Oddanie XO do naprawy gwarancyjnej.

kubisiemce

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jaka jest różnica gdybym wysłał do naprawy XO do microsoftu, a oddał do sklepu?
Jak wyślę samą konsole do Microsoft to w przypadku wymiany na nową dostanę nówkę sztukę czy jakąś ponaprawową?
A jak oddam do sklepu (rozumiem że cały zestaw), to czy mam tez oddać wersję pudełkową gry.

Jak zwrócę do sklepu wydaję się wszystko prostsze, dodatkowo wchodzi w grę zwrot kasy, to bym sobie dołożył do lepszej konsoli.

Dołączam też foto problemu, jakby ktoś też mógłby się odnieść.
Sprawdzone na 3 tv, dziś się wogóle nie włączyła.

Attachments

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak Ci zależy na zwrocie gotówki to oddaj do sklepu na rękojmię. Jak do serwisu MS to nie trafisz za nimi, albo dostaniesz nową konsole, albo jakąś po naprawach. Jeśli w zestawie była gra z konsolą to pewnie ją też musisz oddać. W sklepie nigdy nie są chętni na rękojmię i będą Cię próbowali zmusić do wysłania konsoli na serwis MS, a przez sklep to idzie dużo dłużej. Jak wysyła się samemu z domu to wszystko zajmuje jakieś 1,5 tygodnia i masz konsolę z powrotem w domu. Wtedy wysyła się gołą konsolę bez okablowania, gry, pada, oryginalnego pudełka.

dragen

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Tylko jaka jest pewność że z tytułu rękojmi oddadzą kasę? ile jej jest? 1 rok? dziwne te konsole, bardziej awaryjne niż kiedykolwiek... konkurencyjnie słabiutko..
mi nagle przestał czytać płyty UHD, Blu-Ray czyta ale uhd mieli w kółko i wywala błąd .. i to płyty które wcześniej działały bez problemu. pewnie serwis.. ale nie ukrywam że jeśli oddali by kasę wolałbym skorzystać.

może ktoś miał podobny problem z czytnikiem? nie ma jakiegoś sposobu żeby napęd działał nie tak wybiórczo?

kubisiemce

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Oddałem na rękojmie i powiedziałem, że od nich zakeży czy kasa czy naorawa czy nowa konsola. Powiedzieli, że nie mogą sami wybrać i według prawa mam się określić to wybrałem naprawę lub zwrot kasy. Tutaj nie mają wyboru.

A rękojmi jest 2 lata. Pan na początku powiedział, że mam szczęście że się zepsuł teraz bo niedługo się kończy rok gwarancji producenta to go poprawiłen, że oddaje na rękojmi i gwarancja producenta mnie nie interesuje. Przyszedł kierownik i przyznał mi racje, nie robili problemów. Licze że nie naprawią i zwrócą kase bo teraz ciekawe promocje na 1TB.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Oddałem na rękojmie i powiedziałem, że od nich zakeży czy kasa czy naorawa czy nowa konsola. Powiedzieli, że nie mogą sami wybrać i według prawa mam się określić to wybrałem naprawę lub zwrot kasy. Tutaj nie mają wyboru.

A rękojmi jest 2 lata. Pan na początku powiedział, że mam szczęście że się zepsuł teraz bo niedługo się kończy rok gwarancji producenta to go poprawiłen, że oddaje na rękojmi i gwarancja producenta mnie nie interesuje. Przyszedł kierownik i przyznał mi racje, nie robili problemów. Licze że nie naprawią i zwrócą kase bo teraz ciekawe promocje na 1TB.
Gwarancji jak i rękojmi jest 2 lata. W kuku Cię chcieli zrobić z rokiem gwarancji :)

seyu

Użytkownik
Użytkownik
Zacząć trzeba od tego że pierwsza rękojmia jak będzie zasadna to i tak sklep decyduje o finalizacji, także wybiorą naprawę w serwisie. Dopiero druga rękojmia jeśli będzie zasadna to muszą przystać na to co w piśmie rękojmi wpisałeś jako żądania.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

kaslapek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja zakupiłem w sobotę Xbox One X. Jak się okazało nie odczytywał płyt. W zestawie była FIFA 19 której za nic nie chciał odpalić. Wczoraj (tj. poniedziałek) spakowałem konsolę i zawiozłem do sklepu żeby ją oddać. Odmówili mi zwrotu ze względu na fakt , że stwierdzam , że jest zepsuta i wyślą ją na serwis. Kazali czekać na SMS. Ale zastanawiam się czy nie zrobili ze mnie durnia i powinni normalnie przyjąć zwrot.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Nie był to zakup na odległość czy sprawna czy też nie, to nie mają obowiązku przyjmować

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Do góry Bottom