Obsługa płyt DVD+DL przez nagrywrkę

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Zastanawiasz się czy twój napęd na 100% nagrywa gry na X360 [Obsługuje płyty DVD+DL]

Bardzo łatwo to sprawdzić !

1. Pobieramy programik InfoTool

InfoTool:
Kod:
ftp://ftp6.nero.com/tools/InfoTool.zip
2. Uruchamiamy go, pojawi się nam okno programu:

3. Teraz wybieramy z listy naszą nagrywarkę (1) następnie klikamy na zakładkę "Napęd" (2)

4. Teraz patrzymy na "+R DL" jeżeli pojawiły się znaczki
to nagrywarka bez problemu doczytuje / zapisuje gry na X360, jeżeli natomiast będzie znaczek
w polu "Zapis na Nośnik" to niestety nagrywarka nie obsługuje trybu DVD+DL - musimy wymienić nagrywarkę lub sprobować zaktualizować jej frimware (Oprogramowanie znajdziemy na stronie producenta napędu lub na stronie www.cdrinfo.pl)

Pozdrawiam Erno ;)

/// Odświeżyłem link, jest teraz aktywny.
Korzystajcie do woli.

~TheOFF

peku

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak sprawdzić czy mój napęd przegrywa gry na X360

Nagrywac Nagrywa. Liczy sie tez jakosc nagrywania. Jak ktoś by spróbowal nagrywac na liteonie ktory obsluguje dvd DL to nie pogra sobie... sam testowalem

Lolindir

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak sprawdzić czy mój napęd nagrywa gry na X360

peku dlaczego sobie nie pogra??
nie odtworzy napęd w xbox nośnika czy co?

P

Piri001

Guest

Liteone to sa napedy ktore slabo nagrywaja gry na Xboxa . Nagrac nagraja ale w trakcie gry ( najczesciej na poczatku ) wykakuje komunikat aby przetrzec plytke szmatka bo jest brudna . Wiec nie oplaca sie na nich nagrywac .

DateX

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam nagrywarkę samsunga, i świetnie nagrywa, lecz jest coś śmiesznego, zakupiłem przez neta płytki verbatimy (taniej niż w sklepie) ale przez przypadek zamówiłem płytki x8, no myślę cóż i spróbowałem nagrać, nagrałem prędkością x4 i o dziwo gra na xboxie chodzi ???

kostekseb

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam liteona i jak na razie nie miałem nigdy problemów z grami...

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Ja mam nagrywarkę samsunga, i świetnie nagrywa, lecz jest coś śmiesznego, zakupiłem przez neta płytki verbatimy (taniej niż w sklepie) ale przez przypadek zamówiłem płytki x8, no myślę cóż i spróbowałem nagrać, nagrałem prędkością x4 i o dziwo gra na xboxie chodzi
Zależy jaki masz odczyt. Jeśli masz standardowy (12x) to nie ma problemu jeśli masz przerobiony napęd to zapewne masz odczyt 8x ponieważ jest cichszy lecz z odczytem 8x jest gorzej. Niektórzy mają jeszcze wolniejszy odczyt dlatego zanim będziesz dociekać jaką masz prędkość odczytu nagrywaj 2.4x bo jest najbezpieczniej.

Więc jak czytasz żeby nagrywać 2.4x musisz brać pod uwagę to że nie każdy musi to robić.

Ja mam liteona i jak na razie nie miałem nigdy problemów z grami...
Podobnie jest tutaj, liteony są uważane za najgorsze nagrywarki do kopii zapasowych x360 lecz zdażają się te dobre modele/sztuki które radzą sobie bardzo dobrze.

Więc profilaktycznie piszę:
Verbatim/Platinum
prędkość 2.4x
Nagrywara: Pioneer 112d/115d

wisba

Użytkownik
Użytkownik

jak na zapis na nosniku jest x to co to znaczy??

joka013

Użytkownik
Użytkownik

ze nie nagrywa tego rodzaju płyt...

szlose

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Polecam kazdemu Pioneera 115D na - na allegro mozna po 90-120 zł dostac a jest to najlepsza nagrywarka DVD jaka mozna znalezc :D

kajetan44

Świeżak
Świeżak

a co myślicie o Pioneer DVD-RW DVR-111 ???

grzech1991 dzięki

grzech1991

Banned
Użytkownik

nie warto

kup nowego pioneera

215 (jesli masz sata lub chcesz zmienic komputer na cos nowszego w najblizszym czasie)

115 (nie "d" jesli nie masz sata i nie zmieniasz kompa i nie bawisz sie w crossflasha)

112 (nie "d" jesli lubisz bawic sie w crossflasha polepszac jakosc nagranych plyt i dodac np. label flasha, bitsetting, rpc1 patch)

nixon

Użytkownik
Użytkownik

a ja mam takie pytanko mam nagrywarke NEC Optiarc DVD RW AD-7173S

zamierzam teraz kupic x`a i zastanawiam sie czy podola i gry bede elegancko smigaly bo +R DL obsluguje

grzech1991

Banned
Użytkownik

z tego co wiem to optiarc ma podobna jakosc zapisu do pioneera (minialnie gorsza) wiec powinna nagrywac wszystko a z pewnoscia verbatimy, tylko pamietaj o aktualizacji firmware

michu

Użytkownik
Użytkownik

A ja mam pytanie. Mam dwa kompy. Na jednym mam nagrywarkę Nec-a, w infotool sprawdzalem i nagrywa DL ale predkosci zapisu i odczytu sa tam na 48x, z listy zapisu najmniejsza predkosc to 8x. Czy da sie nagrywac verbatimy DL ktore maja predkosc zapisu 2.4x ?? Na drugim kompie nagrywarka ma minimalna predkosc zapisu 4x. Nagram jakies gry na xboxa360 dobrze?? Np. GTA IV ??Chyba nie muszę zmieniać nagrywarki??

grzech1991

Banned
Użytkownik

zalezy od nagrywarki, nec zdajsie ze slabo pali ale nie jestem pewny

na predkosci nie patrz bo programy czesto pokazuja wcaly swiat to

michu

Użytkownik
Użytkownik

To ja już w sumie sam nie wiem. Mam neca nd-3550A na 1 kompie, wypale poprawnie gre?? Na drugim kompie(laptopie) mam nagrywarke matshita UJ-860S. Qrcze i nie wiem teraz. Kupiłem konsolę (jeszcze nie doszła) ściągnąłem kilka gier tylko czy będę mógł w nie zagrać?? Uda mi się je dobrze ponagrywać?? Czy muszę kupic odrazu pioneera 112d czy 115d??

grzech1991

Banned
Użytkownik

nec nie wiem czy sobie poradzi ale co to za problem kupic jednego verbatima za 5zl i nagrac?

jak pioneera to tylko 215 i bez d

jesli musisz ide to

115d - jesli nie masz zamiaru bawic sie w crossflash i polepszanie jakosci zapisu

112d - jesli masz zamiar bawic sie w corssflash i dodawanie nowych funkcji

WReki

Użytkownik
Użytkownik

Jest duzo łatwiejszy sposób aby sprawdizć czy twój napęd nagrywa płyty na X'a!!!
Wystarczy że zobaczysz czy z przeodu tacki napędu pod znaczkiem RW pisze DVD + R DL jeśli pisze to twój napęd nagrywa gry na X'a jeśli niepisze to nienagrywa

slickers

Świeżak
Świeżak

Panie i panowie Ameryka została odkryta ;D

Do góry Bottom