1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie xbox do monitora kablem HDMI - DVI

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez perlodig, Sierpień 4, 2012.

  1. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    Cześć,
    nie chce być nudny bo już o tym niedawno piałem, ale niestety nie uzyskałem podpowiedzi a tym samym nie rozwiązałem problemu.
    Może jednak ktoś mnie oświeci?


    Nasz xbox360 w domu "lata" między dużym TV42" a moniotrem LCD 22".
    TV oczywiście HDMI-HDMI i wszystko jest OK.

    Przy monitorze mam jednak problem bo ni cholery nie chce mi się pokazać obraz na kabelku (HDMI-DVI).
    Monitor pisze, że "sleeping mode" i cześć...

    Oczywiście na kablu podłączonym do złącza VGA w tym samym monitorze wszystko działa.

    Monitor Lenovo L220x, 1920x1200
    Złącze ma oczywiście cyfrowe DVI-D (Dual-Link) potwierdzenie z dokumentacji monitora: "Video input: VGA Analog, DVI-D Digital"
    Działa na pewno bo mam lapka z DISPALY PORT i jak zastosuję przejściówkę DISPLAY_PORT-HDMI + omawiany kabelek HDMI-DVI to obraz
    z lapka idzie bez problemu na tym monitorze więc tu raczej mamy potwierdzenie, że złącze DVI w monitorze oraz kabel są OK.

    Oczywiście podłączam samo HDMI, bez wtyczki video ze standardowego kabla M$


    Gdzie ja koledzy popełniam błąd???

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3445
    Polubienia:
    398
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    podczas podlaczenia kosoli do tv zmiejsz rozdzielczosc obrazu bo monitor sobie z nia nie radzi i nie ma obrazu
     
  4. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    Cześć, rozwiązałem problem. Rzeczywiście w takim przypadku trzeba na działającym TV pogrzebać w ustawieniach obrazu xbox'a ale absolutnie nie wystarczy zmiana rozdzielczości.
    Są tam jeszcze inne opcje a docelowo xbox musi rozpoznać właśnie łącze DVI a nie hdmi.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3445
    Polubienia:
    398
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dvi to to samo co hdmi tylko bez dzwieku wiec nic nie musi rozpoznawac, trzeba tylko dostosowac opcje obrazu do posiadanego sprzetu i tyle
     
  6. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    ja tylko opisuje co pomogło, wiem, że dvi i hdmi to cyfrowa transmisja, ale monitor nie ruszył póki we właściwościach xbox'a pisało HDMI (niezależnie od rozdzielczości),
    jak pomieszałem i w końcu napisał DVI monitor ruszył (i tez niezależnie od rozdzielczości)

    może komuś się przyda

    tak czy owak temat załatwiony i dziękuję za dyskusję! :)
     
  7. cez

    cez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    siema, czesc
    ja dzisiaj probowalem podlaczyc swojego xboxa pod 22 calowy monitor tylko ze moj problem polega na tym ze nie ma dzwieku.... kabelek taki sam jak wyzej czyli dvi-hdmi.. jakies pomysly?
     
  8. seboII

    seboII Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    DVI nie przesyla dzwieku. Musisz uzyc tego drugiego kabla, rozebrac kawalek plastiku, kupic przejsciowke chinch-jack i tam wpinasz glosniki
     

Wczytywanie...

Poleć forum