Ninja Gaiden 2 vs. Devil May Cry 4-wasza opinia.

misiek8

Użytkownik
Użytkownik
Wyczekiwany NG2 wreszcie sie pojawil,i chce wiedziec czy spelnil wasze oczekiwania!Jedyna konkurencja jaka ma na to DMC4.Jak wypada Ryu vs Nero/Dante?!Wg mnie...

Za DMC4 przemawia lepsza:
-grafika
-fabula
-przerywniki filmowe
-lokacje
-pojedynki z bossami
-dobrze zbalansowane poziomy trudnosci

Za NG2 przemawia lepsza
-ilosc combosow
-ilosc uzbrojenia
- design i inteligencja przeciwnikow
-system walki
-animacja postaci(choc DMC4 i tutaj nie zawodzi)

Wszystkie cechy DMC4 ktore uznaje za zalety sa w moim odczucie wadami NG2(i vice-versa).
Grafika w NG2 jest zwyczajnie slaba,lokacje sa monotonne i straszliwe puste(Jungla to prawdziwa rozpacz),fabula tragiczna,filmiki sredniawe,i totalnie denerwujacy wrogowie z wyrzutniami rakiet,o przecietnych bossach nie wspominajac(boss "waz-larwa-ryba","wybuchajacy pancernik")

W NG2 jest chyba najlepszy system odpowiedzialny za walke,po prostu poezja...Zeby tak ten element przeniesc do DMC4-bylby ideal.
Osobiscie lepiej oceniam DMC4,obecne jestem na ukonczeniu NG2 ale gram juz niejako z obowiazku.

Srednia ocen(wg www.gamerankings.com) dla:
DMC4=83.7%
NG2=82.4%
Srednia ocen (wg www.metacritic.com) dla:
DMC4=84%
NG2=81%

cux

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Ninja Gaiden 2 vs. Devil May Cry 4-wasza opinia.

Ja powiem krotko, wedlug mnie Ninja Gaiden 2 bije na leb i szyje Devil may Cry 4. Ta druga, to zupelnie przereklamowana giera, nudna jak flaki z olejem, nedzne ciocy, wkolko jedna i ta sama muzyczka podczas walk (fajna, ale bez przesady). Nie wiem jak reszta, ale w Devila moze pogralem lacznie z 3 godzinki-dluzej sie nie dalo. W Ninja Gaiden mam juz przegrane 12 godzin i w ogole sie nie nudze-duzo broni do wyboru, niezle i liczne combosy, grafika ok (chociaz miejscami troszke biednie), muzyka rzadzi, no i oczywiscie filmiki-super sie oglada.

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

No to cux chyba napisal wszystko, nie musze nic dodawac :)

arni100

Użytkownik
Użytkownik

moim zdaniem ng 2 także jest lepszy od dmc 4 ale nie zgadzam się że dmc jest gra kiepską ,mi bardzo się podoba,przeszedłem ja całą i na nudę nie narzekałem i z miłą chęcią pogram w następne części oby dwóch gier jeżeli takie się ukażą

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

No dobra, troszke innaczej, w porownaniu z NG2 jest kiepski.
Co nie oznacza ze jest gra slaba.

merciless

Świeżak
Świeżak

Hello,

To ja dorzuce swoje trzy grosze zeby watek byl zbalansowany. Tak jak misiek8 uwazam, ze DMC4 jest ciut lepszy w porownaniu do NG2. Misiek8 nie napisal nic o dzwiekach, ktore sa IMO lepsze w NG2 lecz mimo wszystko nie daje to grze przewagi. Nikt nic nie wspomnial o spadkach framerate w NG2 (nie jest to czeste zjawisko ale wystepuje) co przy tak slabej grafice jest po prostu niedopuszczalne. Obydwie gry sa udane i kazda z nich ma w sobie to "cos" co przyciaga graczy (DMC4 - lokacje, fabula, grafika; NG2 - spektakularne walki, combosy, arsenal broni) i obydwie sa godne polecenia.

