Wyczekiwany NG2 wreszcie sie pojawil,i chce wiedziec czy spelnil wasze oczekiwania!Jedyna konkurencja jaka ma na to DMC4.Jak wypada Ryu vs Nero/Dante?!Wg mnie...
Za DMC4 przemawia lepsza:
-grafika
-fabula
-przerywniki filmowe
-lokacje
-pojedynki z bossami
-dobrze zbalansowane poziomy trudnosci
Za NG2 przemawia lepsza
-ilosc combosow
-ilosc uzbrojenia
- design i inteligencja przeciwnikow
-system walki
-animacja postaci(choc DMC4 i tutaj nie zawodzi)
Wszystkie cechy DMC4 ktore uznaje za zalety sa w moim odczucie wadami NG2(i vice-versa).
Grafika w NG2 jest zwyczajnie slaba,lokacje sa monotonne i straszliwe puste(Jungla to prawdziwa rozpacz),fabula tragiczna,filmiki sredniawe,i totalnie denerwujacy wrogowie z wyrzutniami rakiet,o przecietnych bossach nie wspominajac(boss "waz-larwa-ryba","wybuchajacy pancernik")
W NG2 jest chyba najlepszy system odpowiedzialny za walke,po prostu poezja...Zeby tak ten element przeniesc do DMC4-bylby ideal.
Osobiscie lepiej oceniam DMC4,obecne jestem na ukonczeniu NG2 ale gram juz niejako z obowiazku.
Srednia ocen(wg www.gamerankings.com) dla:
DMC4=83.7%
NG2=82.4%
Srednia ocen (wg www.metacritic.com) dla:
DMC4=84%
NG2=81%
Za DMC4 przemawia lepsza:
-grafika
-fabula
-przerywniki filmowe
-lokacje
-pojedynki z bossami
-dobrze zbalansowane poziomy trudnosci
Za NG2 przemawia lepsza
-ilosc combosow
-ilosc uzbrojenia
- design i inteligencja przeciwnikow
-system walki
-animacja postaci(choc DMC4 i tutaj nie zawodzi)
Wszystkie cechy DMC4 ktore uznaje za zalety sa w moim odczucie wadami NG2(i vice-versa).
Grafika w NG2 jest zwyczajnie slaba,lokacje sa monotonne i straszliwe puste(Jungla to prawdziwa rozpacz),fabula tragiczna,filmiki sredniawe,i totalnie denerwujacy wrogowie z wyrzutniami rakiet,o przecietnych bossach nie wspominajac(boss "waz-larwa-ryba","wybuchajacy pancernik")
W NG2 jest chyba najlepszy system odpowiedzialny za walke,po prostu poezja...Zeby tak ten element przeniesc do DMC4-bylby ideal.
Osobiscie lepiej oceniam DMC4,obecne jestem na ukonczeniu NG2 ale gram juz niejako z obowiazku.
Srednia ocen(wg www.gamerankings.com) dla:
DMC4=83.7%
NG2=82.4%
Srednia ocen (wg www.metacritic.com) dla:
DMC4=84%
NG2=81%