Nagrywanie obrazów ISO - Mac OS

shenmue23

Użytkownik
Użytkownik
Jako użytkownik MacBooka miałem dość przełączania sięna Windowsa, aby nagrać gre. Dlatego poszperałem w internecie i znalazłem bardzo ciekawy program, który umożliwia wypalenie gier na X360 pod Mac OSem.

Ściągamy program X360 ISO Hacker z tej strony http://www.wattks.com/macosx/x360/x360.html
Po rozpakowaniu instalujemy program (czyli przenosimy do katalogu aplikacje)
Uruchamiamy program i przechodzimy do zakładki Hack

Klikamy na Open i wybieramy pliczek ISO z grą.
Gdy obraz się załaduje klikamy na Hack i czekamy chwilke.
Gdy obraz jest juz zhakowany przechodzimy do zakładki Burn.

Tutaj też wybieramy obraz i klikamy Burn :) I to tyle, obraz się nagrywa i gra działa na 100%.

vietcargo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czy obraz nagrany w ten sposób jest możliwie bezpieczny jeśli o usługę Xbox Live?

Czy można skorzystać z abgx360 w wersji Mac OS X, a płytkę nagrać za pomocą RoXio Toast? Zagwarantuje to bezpieczeństwo?

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Oczywiście, że można, a nawet trzeba skorzystać z abgx360 w wersji dla mac os >> http://abgx360.x-scene.com/abgx360-1.0.0.mpkg.zip
Co do RoXio Toast to nagrana gra tym programem nie będzie działać, ponieważ problemem jest tu brak opcji LayerBreak. Skorzystaj z X360 ISO Hacker, iburn360 lub innego programu kompatybilnego z xbox 360.

vietcargo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Próbowałem skorzystać z abgx360 na Mac OS X 10.5.6, ale po pojawieniu okna terminala nic się nie dzieje, puste, czarne okno... Skonfigurowałem aplikację wg. Twojrgo poradnika.

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Wgraj wersję abgx360_v1.0.1 i zmień w Program Output na HTML lub Text File.

wladysek

Świeżak
Świeżak
Przepraszam ale mam jedno pytanko przy nagrywaniu obrazu korzystasz z napędu w mac booku , czy masz podpięty inny napęd przez USB.Bo w moim przypadku większości występuje problem w konsoli typu : zabrudzony nośnik lub nie potrafi odczytać nośnika tylko mieli go w napędzie .

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
A na jakich płytach nagrywasz ??

wladysek

Świeżak
Świeżak
Problem rozwiązałem i najciekawsze jest to że niema znaczenia jakie płyty,czy firmowy napęd .Tylko dobry soft do obsługi napędu.Wypalam na TITANUM z Biedronki :) za 24zł/10szt.i wszystko działa super.

wylam

Świeżak
Świeżak
witam

znacie jakis soft na maca do wypalania gier wave3 ?

Staroch

Użytkownik
Użytkownik
ooo to niezle poradnik jak na mac'a nagrac <jupi> :d
ja mam maca mini starego bez nagrywarki dvd tylko czytnik. da rade moze w macu przez usb podmontowac nagrywarke dvD ?

wujek_hemi

Świeżak
Świeżak
Hello,
Najnowsza, najprostsza i najpenwiejsza metoda wypalania płytek na x'a na macu.

1. abgx360 w wersji na maca (abgx360 - > download - Mac OS )
2. sprawdzenie płyty wg tutoriala takiego samego jak na Win. http://x360iso.org/poradniki-iso/6365-sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360.html
3. Program o nazwie: OSx360.app (żaden iburn360 czi x360iso hacker) - link megaupload , hasło do obrania osx360
4. nagranie wg tutoriala na stronie: How to Burn Xbox 360 Games in Mac OS X - Xbox 360 Tutorials
Fin 4 kroki - bardzo proste.

Ja nagrywam na standardowym napędzie z MacBooka i jeszcze nie miałem żadnego błędu (6 wypalonych gier - nie gram dużo).

do starszych maców może być nagrywarka na USB o ile ma sterowniki pod OS X ( sadzę, że większość ma).
Nie wiem tylko czy te programy są 'Universal Binary' - na pewno działają na prockach Intela.

mateusiu

Użytkownik
Użytkownik
abgx360 jest tylko na na Intela, dlatego z G4 i G5 może być problem.

Davvido

Banned
A macie coś pewnego na Snow Leopard? Wszystkie wyżej wymienione programy są z lat 2006-2007, czyli raczej 10.4. ;)

dembsky

Użytkownik
Użytkownik
A macie coś pewnego na Snow Leopard? Wszystkie wyżej wymienione programy są z lat 2006-2007, czyli raczej 10.4. ;)
Ja sam używam x360 iso hacker i działa idealnie :) na snow 10.6.3

Pytanie tylko jak przerobić obraz z wave 4 na wave 3 pod mac :p

cyklonz

Świeżak
Świeżak
Na maca polecam darmowy program BURN. Otwiera pliki z rozszerzeniem dvd. Nagralem nim juz sporo plyt. Godny polecenia.

BabyBoy

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
czy dzisiaj jest jakiś program na Maca do nagrywania gier XGD3 w 100% ? na nagrywarce iHAS pod USB.

rotate2

Świeżak
Świeżak
Mnie rownież to interesuje. Wkurza mnie odpalanie windy na iMac- u.

Han_nibal

Świeżak
Świeżak
Odświeżam temat. Powyższe programy nie maja juz wsparcia na Macu i występują problemy uniemożliwiajace nagranie. Czy ktoś moze wie czy istnieje cos na dzien dzisiejszy co umożliwiało by wypalanie Gierek na Macu ?

Do góry Bottom