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

to ja też wtrące 3 grosze :D DMC4 jest rewelacyjną jak dla mnie grą . tak samo NG2 ..ale w DMC4 najbardziej denerwujący jest BACKTRACKING !!! nikt o tym nie napisał .. po kilka razy zwiedzamy te same lokacje !! w ng2 tego nie ma !! znowu w dmc4 w fotel wbijają CutScenki .. no i bohaterowie ;] dwa noonszelanckie (nie wiem jak to si ę piszę ) Pajace ;P:)

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Przepraszam, ze niby DMC4 ma dobra grafike?

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Przepraszam.. a co może ng2 ma lepszą ?? nie miałem na myśli ze ma DOBRĄ .. ale stojąc przy ng2 wypada o wiele lepiej pod tym względem ;)

cux

Użytkownik
Użytkownik

O wiele lepiej? LOL, chyba jednak nie..

papux

Użytkownik
Użytkownik

NG2 wygląda zdecydowanie lepiej.

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Panowie...bez jaj.
Co jak co,ale DMC4 ma lepsza grafike od NG2-chocby przez sam fakt,ze dziala w 720p,a nie w 576p jak NG2.
Dla niedowarkow polecam sciagnoc demo DMC4 i zobaczyc plonacego demona w akcji.
Niech ktos powie ze grafika w Jungli w NG2 jest dobra,te zielone jaskinie itp.tekstury budynkow w Aqua City,czy "przepiekne" zimowa Moskwa.

merciless

Świeżak
Świeżak

@Raikoh i cux

Proponuje zebyscie zrobili maly test jesli nie mozecie obiektywnie porownac grafiki w tych dwoch grach. Pokazcie gre znajomym i spytajcie o zdanie. Pokazalem NG2 i DMC4 piatce moich znajomych i KAZDY mowil, ze DMC4 wyglada o WIELE lepiej. Rozumiem, ze jestescie fanami serii ale w tej chwili rozmawiamy tylko o grafice w obu tytulach. Lokacje z NG2 sa na poziomie tych z NG1 na xbox'a 1. Jakby tego bylo malo jeszcze rozdzialka NG2 to 1120x585 co mialo byc zapewne zabiegiem optymalizacyjnym ale nie wyszlo...

Pozdrawiam,

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

No i dokladnie ;] dmc4 wygląda lepiej.. a mi z NG2 podobała się jedynie zatopiona lokacja w Aqua capital.. tam gdzie pływały te szkielety rybek ;))

Mr.Hankey

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Grywalnościowo lepiej moim zdaniem sprawdza się NG2. Takiej rozwałki jeszcze nigdy wcześniej nie było. Jednak pod wzgęlem oprawy DMC4 rozpierdala NG2 w drobny mak i to jest fakt.

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Mr.Hankey napisał:
rozpierdala w drobny mak i to jest fakt.
i tym jakze poetyckim akcentem zakonczmy klotnie o jakosc grafiki:)

Furson

Użytkownik
Użytkownik

skoro grafcie mamy juz za sobą to moze cos a propos akcji : to ona dostarcza nam prawdziwy fun i dzieki niej nie odrywamy sie od konsoli dlatego tez NG2 jest lepsze pod wzgledem akcji, którą zapewniaja nam zajebiscie szybkie i efektowne combosy jakich NIE MA w DMC4

innymi slowy.. przy NG2 nie czekalem na koniec chaptera ;)

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Furson.. całkowiciei popieram twoje zdanie jeżeli chodzi o Akcję ;))) tak po zanawiasem .. ile jest rozdziałów w ng2 ??

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

rymcio1987 napisał:
ile jest rozdziałów w ng2 ??
Z 13...na bank nie powiem,ale napewno nie wiecej niz 15.

Furson

Użytkownik
Użytkownik

no zes kolo prawie trafil - 14 ;)

Do góry Bottom