Podłączenie 360 Elite do Internetu

Bartoszek321

Świeżak
Świeżak
Witam. W moim posiadaniu jest XB360 Elite (czarny). Chciałbym zacząć grać wkońcu w trybie multiplayer. I ty sie zaczyna problem bo nie potrafie go podłączyc i nie wiem jak sie do tego zabrać. Jestem w te sprawy lewy. Dlatego tu myśle że pomożecie. W domu mam modem z neostrady Combo ZTE (w internecie nie ma wogóle mowy o tym sprzęcie) i właśnie z tym modemem chce połączyć konsole przez kabel ethernet. Prosze o łopatologiczne instrukcje w działaniu. Pozdrawiam.

wortigern

Świeżak
Świeżak
A ten modem jest połączony z jakimś komputerem? Czy masz zamiar podłączyć do niego tylko konsolę?

Bartoszek321

Świeżak
Świeżak
Modem podłączony mam niekiedy do laptopa a nie kiedy do kompa ale raczej jest przy laptopie.

danieltda

Użytkownik
Użytkownik
potrzebujesz ruter
najlepiej kup z wbudowanym modemem do obslugi neostrady, koszt okolo 100 pln
podlaczysz konsole stacjonarny i kilka laptopow przez wifi na przyszlosc ...

Jace3k

Świeżak
Świeżak
1. Kupujesz router
2. Łączysz laptopa z routerem przez wifi
3. Podłączasz konsole do laptopa kablem enthernet
4. W ustawieniach sieci zaznaczasz zeby Ci sie podświetliło:
- połączenie z routerem z połączeniem z xboxem które pojawi Ci się po podłączeniu kabla (pewnie będzie miało nazwę sieć nieznana)
- klikasz prawym na zaznaczone/podświetlone połączenia dajesz "połączenie mostkowe"

I tyle klocek śmiga z internetem. 2 min roboty.

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
A po co niby ten mostek jak będzie miał router?

Jace3k

Świeżak
Świeżak
Żeby laptop udostępnił połączenia konsoli bez zbednego bawienia się w wpisywanie IP itd.
No chyba że podłączy kabel z konsoli bezpośrednio do routera wtedy to jest zbędene.

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Po to się kupuje router żeby właśnie podpiąć bezpośrednio do niego
Polecam ten model
TP-Link Router WiFi DSL TL-WR340G UPC ASTER wi-fi (1444028398) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
O to mi właśnie chodziło, mostkowanie kiedy ma się router jest bez sensu :)

kajoj53

Użytkownik
Użytkownik
Po to się kupuje router żeby właśnie podpiąć bezpośrednio do niego
Polecam ten model
TP-Link Router WiFi DSL TL-WR340G UPC ASTER wi-fi (1444028398) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Też mam ten router i też polecam :)

Bartoszek321

Świeżak
Świeżak
A nie dałoby się tak żeby Xboxa od razu pod modem kablem eth podłączyć??

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Jeśli będzie ci się chciało za każdym razem przekładać kabel z konsoli do kompa..

Bartoszek321

Świeżak
Świeżak
Właśnie wolałbym żeby konsola była połączona od razu z modemem tylko że tam trzeba coś wpisywać po tem w ustawieniach a ja nie wiem o co tam wogóle chodzi.

van_bombel

Użytkownik
Użytkownik
Konfiguracje Xbox Live | Artykuły Tutaj masz wszystko opisane.

Do góry Bottom