Nowe gry bez AP 2.5, pytanie.

Panicz

Użytkownik
Użytkownik
Witam.
Miałem dłuższą przerwę (od wejścia AP 2.5) w ogarnianiu informacji związanych ze scena piracką, więc mam kilka pytań.
Postaram się też udzielić max informacji by nie było niedomówień a łatwość odpowiedzi maksymalna.

Od czasu bana na konsole, patchowałem zawsze gry z różnych wave na wave 3 i normalnie nagrywałem obraz na płytkę.
Po wyjściu Assassina Brother..., nie wiedziałem że ma AP 2.5 i że aktualizuje dasha, więc odpaliłem normalnie, poszedł patch dasha i tu zaczęła się przeszkoda w postaci niemożliwości grania w nowe gry bez wgrania nowego flasha i robienia patchów AP 2.5.
Olałem sprawe uznając że dla dwóch gier narazie nie będę flashował konsoli i nadrobie zaległości w starszych grach.
Tak więc mam liteona z flashem extreme 1.51 i wgranym flashem z Assassina (nie miałem już możliwości odpalania gier przez ten potrójny patch).
Teraz dowiaduję się że Dead space 2 i nowy bulletstorm nie mają AP 2.5 i stąd moje pytanie.
Czy normalnie jak je ściągnę i wgram wave 3 w obraz to pójdzie to mi na konsoli ?
Przeszperałem całe forum i nie ma odpowiedzi na to pytanie, stąd zakładam temat, który pewnie nie tylko mnie się przyda.
Więc jeszcze raz. Mam liteona, flasha 1.51 i grałem we wszystko aż do wyjścia nowego Assassina i NFSa, przez zmianę wave na 3.
I chce tylko wiedzieć czy nowe gry bez AP 2.5 mogę odpalić starym sposobem czy to jednak już nie możliwe?
Pozdrawiam.

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
najnowszy dash plus pachoanie na odpowiedni wave i powinno działac

kkey

Użytkownik
Użytkownik
A ja mam takie pytanie, bo nie chciałem zakładać nowego tematu: Czy jak mam Ixtreme 1.6 to pójdzie mi bulletstorm bez patchowania tylko z użyciem Activate.iso ?

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Jeśli masz najnowszy dash to nie pójdzie, chyba że aktualizowane metodą 3x dash. Lecz tak czy siak czeka cię update softu w napędzie, grozi ci to oflagowaniem/banem

bulateam89

Użytkownik
Użytkownik
Jeśli masz najnowszy dash to nie pójdzie, chyba że aktualizowane metodą 3x dash. Lecz tak czy siak czeka cię update softu w napędzie, grozi ci to oflagowaniem/banem
why? p;rzecież bulletstorm nie ma zabezpieczeń Ap2.5 ??!

Pietuniek

Użytkownik
Użytkownik
Nie ma, z tego co czytałem to grali już ludzie z dashem z Bulletstorma nie robiąc wcześniej metody 3x dash ponieważ nie posiadali gier z AP25 więc tej metody stosować nie musieli, ja osobiscie mam dasha 12611 (Bulletstorm posiada update 12625) z wcześniejszą metodą 3x dash i Bulletstorm mi śmiga, myśle ze ty będziesz musiał zainstalować dasha z Bulleta ale nie zaszkodzi spróbować z 12611, niestety ja sie już musze pożegnać z AC:B, NFS:HP czy Fable 3 do czasu gdy przerobie sobie na LT+, co do Dead Space 2 to powiem ci za jakieś pół godziny czy mi śmiga, jeśli tak to nie ma AP25 bo do tej pory sprawdzałem tylko wyżej wymienione i niestety już nie śmigają :p Dodaje że Bulletstorma jak i wszystkie gry mam przerobionego na wave 2 ale co do tematu z activate.iso to jestem zielony. Gry bez AP25 możesz na bank odpalić starym sposobem, przynajmniej w moim wypadku to nadal działa więć myśle że u ciebie też powinno.

PS. Sory troche zamieszałem w poście ale starałem sie odpowiedzieć na 3 posty na raz więc mam nadzieje że sie połapiecie :D

Panicz

Użytkownik
Użytkownik
Jakoś dałem rade :)
Dzięki za odpowiedzi, jutro lub w pn ogarnę jakąś płytkę i stestuję więc :)

ms_crew

Użytkownik
Użytkownik
Z nowym dashem nie beda dzialay tylko gry z zabezpieczeniem AP25. Wszystko inne bedzie dzialalo normalnie i nie bedzie oflagowywalo konsoli

ariel111c

Użytkownik
Użytkownik
Tzn. Jesli wgram aktualizacje z Bulletstorm to w MW2 i BO już nie zagram ? Mam liteona 1.51. ???

ulik10

Użytkownik
Użytkownik
Tzn. Jesli wgram aktualizacje z Bulletstorm to w MW2 i BO już nie zagram ? Mam liteona 1.51. ???
Zagrasz! Nie zagrasz tylko w te trzy gry:AC:B, NFS:HP, i Falbe 3, reszta będzie śmigać normalnie.

kkey

Użytkownik
Użytkownik
Aha czyli ja też nie mam się czego obawiać że mi nie pójdzie ? (A tak po za tym to BANA już mam :D) A jeśli już raz uruchomiłem grę z AP 2.5 na tej mojej przeróbce 1.6 to i tak będzie mi działał bulletstorm z Activate.iso czy nie ? (Dasha mam 12611)

batman17

Użytkownik
Użytkownik
będzie! Tylko te 3 gry Ci nie pójdą: fable 3, NFS HP, i najnowszy ac. Reszta dalej będzie Ci wchodzić.

Evill

Użytkownik
Użytkownik
ja mam taki problem , mam IX 1.6 i jak nagrałem bulletstorma to mam tylko komunikat "odtwórz dvd" , więc jak mam tą nową aktualizacje z gry zainstalować ?

ulik10

Użytkownik
Użytkownik
ja mam taki problem , mam IX 1.6 i jak nagrałem bulletstorma to mam tylko komunikat "odtwórz dvd" , więc jak mam tą nową aktualizacje z gry zainstalować ?
Pewnie źle nagrałeś, ja tak miałem jak na vave 3 nie zmieniłem dead space

Macus33

Użytkownik
Użytkownik
Użyj Active iso i powinno ci działać

Tieu

Użytkownik
Użytkownik
Ja mam pytania -

Jaki jest najnowszy dash? (Ten co dodaje AP25 do Codów i Halo)
Jaki jest wymagany dash do gry w Bulletstorma?

ariel111c

Użytkownik
Użytkownik
U mnie było tak: Mam dash 12611 napęd liteon 1.51 Bulletstorm nie wołał o żadną aktualizacje.

Daniel13334

Świeżak
Świeżak
Witam
nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tu, mam ixtreme 1.6 i naped liteon oraz używam Activate ISO.
Grałem w COD BO aż poprosiło o aktualizacje, po niej już nie odpalił COD BO, COD MW2 ani NFS HP;/
wiem że to ma związek z tym całym AP2,5 i nowym dash-em ale mam pytanie czy jest jakaś możliwość żeby te gry mi znów odpalały? (przed aktualizacją działały normalnie)

SIEDZE

Banned
Przeróbka na LT+

Daniel13334

Świeżak
Świeżak
nie ma innej możliwości?
a muszę posiadać jakiś klucz żeby można było przerobić jeszcze raz?

Do góry Bottom