Pad się nie ładuje I Odnowa gwarancji

Kamil95_PL

Świeżak
Świeżak
Witam mam 2 pytania
pierwsze dotyczące lądowania pada Xbox one s kupiłem na allegro sam akumulator od play& charge bez kabla po włożeniu bateria była całkowicie naładowana wystarczyła mi na jakieś 2 tygodnie grania po wyładowaniu postanowiłem naładować baterie ładowarką od telefonu ale pad nie chce sie naładować zostawiłem nawet raz na cała noc i dalej nic dodam że pad podłączony do konsoli poprzez kabel micro USB od telefonu dział wiec chciałbym spytać czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem może ja coś źle robię i pytanie czy da się lądować zostawiając pada podłączanego pod konsole jeżeli tak to czy konsola ma być w trybie instant-on?

Oraz drugie pytanie kupiłem we wrześniu konsole po zarejestrowaniu okazało się że gwarancja jest tylko do 17 stycznia 2019 roku czytałem coś w internecie że jak się ma paragon do można pisać do MS i oni odnowią tylko jak mam się odezwać po przez support czy jakoś telefonicznie jestem świeży w takich sprawach pierwszy raz mam styczność z konsolą wiec prosił bym o dokładne porady
Pozdrawiam Serdecznie i czekam na odpowiedzi ;)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Co do kabla to nie wiem, a co do gwarancji to musisz wejść na Xbox.com w dział pomocy technicznej, wybrać że chodzi o gwarancję i musisz pisać z supportem po ang. Oni Ci podają maila na którego masz wysłać skan paragonu i na tej podstawie Ci zmienią na pełne dwa lata od daty zakupu na paragonie.

Do góry Bottom