Pewien błąd z xboxem

dumle223344

Świeżak
Świeżak
Pewien problem z xboxem

Witam, otóż posiadam 2 xboxy jeden którego używałem ma wgrany ix 1.6 a na drugim jest oryginalny fw. Xbox z przerobionym napędem złapał rroda a z tej okazji, iż posiadam drugiego postanowiłem przemienić napęd do dobrego xboxa. Dopiero później dowiedziałem się, że mogą zajść jakieś komplikacje do tego znajomy powiedział mi że jak się podłączy inny napęd płyta główna traci swój klucz i konsola się nie nadaje do niczego i tu moje pytanie co muszę zrobić aby gierki (chociaż oryginalne) mi chodziły na nowym xboxie, stary zostawmy w spokoju. Czy jest jakiś sposób odzyskania tego klucza lub zrobić jakoś aby konsola jeszcze raz wysłała klucz do napędu? Pozdrawiam.. ; )

toudick

Użytkownik
Użytkownik
Podaj więcej szczegółów na temat obu konsol. Wtedy o wiele łatwiej będzie Ci pomóc. Rok produkcji konsol. Jakie to napędy itp

dumle223344

Świeżak
Świeżak
Konsola z przerobionym napędem (ta która złapała rroda) - rok produkcji 2008-08-05 oraz napęd to Phillips&Lite-On
Druga konsola - 2007-09-27 i napęd to Samsung

dumle223344

Świeżak
Świeżak
odswierzam

dumle223344

Świeżak
Świeżak
wie ktoś o co biega? pozdro

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
trzeba zgrac klucz z jednego napedu i wgrac do drugiego....po co napęd chcesz przekladać skoro w ty, co ma ofw jest dobry...przerób go i już....

edit

zgłupiałem już bo czytam 3 razy i nic nie kumam

napisz jaśniej co chcesz zrobić hehe

dumle223344

Świeżak
Świeżak
Zostawmy xboxa z rrodem w spokoju.. Mam xboxa do ktorego zostal podpiety inny naped i pozniej podpiety znow oryginalny, slyszalem (nie wiem na ile % to jest pewne), ze po podlaczeniu innego napedu plyta glowna traci swoj klucz ktory sprawdza za kazdym razem z napedem przy wlaczaniu konsoli. Ten klucz plyta wysyla do napedu (czy jakos tak) tylko raz po pierwszym podpieciu w M$ i pozniej jezeli klucze sie niezgadzaja konsola nie odpali gier. Ile jest procent w tym prawdy i co potrzebuje zrobic aby gry znowu zaczely dzialac (konsola czyta tylko filmy DVD i plyty audio) A naped jest napewno dobry.

devil12

Użytkownik
Użytkownik
A na pewno nic nie było grzebane z FW w tym oryginalnym napędzie ?
Płyta główna nie może stracić swojego klucza więc to raczej nie to.

ramoon

Użytkownik
Użytkownik
Bo pierw musiałbyś zgrac klucz z napędu, który ma oryginalny FW i wgrać go do napędu z uszkodzonego X'a. Zreszta nie łatwiej jest przerobić ten naped z oryginalnym FW z działającej konsoli ?

dumle223344

Świeżak
Świeżak
I to będzie to? Poprostu przerobić napęd? dzieki za pomoc

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
tak bo nawet jak dasz samsunga za liteona to bedzie kicha bo samsung nie obsługuje ap 2.5 i nowy dash ci wykryje spoof i w nic nie pograsz

dumle223344

Świeżak
Świeżak
Mozliwe, ze wlasnie to sie stalo bo wlozylem tam samsunga wlozylem acitivity.iso i pozniej AC:BH a tam byl nowy dash (ten ktory pozwala ci grac w gry z AP 2.5 na IX 1.6)

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
narazie jak włożysz bez zmiany klucza to to nic nie da choćbyś narobił w gacie hehe....trzeba przerobić liteona i na miękko.........

dumle223344

Świeżak
Świeżak
hehe.. dzieki przerobie i napisze jak poszlo na dniach ;)

Do góry Bottom