Pad do xboxa nie łączy się z konsola

flito

Świeżak
Świeżak
Witam,

mam dość nie typowy problem...

Mam XBOXA 360 premium. Oraz 2 pady: jeden dołączony razem z konsola, a drugi dokupiony.

Zawsze do gry używałem tego co dostałem razem z konsola..
Dzisiaj rano wciskam przycisk xbox, i pad nie chce połączyć się z xboxem.. :(
Jeszcze wczoraj śmigał aż miło..
Drugi, ten dokupiony działa bez problemu...
Zmieniałem baterie, nawet takie nowe paluszki założyłem i nic :( dalej nie działa...

Gdy włączam pada cały czas migają diody zielone , na padzie, raz szybko raz wolno... albo w kółko jak wcisnę mały przycisk z tyłu..

czy ktoś wie co mogło się stać/jak to naprawić?

konsola/pady nie były w żaden sposób przerabiane/modyfikowane itp.

z góry dziękuje za odpowiedź,
Pozdrawiam,
Mateusz

wojtektt

Świeżak
Świeżak
Odp: Pad do xboxa nie łączy się z konsola

Spróbuj ściągnąć sterowniki do pada pod PC i sprawdź jak go wykrywa... Sposób na "Janka" ale przynajmniej sprawdzisz czy moduł BT działą;)

P

Piri001

Guest

Sroboj go znowu zaprogramowac w X . Nacisnij u gory maly przycisk i na konsoli . Poczekaj chwile i zobacz . Jezeli to nie pomoze to bedziemy szukac dalej .

Memor

Świeżak
Świeżak

Tak jak juz pisał Piri001 zaprogramuj go jeszcze raz
1.Włacz Pada
2.Wcisnij przycisk na X360(taki mały)
3.Nacisnij przycisk u góry pada(taki malutki)
Powinno działac,a jak nie to oddaj na gwarancje

peku

Użytkownik
Użytkownik

to pad jest na BT ? oO ? Mozna go jakos podlaczyc do kompa jak sie ma BT w kompie ?

cris14

Użytkownik
Użytkownik

To nie jest pad na BT. wojtektt niestety sie pomyliłeś pady na BT są w PS3. W x360 pad łączy sie radiowo!!

toudim5

Świeżak
Świeżak

ten maly guziczek przytrzymac przez dwie sekundy to polowa sukcesu bo w tym samym czasie trzeba jeszcze nacisnać taki maly guziczek na konsoli, kolo gniazd na karty pamieci

Jaczomb

Użytkownik
Użytkownik

toudim5 napisał:
ten maly guziczek przytrzymac przez dwie sekundy to polowa sukcesu bo w tym samym czasie trzeba jeszcze nacisnać taki maly guziczek na konsoli, kolo gniazd na karty pamieci
Piri001 i Memorr juz napisali dokladnie to samo ;] po co spamujesz ;>?

zerkov

Świeżak
Świeżak
Witam.
Przepraszam, że 'trochę' odkopie, ale nie chce zakładać nowego tematu...

Mam dokładnie taki sam problem, ale mi te "małe guziczki" nie pomagają...
Nie chce wysyłać pada na gwarancji, bo dopiero go dostałem

Pomocy!

Matt95

Świeżak
Świeżak
Witam. Mam następujący problem. Używam swojego pada do Xboxa podłączając go do PC poprzez Wireless Receiver ( Oryginalny z Microsoft). W pewnym momencie pad zaczął się rozłączać w trakcie grania i migać 4 lampkami na zielono. Na początku działo się to rzadko i po jakimś czasie problem ustawał. Niestety z czasem pad rozłączał się coraz częściej, a na tą chwilę nie chce się połączyć w ogóle. Jako że kabel od Receiver'a był pogryziony przez psa, wyszedłem z założenia, że to właśnie jest problemem. Mój błąd, bo kupiłem nowy Receiver, bez sprawdzania czy pad działa z konsolą i problem występuje nadal. Teraz oczywiście sprawdziłem i pad nie łączy się również z konsolą. Nie działa również po podłączeniu Receiver'a do innego komputera. Od razu z góry zaznaczam, że używam tego urządzenia już bardzo długi czas i wszelkie sterowniki są zainstalowane poprawnie, to samo jeśli chodzi o połączenie pada z konsolą poprzez wciskanie przycisków na obu rzeczach. Proszę o pomoc :)

Do góry Bottom