Październikowa aktualizacja Xboksa One dostępna

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Microsoft zaczął udostępniać październikową aktualizację Xboksa One. Przynosi ona nowe awatary, wsparcie dla asystentów głosowych oraz technologii Dolby Vision

Zgodnie z planem, Microsoft rozpoczął udostępnianie październikowej aktualizacji XBoksa One. Nie przynosi ona może przełomowych zmian, ale zdecydowanie ucieszą się z niej entuzjaści nowych technologii oraz ci, którzy uwielbiają tworzyć wirtualne awatary.

W kilka miesięcy od ich ujawnienia, do Xboksa trafiają wreszcie nowe, znacznie rozwinięte awatary, którymi łatwiej będzie wyrazić siebie w internetowej społeczności. Nowe awatary dają większe możliwości edycji i są po prostu ładniejsze. Po ich ustawieniu, zobaczycie je (i inni) w społecznościach. Microsoft dodał także opcję porównania stworzonego awatara w nowej i starej wersji.

Drugą nowością jest wsparcie dla asystentów głosowych - Cortany oraz Aleksy od Amazonu. Niestety, z tej nowości skorzystają na ten moment wyłącznie osoby mieszkające w USA. Jeśli ktoś nas czyta z odległego kraju, niech da znać jak to działa.

Kolejna zmiana to dodanie wsparcia dla technologii Dolby Vision w streamowanych materiałach. Jeśli posiadacie odpowiedni telewizor, to włączycie teraz w opcjach konsoli wsparcie dla tej technologii, co pozwoli cieszyć się HDR w tym standardzie.

No i na koniec ważna informacja - Narrator w Xboksie doczekał się wsparcia nowych języków i wśród nich jest polski. Oprócz niego dodano także hiszpańskiego narratora, duńskiego, portugalskiego i szwedzkiego.

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
Co to ten narrator ?? Przepraszam za to pytanie ale naprawdę nie wiem :(

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Co to ten narrator ?? Przepraszam za to pytanie ale naprawdę nie wiem :(
Ułatwienie dla osób niedowidzących/niepotrafiących czytać. Po najechaniu na kafelek narrator czyta co jest na nim napisane.

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
AAA taka Czubówna ^^ :p

Kendzi76

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Szczerze nic ciekawego..

brattanek

Ojciec dyrektor
Członek Załogi
Administrator
XBF
Xbox One
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Świeżak
za HDR daje +

neryt

Świeżak
Świeżak
Witam, właśnie po tej aktualizacji mój Xbox One S włącza się ale nie mam możliwości zalogowania się. Nie pokazuje mi się również interfejs główny, czyli tzw. menu. Na telewizorze widzę jedynie czarny ekran z możliwością wyłączenia konsoli, wciskając przycisk na padzie. Bardzo proszę o pomoc.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Tyle się spuszczali nad tymi avatarami a wydali niedorobiony produkt, co bym nie robił to ciągle mam ''ups coś poszło nie tak'' i tak dosłownie co 2/3 klik do tego zawiesza animacja postaci. Ogólnie darmowa zawartość jest bardzo uboga. Jak dla mnie totalnie nikomu nie potrzebna lipa. Na X360 te avatary miały sens, były wplecione w dash i używane były w grach głownie na kinecta.

LechuCzechu

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Tyle się spuszczali nad tymi avatarami a wydali niedorobiony produkt, co bym nie robił to ciągle mam ''ups coś poszło nie tak'' i tak dosłownie co 2/3 klik do tego zawiesza animacja postaci. Ogólnie darmowa zawartość jest bardzo uboga. Jak dla mnie totalnie nikomu nie potrzebna lipa. Na X360 te avatary miały sens, były wplecione w dash i używane były w grach głownie na kinecta.
dokładnie, a te nowe wyglądają ohydnie

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Krótko zwięźle i na temat - badziew niepotrzebny.

SingSing74

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Co ze wspominanym od lat wsparciem myszek i klawiatur?
Dużo gadania, a w efekcie wielkie G :(

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak dobrze kojarzę teraz jest dostępne dla insiderów, więc pewnie będzie w następnej aktualizacji.

Do góry Bottom