Podłączenie konsoli do internetu za pomocą RJ45

Facepalm

Użytkownik
Użytkownik
Witam jestem w sieci osiedlowej nie posiadam routera,kabel od internetu (RJ45) idzie bezpośrednio do mojego laptopa.Czy jest możliwość podpięcia tym kablem konsoli do internetu?Albo jakimś sposobem?

termit92

Użytkownik
Użytkownik
Oczywiście, że tak. Ten kabel RJ45 wpinasz do xboxa 360 i live powinien śmigać, o ile konfiguracja będzie dobra

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Jest wiele posobow, albo kupujesz router, albo switch (w tym przypadku mac adres konsoli musi znac dostawca osiedlowy), lub udostepniasz polaczenie wifi dla kosnoli o ile posiada ona wifi

Oczywiście, że tak. Ten kabel RJ45 wpinasz do xboxa 360 i live powinien śmigać, o ile konfiguracja będzie dobra
Nie bedzie smigac bo na 99% jest filtrowanie po MAC adresie, musi go sklonowac z karty sieciowej lapka do xbox'a ale w tym momencie bedzie mial neta albo na lapku albo na xboxie

Facepalm

Użytkownik
Użytkownik

Kolego a pomógłbyś mi z konfiguracją? Co muszę zrobić?Bardzo dziękuje za odp

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Musisz sklonowac mac adres inaczej nie bedziesz mial polaczenia z siecia

kamykle

Użytkownik
Użytkownik
Witam jestem w sieci osiedlowej nie posiadam routera,kabel od internetu (RJ45) idzie bezpośrednio do mojego laptopa.Czy jest możliwość podpięcia tym kablem konsoli do internetu?Albo jakimś sposobem?
Dokladnie tylko trzeba bedzie wejscia antenowego, do laptopa z RJ45 i rozdzielnik z tego kabla na ethernet i wpinasz do konsoli....A co do wifi to DSL odpada, tylko ADSL modem, bo tam masz to wejscie telefoniczne, a w zwyklym DLS`u masz tylko wejscie na wl i wyl i wejscia na kable ehthernet:) Pozdr:)

Do góry Bottom