Podłaczenie x360+laptop//Wireless Networking Adapter pytanie

Joy5593

Użytkownik
Użytkownik
Hi, stworzyłem ten temat po ogromnym czasie przemyśleń i po uzyskaniu paru a dokładniej 2 pomysłów.
Więc sprawa wygląda tak: po zmianie dostawcy neta z osiedlowego dostawcy na UPC dostałem magiczny Modem od nich który został umiejscowiony na przedpokoju (niestety). I tu się pojawiają schodki, żeby podłączyć xboxa musiał bym przewiercić całe mieszkanie i męczyć się z ułożeniem kabli itd. Lecz mam aktualnie neta doprowadzonego do laptopa WiFi, o tym samym pomyślałem z konsolą. I tu się pojawia sedno tego wszystkiego : czy do xboxa musi być DEDYKOWANY orginalny adapter WIFI , czy można go zastąpić zwykłym adapterem Wifi pod USB. Biorąc na wzgląd ceny jestem bardziej za zakupem "podróbki" adaptera bo cena jest w granicach do 50 zł. A drugi pomysł a właściwie to kolegi, polega on na tym żeby mając laptopa podłączonego poprzez Wifi, pociągnąć od niego kabel do xboxa i zrobić w pewnym sensie switcha z laptopa. I takie coś jak by zadziałało to by było świetnie bo to rozwiązanie było by najtańsze bo wyniosło by mnie aż 10 min roboty.
I tu się pojawia pytanie czy takie cuś jest możliwe ? A jeśli tak to prosiłbym o jakąś lekturę jak się do tego zabrać.

Z góry dzięki.

bgszef

Banned
Po 1 - musi byc oryginalny adapter, a po 2 mozesz tak zrobic jak piszesz.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Musi byc adapter wifi od ms, tylko taki dziala, co do neta to mozesz tak zrobic udostepniajac polaczenie wifi i tworzac siec

Joy5593

Użytkownik
Użytkownik
a jakiś poradnik mógłby ktoś podrzucić?

termit92

Użytkownik
Użytkownik
A ja bym ci proponował neta ściągać na laptopa poprzez Wifi po drugie do tego laptopa podłączyć kablem Rj-45 crossowanym Xbox 360 i stworzyć połączenie mostkowe. I powinno pójść bez problemów. Taniej i skuteczniej już się nie da. Tyle ode mnie pozdrawiam.

Shibby

Użytkownik
Użytkownik
A ja proponuje kupić AP za 50-60zł i podpiąć go do konsolki.
Tym sposobem masz nisko budżetowy "adapter wifi" ;]

Joy5593

Użytkownik
Użytkownik
spróbuje na razie z tym połączeniem mostkowym, zobaczymy co wyjdzie....
proszę o nie zamykanie tego tematu.

hashpl

Banned
nie chce zakladac nowego tematu wiec spytam tu, czy jest mozliwe aby w laptopie udostepnic polaczenie Wifi do konsoli ? Chodzi mi o to ze laptop jest podłączony kablem RJ-45 z routerem natomiast xbox laczy sie z laptopem poprzez Wi-Fi.Pytam poniewaz nie mam routera z opcja WiFi a mam dosc juz 20 metrowych kabli

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Z tego co pamiętam to są na win7 aplikacje do symulowania właśnie takiego połączenia.
Często używa się to również do przedłużania sygnału wifi
Napewno znajdziesz coś w google

// Co do kolegi zakładającego topic to w tym linku masz sposób który będzie pasował do twojej koncepcji
Połączenie przez komputer - PolskiLive.pl - Centrum Informacji o Xbox Live w Polsce

Do góry Bottom