Nie naprawiać samemu!!!

P

przeo_91

Guest
Witam! Zacznę o super bajki jak niektórzy naprawiają cudownie konsole np. mój kumpel. Zaczeło się tak ma on konsole od 10 miechów zero zawiech aż do dziś nagrałem mu fife street 3 i lost odyssey przyjechał do domu zaczoł grać pograł z 2 godz nagle konsola się zawiesiła podszed pod nią myślał że to coś z napędę bo płyta się dziwnie kręciła otowżył napęd konsola nadal zawiecha nic się nie ruszyło wieć ją zrestartował pryciskiem power włącza ją a tu co... zgadnijcie? ROD PIZNOŁ MU W OCZY JAK Z BEISBOLA STRZELIŁ W PYSK, no to że jest troszke nie dorozwinięty no to naprawiał sam (ma kretyn konsole na gwarancji wystarczy wrócić do orginalnego biosa napędu i oddać na gware) ale ze był napalony na Lost Odyssey i Fifke Street 3 no to znalazł spsub na naprawę "zrób to sam" a niniejszym piźnięcie konsole od spodu i tak przyjebał że aż pękła obudowa ta plastikowa, uruchomił konsole i... nadal NAPAŻAŁ MU PO OCZKACH ROD no to zwiuzł ją ze mną do mojego kumpla żeby sprawdzić co się stało kumpel rozbiera konsole a tu pamięć wypadła sama z metalowej obudowy...

JAKI Z TEGO MORAŁ...? NIE NAPRAWIAĆ SAMEMU KONSOLI JAKIMIŚ TRIKAMI Z RĘCZNIKAMI CZY WALENIEM Z CAŁEJ SIŁY W KONSOLE.

PS. O TO CO MOŻE ZROBIĆ SPOSÓB "ZRÓB TO SAM". :D :D :D

cris14

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Nie naprawiać samemu!!!

Twój kolega ma Ciekawy pogląd na temat naprawy sprzętu elektronicznego:p
PS. Żeby naprawić samemu trzeba mieć troche oleju w głowie i znać sie na elektronice :D

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

Ja konsole jak mi padła próbowałem naprawić samemu, Eraser Mod(chyba tak). ;D Tyle że moja konsola i tak straciła gware a i tak nie miałem klucza do napędu aby przywrócić dawny BIOS. No ale niestety "trick z gumkami" nic nie pomógł :D... No cóż taki głupi to bym raczej nie był żeby napierdzielać w nią albo ręcznikami obwijać :)
Pozdrów kumpla ode mnie :) I powiedz żeby następnym razem złapał 3 głębokie oddechy i policzył do 10 i się uspokoił :p

peku

Użytkownik
Użytkownik

Zrób to sam - Sp...dol konsole ^^ :D Nawet laik to zrobi. A tak na serio to twój koleżka "troszke" niedorozwiniety ze walił w spód konsoli .

Kolejny dowód na to że głupota ludzka - nie zna granic :D :D :D

pozdro dla twojego kumpla - miłego roda frajerze :p

Kromek

Świeżak
Świeżak

no ładnie ładnie
o ile wiem metoda na gumki tez nic nie daje bo grzeją sie pamięci jeszcze bardziej niż bez gumek a dwa z tego co czytałem to nagrzewa sie płyta główna i luty sie odczepiają i jest dupa i red sie świeci no chyba ze ktoś ma lutownice:D i zrobi to sam ale nie wszyscy sa tacy zdolni:)aha a patent z ręcznikami to już wogole nie wiem kto to wymyślił:)nie powiem bo sam kombinuje jak najlepiej ochłodzić swoja konsole i powiem tak kombinowałem z gumkami kombinowałem z obróceniem jednego z wiatraczków żeby powietrze wiało i tez to sa takie głupoty ze szok jedyne co zmieniłem to pastę pod radiatorami żeby lepiej odprowadzało ciepło i powiem tak ze teraz konsola sie nie nagrzewa tak jak sie grzała.a co do walenia od spodu konsoli hmmmmmm to tylko w ewentualności takiej jak mnie konsola wk.........rwi:):):)
pozdrawiam

P

przeo_91

Guest

Konsola już nie sygnalizuje ROD :p :p :p Dziś wylądowała na śmieciach mój kumpel odsprzedał ją innemu kumplowi a on wyciągnoł z niej to co jeszcze dobre (CPU, GPU :-\ nie wie sam czy GPU działa odlutował tak na wszelki wypadek) ja odkupiłem od niego przedni panel a raszta na śmieciach wylądowała :p :p :p dostał za rezte częsici 100zł :p :p :p

Do góry Bottom