Pare pytan o X360...

tasi0r

Świeżak
Świeżak
Planuje zakup konsoli XBOX360.

1.Interesuje mnie jaka wersje konsoli wybrac: Arcade z HDMI i nowym chlodzeniem, czy Premium. Jakie sa roznice? obie maja 20gb dysk wiec czym sie roznia oprocz sluchawek? Arcade padaja czesciej?

2.Bede mogl grac na konsoli na zwyklym tv? chodzi mi o Sony model:KV-29C3K ?

3.W konsoli oprocz gier interesuje mnie rowniez takie mozliwosci jak otwarzanie filmow. Interesuje mnie cos takiego czy np konsola moze sluzyc jako otwarzacz filmow Divix, xvid a moze nawet rmvb? Gdzies czytalem ze da sie otwarzac divixy na x360 po update, to prawda? Jesli jest to mozliwe to jak sie ma sprawa z napisami?

4. Jak to jest z przerobka i gwarancja MS? traci sie gwarancje?

5. Czy da sie podlaczyc konsole do internetu w sieci osiedlowej gdzie jest server i routery ? nie ma z tym wiekszych problemow? wystarczy wpisac ip, brame, dnsy i bedzie dzialac?

6. Gdzie polecacie zakup konsoli? Allegro? jesli tak prosze o konkretne linki... czy moze jakies sklepy internetowe lub zwykle sklepy typu empik lub z asortymentem rtv?

To chyba wszystko, jesli cos mi sie przypomni to bede pytal. Prosze o szybkie i konkretne odpowiedzi.
Dziekuje za pomoc i przepraszam jesli naruszylem regulamin w jakis sposob.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Pare pytan o X360...

1.Arcade nie posiada dysku, słuchawek, kabla enthernet i component (ma tylko composite) za to zawsze ma falcona i jak narazie Benq. W premium masz wszystko to czego brakuje w arcade i trafiają się różne napędy (benq, hitachi). Co do awaryjności to są to identyczne konsole(mówimy tutaj o premium z HDMI) z innym zestawem więc nie ma różnicy.

2.tak

3.Divx jest po wgraniu najnowszego update dashboardu aie nie ma napisów, można je za to wkomponować w film.

4.Po przeróbce niestety już nie masz szans na gwarancję (m$ sprawdza datę wgrywania firmware i porównuje do daty produkcji)

5.Podłączasz do routera i śmigasz ;)

6.Na allegro różnie bywa, najlepiej jechać do sklepu obejrzeć konsolę i kupić (nową) i przerobić w domowym zaciszy bądź w serwisie.

P

Piri001

Guest

Co do 4 bede sie klucil . Kumpel ostatnio przyjechal i mial uzywke X od 3 miechow . Padla na rod . Wyslal i bez najmniejszego problemu wyslali naprawiona

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Piszę o co słyszałem a słyszałem że bardzo trudno jest teraz o gwarancję. Może chodzi tutaj też o rodzaj napędu? to że z najnowszym hitachi nie przejdzie to pewne (trzeba lutować pass-key) a z tym benq to właśnie chodzi o tę datę wgrani firmware. Samsugniem może jest inaczej albo po prostu m$ nie zawsze się fatyguje ze sprawdzaniem napędu tylko od razu wymienia konsolę.

W każdym razie ja bym nie ryzykował 500zł za kuriera w razie wykrycia :p

cux

Użytkownik
Użytkownik

Piri001 napisał:
Co do 4 bede sie klucil . Kumpel ostatnio przyjechal i mial uzywke X od 3 miechow . Padla na rod . Wyslal i bez najmniejszego problemu wyslali naprawiona
Nie masz sie o co klocic, jest to czysta loteria, nie warta ryzyka...

tasi0r

Świeżak
Świeżak

Dzieki za pomoc.

Co myslicie o tym:

http://www.menago.com.pl/product_info.php/products_id/2548
http://allegro.pl/item361858513_nowy_xbox_360_arcade_65nm_hdmi_gry_prezenty.html

Mozecie polecic gdzie kupic konsole?

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

ten koles z allegro.pl jest troche smieszny . Przeróbka 65zł ;) "

DO KAŻDEJ ZAKUPIONEJ SZTUKI DOKŁADAMY ROZMAITE PREZENTY, KTÓRYMI SĄ MIĘDZY INNYMI:
ORYGINALNE GRY NA PC, FILMY, MARKOWE OKABLOWANIE DO SPRZĘTU RTV, AKCESORIA DO MP3
ORAZ WIELE INNYCH PRZYDATNYCH I FUNKCJONALNYCH PRZEDMIOTÓW"

Pozbywaja sie syfu za 10 zł ,a ludzie kupuja bo mysla ze dostana Crysis'a ... lub inna wartościową rzecz :)

tasi0r

Świeżak
Świeżak

W takim razie gdzie co i jak?
Gdzie kupic konsole?

Zastanawiam sie nad kupnem Arcade dokupieniem dysku i pozniejszej przerobce, co myslicie?

cux

Użytkownik
Użytkownik

Kup Arade juz z flashem na allegro, a pozniej sobie kup dysk.
Bo jesli chcesz przerabiac to nie ma roznicy czy kupisz w sklepie czy nie.

ferro_23

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

kupuj u tego gościa na allegro (buldek01) widzę że teraz niema wystawionych żadnych konsol ale warto zapytać ja od niego kupowałem i jestem w 100 procentach zadowolony.oto jedna z jego aukcji http://www.allegro.pl/item349726602_xbox_360_premium_hdmi_65nm_ixtreme_1_4_gratis.html
teraz miał chyba z 10 złoty taniej.

Do góry Bottom