naped benq przestał czytac płyty

traha

Świeżak
Świeżak
Witam mój napęd BENQ vad 6038 przestał czytać w ogóle nie widzi płyty pytanie jaki laser jest montowany w tym napędzie i jak jest to jaki zamiennik sie stosuje

Brzuzka

Banned
Użytkownik
Odp: naped benq przestał czytac płyty

nie czyta piratów, oryginałów czy wszystkiego?

traha

Świeżak
Świeżak

żadnych płyt. Mam takie pytanie jaki model lasera lub zamiennik ?

papux

Użytkownik
Użytkownik

Rozkręć napęd. Od spodu lasera masz naklejkę (nazwę fabryczną)
Wymień samą optykę jeśli jesteś pewien że elektronika działa.

lukmaj

Użytkownik
Użytkownik

Mozna gdzies wogole kupic lasery do BenQ? bo na allegro sa tylko do samsungow?

Fokuz

Użytkownik
Użytkownik

Ja mogę Ci sprzedać mam na zbyciu ;) Cena 35zł

traha

Świeżak
Świeżak

Jestem pewien ze padł więc poszukuję lasera dodam ze już był w czechach wymieniono go lecz padł bo jest po flashu taka uroda benq bardzo słabe lasery

blazejos

Świeżak
Świeżak
nie czyta piratów, oryginałów czy wszystkiego?
siemasz ja mam wlasnie problem z tym ze nie czyta mi piratow ( pojawia sie tylko logo x360 ) od jakiegos czasu nagrywam i juz z 5 plytek pod rzad mi nie czyta a jak zanioslem do znajomego to u niego dzialaja co dziwne wszystkie piraty co wczesniej mi dzialaly dzialaja dalej . Pozyczylem orginalnego pes 10 i wgral mi nowe menu i normalnie chodzi a pirat ni h.... masz moze pomysl o co chodzi z gory dzieki wielkie !!

mactez

Użytkownik
Użytkownik
siemasz ja mam wlasnie problem z tym ze nie czyta mi piratow ( pojawia sie tylko logo x360 ) od jakiegos czasu nagrywam i juz z 5 plytek pod rzad mi nie czyta a jak zanioslem do znajomego to u niego dzialaja co dziwne wszystkie piraty co wczesniej mi dzialaly dzialaja dalej . Pozyczylem orginalnego pes 10 i wgral mi nowe menu i normalnie chodzi a pirat ni h.... masz moze pomysl o co chodzi z gory dzieki wielkie !!

żeby czytał piraty musisz konsolę najpierw przerobić....

mr-roba

Użytkownik
Użytkownik
Jestem pewien ze padł więc poszukuję lasera dodam ze już był w czechach wymieniono go lecz padł bo jest po flashu taka uroda benq bardzo słabe lasery
Ja mam benka i czyta nawet najgorsze płyty bez mrugnięcia okiem :)

KAI-09

Świeżak
Świeżak
Mam problem bo jak chce wlaczyc/zainstalowac BF: Bad Company to wyskakuje mi komunikat ze nie mozna odczytac plyty. Plyta nie ma ani jednej ryski, a tez raz udalo mi sie (ale tylko raz) zagrac w nia. Nie mam nic przerobionego w konsoli. Naped BenQ(badz Lite-on) trudno stwierdzic. Prosze o pomoc

miedzianek

Użytkownik
Użytkownik
@UP
Plytka zle nagrana.nagraj jeszcze raz.Chociaz zrozumialem ze nie masz nic przerobionego w konsoli=nie masz ie

KAI-09

Świeżak
Świeżak
Nowiutka nie przerobiona konsolka

miedzianek

Użytkownik
Użytkownik
Cos nie tak z napedem,sprobuj z inna gra

Zielu

Banned
Chłopcze wystarczy, że sobie skombinujesz Activate.iso jak ktoś miał PS 1 czy nawet 2 to będzie wiedział . Przed każdą grą wkładasz ta płytę z activate.iso , pokazują ci się Chińskie znaczki , wyjmujesz płytkę i wkładasz płytę z grą . Tylko do każdego Napędu jest inne activate.iso ;) .
Ja posiadam nie mały problem z Modern Warfare 2 mam taką płytkę i wkładam ją do swojej konsoli ( premium ) i mi nie działa ,a ta sama płyta z activate.iso i ta sama płyta z grą chodzi u mojego kolegi , który posiada konsole Arcade.

KAI-09

Świeżak
Świeżak
Czasami sie tnie gra gdy ładuje się Halo 3 z bundle packa, oraz nie mogę zainstalować Crackdown (pisze ze się nie da a mam jeszcze dużo miejsca na dysku)

marzzz73

Użytkownik
Użytkownik
laser przeczyść , a crackdown idzie tylko z płyty nie ma możliwości instalki

KAI-09

Świeżak
Świeżak
a czyszcząc laser nie stracę gwarancji??

marzzz73

Użytkownik
Użytkownik
zależy jak będziesz czyścił - płytą nie stracisz , wacikiem tak

Darknezz1

Użytkownik
Użytkownik
Mam podobny problem. Mianowicie mój napęd LITEON nie chce czytac mi płyt. Dopiero po "rozgrzaniu lasera" orginalną płyta gry zaczynaja chodzic przawidłowo. Zastanawiam się więc nad kupnem nowego napędu lub wymianą laseru.Nie wiem tylko czy lepiej kupic LITEON czy np. Samsunga.

Do góry Bottom