Nagrywanie obrazu ISO z Xbox na Xbox 360

adam372

Użytkownik
Użytkownik
Witam mam problemik juz w ostatnim kroku czyli przebudowaniu pliku iSO w XDVDMulleter kiedy robie MAKE ISO wywalo mi blad NO VIDEO FILE jak rozwiazac ten problemik?Z gory dzieki za info
Przyłączam się do kolegi. Też wywala mi taki komunikat. Ktoś coś wie na ten temat ?

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Umiesz czytać ?? Przecież napisałem odpowiedź na poprzedniej stronie.

adam372

Użytkownik
Użytkownik
Umiem czytać :)
Co z tego jak to nie pomaga :(
Inne pomysły ??

Coolin

Świeżak
Świeżak
No witam problem NO VIDEO FILE juz sie nie pojawil.Obraz sie zrobil gierke wypalilem,wrzucilem do Xa i pojawilo mi sie "Zagraj w" i tutaj brak tytulu gry ogolnie staram sie aby zagrac w Sims 2.Dobra nie wazne klikam aby zagrac odpala sie logo starego Xa robi sie czarny ekran no i..... duuupa.Nic sie nie dzieje caly czas czarnooo.Jak klikam na padzie przyciska X to slysze jak by sie odpalilo menu ale nic nie widac.Czytajac posty widzialem,ze byly takie przypadki tylko czemu nawet nie ma tytulu?I jeszcze jedna sprawa w mulerze ktory sciagnalem z pierwszej strony jest wszystko jak powinno lecz gdy odpale 10,2 To opcja iXtreme Compatible nie jest zaznaczona.Jakies propozycje jak ten problem rozwiazac?
Aha moj iXtreme 1,51

Jeszcze jedna sprawa czy pliki ss.bin, dmi.bin, pfi.bin do kazdej gry sa inne?

#PCMR

Ryżownik
V.I.P
Użytkownik
PSforum.pl
Dziękuję za poradnik :) Wszystko działa na grze Harry Potter i Czara Ognia...
Ale miałem chyba wygórowane oczekiwania co do gier z pierwszego xboxa...
Grafika wygląda na pewno gorzej niż ta sama gra na PC - mogłaby być też odrobinę bardziej grywalna (swoją drogą szkoda, że nie można zainstalować na hdd).

A jeśli chodzi o ściąganie gier - tu już nawet nie chodzi o to, że żałuje pieniędzy - bo gdyby taka gra była łatwo dostępna to bym się w takie coś nie bawił i po prostu kupiłbym ją no ale wiadomo nowej gry na xboxa już się nie dostanie, ewentualnie używki na allegro tylko, że wtedy gra może być uszkodzona no i nie zawsze jest ta, którą chcemy:)

To już był taki mój mały offtop więc jeszcze raz dziękuję za poradnik bo bardzo się przydał :)

Edit: Jeszcze jedno. Ma ktoś może link do gry Harry Potter i Więzień Azkabanu?
Edit2: A jednak... trochę się pośpieszyłem.. za nic nie mogę odpalić następnej misji... pojawia się ekran wczytywania i konsola się wiesza ;|

Edit3:
Convert XBOX.iso Games to XBOX360 iXtreme
TUTORIAL: Convert XBOX.iso Games to XBOX360 iXtreme

This tutorial will explain how to convert a XBOX game.iso, made from your original, into a compatible iXtreme.iso for XBOX 360.

Programs:

* XDVDMulleter 10.2
* IsoBuster
* Alcohol 52%

More or less the process needs approximatly 15GB of free HDD space; and I'm assuming that you have already the ss, dmi and pfi files to be injected into the .iso.

Put the XBOX.iso game in a folder.
Run XDVDMulleter, select 'View ISO details' and click 'next'. From 'Load ISO Folder', browse and load the XBOX.iso in the 'Use Current Folder' and click 'next' to check if the XBOX.iso has 'Random Padding'.
Random Padding is very important, without it, will be not possible to have a successful iXtreme.iso

Click next to go back to the main menu, select 'Build/Rebuild files in ISO' and click 'next', select and load the XBOX.iso as before, click 'next' and choose 'Create a DVD9 ISO with zero padding (Xtreme compatible + Video)', 'next' and XDVDMulleter will check if the XBE is valid, click 'next' until you get to 'Make ISO' and click on it.
*Tutorial name: Mulleter.iso

Note: You don't need at this time to load the ss.bin, dmi.bin or pfi.bin files

After XDVDMulleter has finished, open 'My Computer' and right click on the virtual drive created by Alcohol 52% to mount the Mulleter.iso
*Tutorial virtual disk: J:

Run IsoBuster and select the virtual drive

Click 'Options' and then 'Communication', a new window will pop up, click on 'Read Settings' and set everything to 1 and click 'OK'

Right click on the main folder, on the left window,

and select 'Extract DVD <Image>', then click 'User Data (*.tao,*.iso)'

Name the file and use .iso as extension, Don't press 'Save' yet
*Tutorial name: IsoBuster.iso

From 'My Computer' right click on the virtual drive and mount the XBOX.iso, once it has loaded it, go back to IsoBuster and click 'Save'.
After a while IsoBuster will report an error. Just select 'Replace with dummy data' and 'Always apply selection', click 'Selection'

When IsoBuster has finished, it will ask you to delete some files, (Choose 'No')

and to save the .cue file. (you don't need it)

You can now delete those files:

* XBOX.iso
* Mulleter.iso

Now let's run again XDVDMulleter and select 'Build/Rebuild files in ISO' click 'next' and load from 'Load ISO Folder' the IsoBuster.iso in the 'Use Current Folder', 'next' and select 'Create a cloned DVD9 ISO (Xtreme compatible if the source is good)', click 'Yes' when prompted. In the next window load the ss.bin file from your folder and click 'next', so for the dmi.bin and the pfi.bin files, click 'next' and press on 'Make ISO'.
When it's all done, check with XDVDMulleter the .iso to see, that it has become an iXtreme compatible image.

