Plomby gwarancyjne

Laska

Użytkownik
Użytkownik
Witam wszystkich jak już wspomniałem padła mi konsola ale nie wgrałem pirackiego firmware więc mam cały czas( chyba) napęd padnięty ale z niemodyfikowanym oprogramowaniem i tak sobie myślę czy nie wysłać konsoli do microsyfu i tutaj nasuwa się moje pytanie a raczej prośba. Czy może mi ktoś napisać lub sfotografować gdzie znajdują się wszystkie plomby gwarancyjne ??

grzech1991

Banned
Użytkownik
Odp: Pląby gwarancyjne

jedna na napedzie i obudowie, druga w miejscu laczenia sie 2 czesci obudowy napedu, trzecia pod faceplate

p.s masz jakis blad jak wlaczasz konsole?

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Radził bym ci oddać konsolę do serwisu, bo jak Micro$oft z czai ze zmieniany był frimware to mogą sobie troszkę zażyczyć za naprawę.

A plomby są za faceplate oraz przy napędzie (plombo-naklejka przyklejona jest z przodu konsoli pomiędzy metalową obudową a napędem DVD)

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Błąd e64 Erno : Do jakiego serwisu wszędzie mi mówią, że to już raczej se konsolę mogę w śmietnik wywalić

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Laska napisał:
Błąd e64 Erno : Do jakiego serwisu wszędzie mi mówią, że to już raczej se konsolę mogę w śmietnik wywalić
hm jedyne co mi przychodzi do głowy to www.iksboks.eu ;/

A masz orginalny fw ?

grzech1991

Banned
Użytkownik

e64 to bad flash nie chodzi o sam klucz bo jak jest klucz zly to i tak tego nie wywala

jesli to falcon to sprzedaj na czesci wszystko tylko to Ci pozostalo

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Oryginalny FW mam ale z niego nie da się sczytać klucza więc...ERNO: Juchy nie odbiera telefonu :( Tak jest to falcon ile mogę za niego dostać ?

grzech1991

Banned
Użytkownik

Juchy Ci nie pomoze bo klucz da sie tylko wyciagnac z plyty a efuse masz spalone a jak nie to zdajsie ze z 65nm nie pasuje infectus...

za konsole az wiele nie dostaniesz ale jak dobrze obrocisz to wszystko mozliwe

Laska

Użytkownik
Użytkownik

A z płyty głównej klucza nie wyciągnę ??
A i pytanko możecie mi tą konsolę wycenić ?

P

Piri001

Guest
Odp: Plomby gwarancyjne

W 90nm procesorze CPU mozna wyciagnac FW (czyli premium i core ) a co do arcade to pojawia sie problem . CO do juchego to pisz ... na jego stronce . Tam ci pomoga bo to czysto hardware'owa strona . A jak cos to juchy jest jak cholera zajety ( jak mu napisalem ze chodzi o reballing to powiedzial ze 4 tygodnie musze czekac ) . Co do fw napedu to poszukaj na alledrogo - tam widzialem kolesia ktory wyciaga fw z plyty .

grzech1991

Banned
Użytkownik

akutalnie wymiana konsol wszyrzymana az do odwolania :) ale normalnie nie bylo by problemu z wymiana

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Wymyśliłem co innego a mianowicie jestem już na 99 % pewien, że napęd padł a więc muszę wydać 150 zł aby wyciągnąć z płyty głównej (trudno moja głupota więc ja za to zapłacę ) i ten klucz napędu wgrać do nowego napędu który zdobędę za grosze bez najmniejszego problemu :)

monias

Użytkownik
Użytkownik

Twoja głupota czyli co zrobiłeś? :)

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Przeczytaj dokładnie temat a będziesz wiedział...

grzech1991

Banned
Użytkownik

klucza nie wyciagniesz z plyty, naped jest dobry wystarczy wrzucic kosc pamieci do programatora (ktos taki kto to umnie robic to koszt tylko 40zl)

Laska

Użytkownik
Użytkownik

A kto to potrafi ?? Dasz jakieś namiary na prv ?

grzech1991

Banned
Użytkownik

bonzo.pl, juchy (za 40zl ma bonzo na pewno) do niego slij PW na xboxonline.pl

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Już mówiłem, że Juchy się tego nie podejmie

Do góry Bottom