego. Juz wiem dokladnie co i jak jednak to bedzie LTU przerobka i w tym przyapdku beda mi dzialc gry zwiazane LT0.2 oraz LT0.3 potwerdzi mi ktos ? . Rozmawialem z chlopakiem z forum dosc kumatym i potwierdzil mi ta inf jeszcze ktos sie pod tym podpisze ? Dzieki z gory

tyxck

Świeżak
Świeżak
Witam

U mnie wyskakuje cały czas taki błąd podczas nagrywania:

Szymon640x480

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie ma szans. Będą dzialac tylko gry XGD2 (czyli o rozmiarze 7,3GB, a nie 8,3).
Ostatnio udało mi się odpalić Max Payne 3 wypalone pod LT 2.0 na konsoli z LT 3.0
Jak to wytłumaczyć?

Szymon640x480

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
U mnie wyskakuje cały czas taki błąd podczas nagrywania
Laser Ci zdycha w nagrywarce

to bedzie LTU przerobka i w tym przyapdku beda mi dzialc gry zwiazane LT0.2 oraz LT0.3 potwerdzi mi ktos ?
LTU działa jak LT 3.0 więc gry XGD3 bez topologii LT 2.0 też powinny działać

Punisher

Użytkownik
Użytkownik
Ostatnio udało mi się odpalić Max Payne 3 wypalone pod LT 2.0 na konsoli z LT 3.0
Jak to wytłumaczyć?
To chyba masz na dodatek RGH, bo mam kolege który ma cos takiego, że chodzi mu pełny zestaw: RGH + LT 2 + LT 3, nie wiem jakim cudem to dziala

davex

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jak to wytłumaczyć?
Na pewno pomyłka. Nie ma prawa odpalić.

m4verick

Świeżak
Świeżak
Witam,

Verbatimy made in Singapore juz ciezko dostac, macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce w Polsce?
Czy juz na made in U.A.E wszyscy nagrywaja? Jesli tak to prosze o pewnego linka do zamowienia.

Z gory dzieki za pomoc.

e4r5t

Świeżak
Świeżak
w abgx pojawia mi się taki komunikat na żółto co on oznacza? coś mam zmienić w autofix?

Tomos BTM PL

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Pamietajmy o ING burn i prędkość nagrywania nie wieksza niż x4

kubus92

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
witam,
odświeżę temat, chciałem zapytać czy mając przeróbkę lt 2,0 jestem w stenie nagrać nową grę tzn. fifę 18 i grać online?
pozdr.

unboxer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Grać online na pewno nie, chyba że nie starszny Ci ban na xbox live to śmiało ;)

davex

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Grać online na pewno nie, chyba że nie starszny Ci ban na xbox live to śmiało ;)
Znam kilka osób co gra na lt 2.0 do tej pory i bana nie ma. Ms plan stare generację i wątpię żeby jakieś bany były.

Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka

domekrap

Świeżak
Świeżak
Ustawione zgodnie z podanym podręcznikiem. Dwie płyty poszły do kosza. Nagrywanie z sukcesem a po włożeniu płyty do konsoli. zero działania.

Nic nie daje to ustawianie. Trzecia płyta do kosza. Trochę za bogato na taka zabawę.

Do góry Bottom