Odp: PES 2009 - opinie
Porównując PES 08 do 09 tonowa gra jest wolniejsza, zwody realistyczne, nie ma strzałów w bramkę z dziwnych kątów, bramkarze nie wyciągają piłek nie do obrony, i przeciwnicy częściej przy biegu wyciągają nogę tak , że tracimy piłkę. Gra jest bardziej realistyczna. Dla mnie szkoda, że nie ma Berbatowa w man United i Brożka w reprezentacji polski, o ile Berbatowa wystarczyło przenieść z Londynu do Manchesteru to już Brożka musiałem sobie sam stworzyć bo nie ma Wisły.
Wyszedł mi nawet nawet:

A co do trybu tworzenia legendy z jednego zawodnika to jest to trudny tryb, jak ktoś jak ja spotyka sie ze znajomymi na turniejach nie będzie zainteresowany taką opcją ponieważ inna kamera i inna gra, nie da się trenować w ten sposób, nawet jak sie gra z kumplami dwóch na dwóch to w takiej grze i tak sie gra wszystkimi zawodnikami, więc taka opcja jest dla ludzi którzy się znudzą zwykłą grą. ja jeszcze w dzień włożenia płytki z 09 grałem 08. Gram w nią codziennie przynajmniej godzinę. Teraz muszę się przestawić bo 09 jest zupełnie inna.
Przeszkadza mi fizyka piłki, lata wolniej, jak balon, jest to denerwujące, wizualnie kiepsko to wygląda.
Nie podoba mi się białe menu, nie wyraźnie jest przez to wszystko. Wielu pewnie zostanie przy 08 jak wcześniej zostało przy 06 ale jak ktoś bierze udział w jakiś turniejach nawet ze znajomymi to jest pocieszenie, że każdy zaczyna znów sie uczyć.