Nowy użytkownik LT3 i parę pytań

tomkiewicz

Świeżak
Świeżak
Cześć,

właśnie zakupiłem konsolkę, która według sprzedającego posiada LT3. Nie wiem jednak, jak to właściwie sprawdzić - znalazłem na forum, że najlepiej nagrać iso, które powinno posiadać "topologię" LT3, cokolwiek to znaczy, ale jakoś nie mogę się odnaleźć wśród narzędzi. Którym z nich mogę sprawdzić, czy dany obraz ją rzeczywiście posiada? Jeszcze nie przyszedł do mnie IHAS, więc nie eksperymentowałem, zresztą ktoś napisał, że jak się nagra płytę bez stealth patcha, to na xbl dostaje się bana - czy jest coś jeszcze (poza wersją LT2/LT3 i stealth patchem), na co powinienem zwrócić uwagę patrząc na obraz iso? Dobrze rozumiem, że xdg2/3 to tylko wersja zabezpieczeń gry i obie pójdą zarówno na LT2 jak i 3?

Poza tym jednej rzeczy nie do końca rozumiem: jaką mam właściwie korzyść z posiadania w konsoli dysku 250GB? I tak wszystkie gry potrzebują do uruchamiania płytkę, a ładowanie bezpośrednio z dvd jest niewiele wolniejsze, niż z dysku. Poza tym miałem już taki problem, że jak miałem zainstalowaną grę na hdd, to mnie co jakiś czas wyrzucało z gry (niezweryfikowany nośnik) - czy to wina źle nagranej (nie IHASem) płytki (nie ja ją nagrywałem)?

I jeszcze uwaga co do błędu w FAQ:
P: Mam dysk pojemności 20/60/120GB, jednak brakuje 7GB. Gdzie one są?
O: Pozostałe 7gb jest wykorzystywane przez system, czyli w głównej mierze oprogramowanie.
Otóż te brakujące miejsce jest zależne od rozmiaru dysku i nie są to pliki systemowe. Chodzi o spryt (nazwanie tego to również kwestia sporów) producentów dysków, którzy przedstawiają pojemności w jednostkach SI (1kB=1000B), a nie używanych przez użytkowników jednostkach IEC (1kiB = 1024B). W związku z tym 120GB = 120 000 000 000B = 112 * 1024 * 1024 * 1024 B = 112GiB. W rzeczywistości dyski mają zazwyczaj trochę powyżej tych 120GB z etykietki, więc może brakować 7, a nie ponad 8GiB, jak wynika z rachunków.

Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

remospl

Użytkownik
Użytkownik
Czy dany obraz posiada topologie sprawdzisz za pomocą abgx360, w tutku jak nagrywać gdy na LT 3.0 masz wszystko opisane. Dysk w konsoli przydaje sie do tego, że nie wszyscy kupuja gry na płytach, wszystkie aktualizacje, dodatkowe mapy, gry arcade są w postaci cyfrowej, niektóre gry np. BF3 potrzebuje dysku żeby grać w HD ;)

paxmack

Użytkownik
Użytkownik
Jeśli wywala cię do dasha, to wina źle nagranej płyty. Często się tak dzieje, jak gra ma zabezpiecznia CIV. Dysk się przydaje do instaliacji gier (wówczas konsolka nie używa napędu, jest cicha i się tak nie grzeje), wrzuceniu filmów lub muzyki. Skorzystaj z poradnika, który wcześniej napisał kolega odnośnie nagrywaniu gier pod LT 3.0, tam rozwikłasz swoje wszystkie wątpliwości.

babiniu

Świeżak
Świeżak

babiniu

Świeżak
Świeżak
jak usunąć post??

ad1

Użytkownik
Użytkownik
Jeśli grasz na multi zalecany jest ihas, dzięki niemu nagrywany gry w100% (odwzorowanie 1:1). Unikasz przy tym także różnych problemów z instalacja nba dysk itp.

ihas musi mieć rewizje b

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

babiniu

Świeżak
Świeżak
ihas jest zalecany i do xdg3 i xdg2 czy tylko do xdg3 ???

mrowa522

Użytkownik
Użytkownik
tylko XGD3, XGD2 nagrasz każdą obsługującą płyty DL

Do góry Bottom