Burn and play.
może to ktoś przetłumaczyć na polski?
wygląda na to że jest to kompatybilne z ixtreme a nie xtreme
dlatego gry przerobione tutorialem tym który jest w temacie tej dyskusji nie są kompatybilne z ixtreme co pokazuje dvd mulleter 10.2
Nagrałem tym sposobem, nawet przy sprawdzaniu jest ixtreme Compatible i póki co (przeszedłem kilka misji) ta sama gra HP4 działa świetnie :)

Coolin

Świeżak
Świeżak
To fajnie DYMEK moze odpowiesz na moje pytanko co zadalem przed Toba?Juz 4 plyty poszly sie walic i nie wyrabiam :mad: robilem tez tym sposobem co Ty lecz niestety nie dalo rady.

Aras64

Użytkownik
Użytkownik
Mam pytanko te pliki Stealth Files które zamieściłeś są uniwersalne i pasują do każdej gry czy do każdej trzeba inne pliki. Wiem, że głupie pytanie ale zawsze jedyne co robiłem w wypalaniu gry to wkładałem płytke i klikałem nagraj więc się nie znam ;]

Aras64

Użytkownik
Użytkownik
Odświeżam może ktoś mi odpowie na pytanie u góry
"Mam pytanko te pliki Stealth Files które zamieściłeś są uniwersalne i pasują do każdej gry czy do każdej trzeba inne pliki. Wiem, że głupie pytanie ale zawsze jedyne co robiłem w wypalaniu gry to wkładałem płytke i klikałem nagraj więc się nie znam ;]"
z góry dzięki

Paviano

Banned
Użytkownik
"Obraz" .7z można też wypalić na płytkę?

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Odświeżam może ktoś mi odpowie na pytanie u góry
"Mam pytanko te pliki Stealth Files które zamieściłeś są uniwersalne i pasują do każdej gry czy do każdej trzeba inne pliki. Wiem, że głupie pytanie ale zawsze jedyne co robiłem w wypalaniu gry to wkładałem płytke i klikałem nagraj więc się nie znam ;]"
z góry dzięki
Z czego się orientuje to trzeba mieć odpowiednie pliki SP do każdej gry i zamieszczone pliki na pierwszej stronie nie są uniwersalne. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ;)
"Obraz" .7z można też wypalić na płytkę?
""Obraz" .7z" to nie obraz tylko zwykłe archiwum, musisz je wypakować, a następnie wypalić.

Paviano

Banned
Użytkownik
Nie da się wypakować. Pokazuje błąd.

Darth Vader

Użytkownik
Użytkownik
Mam taki problem:
Posiadam oryginalne halo 1 i 2 halo 2 dziala normalnie a 1 po pokazaniu sie znaczka xbox jest czarny ekran i kosola sie wiesza.
Wie ktos moze co jest przyczyna?

kobzuch

Użytkownik
Użytkownik
Witam. U mnie troszkę inaczej XDVDMulleter beta 0.5 wyświetla błąd, gdy klikam Make Iso. Wywala: "Image writing failed: Próbowano załadować program w niepoprawnym formacie. (Wyjątek od HRESULT: 0x8007000B)"
I mogę sobie nagwizdać... Próbuję spatchować Oddworld: Munch's Oddysee. Może to wina systemu. Pracuję na Win7 ultimate x64. Hmm...
Jakieś sugestie?

garnek

Użytkownik
Użytkownik
Ma może ktoś przerobioną wersję Splinter Cell Double Agent z xboxa 1?

krystoph

Świeżak
Świeżak
Witam, jestem ciemny jesli chodzi o x360. Czy jezeli gry x1 sa kompatybilne z x360 to tez trzeba je przerabiac? Jezeli tak to gdzie znalezc default.xbe oraz stealth files do Crash Nitro Cart bo za chol.... nie moge znalezc.

QurChuck

Użytkownik
Użytkownik
Halo 2 robione wg instrukcji nie działa :( wyskakuje komunikat że płyta jest brudna lub popsuta

fajny tema dzieki za pomoc

Merviin

Świeżak
Świeżak
oto link na default.xbe tam jest lista gier i odpowiednio osobny link z plikiem do każdej
XBOX collection of default.xbe?s for Xbox360 - OneClickFiles.com: RapidShare search MegaUpload

wolny

Świeżak
Świeżak
szukam ninja gaiden black ma ktos przerobionego pod x360?

klos787

Użytkownik
Użytkownik
A gra będzie chodzić na przerobionym liteonie?? iXtreme 1.6

Do góry Bottom