XSX Pierwsze wrażenia Xbox Series X

yellowmen83

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak Wasze wrażenia po kilku miesiącach używania?

barman_2000

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Takie same jak po kilku dniach użytkowania.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Takie same jak po kilku dniach użytkowania.
Hehe

Uchiha_Matrix

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Konsola jest faktycznie cicha podczas grania, ale niepokoi mnie napęd. Czy takie dzwięki podczas uruchamiania to coś normalnego?
[filmik usuniety]
Na tle całej konsoli to napęd jest zdecydowanie najglośniejszą jej częścią, a momentami podczas instlacji naprawde potrafi być głośny.
Jak to wyglało w one x/one s?
to normalne?
Mam tam samo kolego przy instalacji wyje jak **** a przy odpalaniu cicho ale jednak slychac jak chodzi ale tak po 2 minutach przestaje

yellowmen83

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja moją kupiłem 2 dni temu, i jeszcze stoi na przedpokoju i się o nią potykam...jutro montaż...stary XO idzie do dzieci A ta będzie moja :) oby cieszyła mnie tak jak Was

Tomkoz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mam tam samo kolego przy instalacji wyje jak **** a przy odpalaniu cicho ale jednak slychac jak chodzi ale tak po 2 minutach przestaje
Wyje? Nie słyszałeś chyba ps5 w akcji.

Tomkoz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Wyje? Nie słyszałeś chyba ps5 w akcji.
Dodam , tylko że posiadam xsx i ps5 (nie chwalę się) Pomimo tego , że jestem z playstation od samego początku to uważam ,że w obecnej generacji xbox góruje na prawie każdym polu. Wyjątki są dwa. Darmowy i przepiękny dzwięk 3d i system , który działa jak pocisk .

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
A takie pytanie mam do posiadaczy.
Wlacza wam się HDR na grach x360?
Zauważyłem że synowi na cars2 się nie uruchamia i ja wczoraj rozpocząłem wiedźmin 2 - również się nie uruchamia HDR.

Dodam że w opcjach konsoli mam włączone auto HDR

szlovak

Użytkownik
Użytkownik
Dodam , tylko że posiadam xsx i ps5 (nie chwalę się) Pomimo tego , że jestem z playstation od samego początku to uważam ,że w obecnej generacji xbox góruje na prawie każdym polu. Wyjątki są dwa. Darmowy i przepiękny dzwięk 3d i system , który działa jak pocisk .
przeciez Xbox One wzwyż mają od dawna dźwięk przestrzenny w grach które to obsługuja oczywiście: Dolby Atmos albo Windows Sonic. Według mnie Sonic brzmiał dla mnie lepiej kiedy mogłem testowo porównać.

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Pierwsze wrażenia super, chociaż może nie pierwsze, bo już konsola u mnie jest miesiąc. Na pewno szybko się włącza pomimo tego, że mam konsolę na oszczędzaniu energii (Xbox One X zaczyna zamulać przy włączanium, pewnie wina optymalizacji dashboardu konkretnie pod nową generację).

Dysk w konsoli to porażka, 1 TB ? Na takie gry, ulepszane i o ogromnej pojemności ? Mam kilka gier zainstalowanych i nie ma jak się ruszyć. Na XOS mam 2 TB. Co z tego, że dysk zewnętrzny 5TB z grami an X360 i XO, jak głupiego Tetrisa Connected musiałem zaktualizować i przenieść na wewnętrzny, bo się nie uruchomi. Musiałem sprzątać na wewnętrznym ostatnio, bo nie mogłem zainstalować i zaktualizować z płyty Devil May Cry 5, żeby sprawdzić :( Prędzej czy później pójdzie w ruch karta zewnętrzna Seagate, albo zrobią jakiś adapter pod dyski SSD, które będą kompatybilne :)

Jak podepnę pod nowy TV, to pewnie wtedy opisze więcej wrażeń. Na razie cieszę się, że mam ;)

jejek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Taki off topic... wiem, że 1tb to mało pamięci ale każdy wie, że jest to towar cenny. Gdyby konsola miała 2tb i kosztowała by 3.500zł to dopiero bylby lament na pół świata.
Trzeba się dopasować do sytuacji i nie mieć zainstalowanych 10 gier na raz:)

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Taki off topic... wiem, że 1tb to mało pamięci ale każdy wie, że jest to towar cenny. Gdyby konsola miała 2tb i kosztowała by 3.500zł to dopiero bylby lament na pół świata.
Trzeba się dopasować do sytuacji i nie mieć zainstalowanych 10 gier na raz:)
10 gier się mieści :) ilość jest optymalna... Jest ktoś kto gra w więcej produkcji na razi niż 10?

marthinez

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Pierwsze wrażenia super, chociaż może nie pierwsze, bo już konsola u mnie jest miesiąc. Na pewno szybko się włącza pomimo tego, że mam konsolę na oszczędzaniu energii (Xbox One X zaczyna zamulać przy włączanium, pewnie wina optymalizacji dashboardu konkretnie pod nową generację).
Raczej zasługa szybkiego SSD w XSX.

Z pojemnością to faktycznie jakiś absurd. Nawet 2 TB było by juz ok, a różnica w cenie nie taka duża.

Krk360

Użytkownik
Użytkownik
Ale marudzicie.Żeby złożyć kompa o takiej mocy trzeba wybulić 5tyś a pamięć można sobie rozszerzyć (jak komuś jest mało)

Ostatnia edycja:

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
I sobie powiększymy w swoim czasie. Już niedługo będą karty 2TB :D

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
I sobie powiększymy w swoim czasie. Już niedługo będą karty 2TB :D
Karta warta tyle co konsola - dziękuję bardzo ;)

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Karta warta tyle co konsola - dziękuję bardzo ;)
Spadną ceny. Na OLX pojawił się adapter do dysków SSD. Ciekawe czy to działa ? :)

Krk360

Użytkownik
Użytkownik
takie pytanie kontrolne, Xbox Gold mogę zamienić na Pass każdym doładowaniem nawet darmowym kodem 14dni który dostałem w pudełku z padem?czy musi być wykup abonamentu na miesiąc?thx

S1udak

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Z tego co pamiętam trial zadziała jeśli nigdy nie miałeś na tym koncie aktywnego game passa.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
takie pytanie kontrolne, Xbox Gold mogę zamienić na Pass każdym doładowaniem nawet darmowym kodem 14dni który dostałem w pudełku z padem?czy musi być wykup abonamentu na miesiąc?thx
Zawsze możesz sprawdzić , wklepać kod przed kliknięciem aktywuj. Mi też przepadł game pass miesięczny chyba jak x1x kupiłem bo był dla nowych kont tylko.

Do góry Bottom