Podstawka chłodząca pod Xbox One

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Używa ktoś pod One? Bo wszystko co znalazłem jest pod ESkę lub X-a. A ja zastanawiam się pod zwykłego One czy pasowała by jakaś i czy to faktycznie coś daje. Mając podstawkę pod laptopa na spokojnie zbijała mi 5-7 stopni,więc myślę że jak byłoby podobnie to warto.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
jakaś i czy to faktycznie coś daje
I co Ci to da że zbijesz 5 stopni w dół? A jak zakłócisz cyrkulacje powietrza? Zdajesz sobie z tego sprawę?
Ludzie nie wiem po co kombinujecie z jakimiś podstawkami skoro X jest tak zaprojektowany że sam dobrze się schładza?

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ok daje sporo. Lepiej stabilnie mieć 30-35 stopni(jak przeważnie na laptopie). Teraz mój x jest gorący jak rozgrzana patelnia. W przyszłym tygodniu oddaje go na czyszczenie,wymianę pasty itd. I myślałem o podstawce bo chciałem go położyć właśnie na boku. A jak wiesz,tam też są otwory wentylacyjne. Kładąc na boku właśnie zaburzę cyrkulację.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Mój zwykły stary 4-letni One jest lekko ciepły zawsze a jak co to raz na tydzień wentylator dmuchnie mocniej i wtedy wiem że się zagrzał.Potem znów spokój.

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
No moja już ma dosyć. Pewnie kłaków pełno i pasty już nie ma. Przez dwa lata było tak jak u Ciebie,teraz po 30min gorąca i potrafi się wyłączyć. Jak wróci z serwisu to chciałem ją postawić w innym miejscu ale właśnie na boku. A że są tam też otwory wentylacyjne,to myślałem o podstawce żeby jej nie zasłaniać.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
No moja już ma dosyć. Pewnie kłaków pełno i pasty już nie ma. Przez dwa lata było tak jak u Ciebie,teraz po 30min gorąca i potrafi się wyłączyć. Jak wróci z serwisu to chciałem ją postawić w innym miejscu ale właśnie na boku. A że są tam też otwory wentylacyjne,to myślałem o podstawce żeby jej nie zasłaniać.
A wiesz nie, że MS dał informację, że fata się nie stawia na boku, bo napęd nie jest przystosowany do tego? https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/console/position-console

https://m.pclab.pl/news54934.html

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie używam napędu :) Przez dwa lata może z 4-5 gier na płycie i 2 filmy na BR. Także o tej informacji wiem,ale nie używam napędu :p Gry same cyfrowe.

vip

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
raz w miesiącu wale ciekłym helem i jest git hehehehe

Pawelld

Świeżak
Świeżak
Podbije temat.
Ma ktoś One X postawiony na podstawce w pionie?
Na allegro są podstawki zwykle i z chłodzeniem ktoś ma jakieś opinie na ten temat? Co np. z cyrkulacja pow. Czy pomaga czy szkodzi konsoli?
Przykładowe linki:

konsolowiec

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Xbox sam potrafi się schłodzić, nie potrzebuje podstawek chłodzących. Jeśli jednak przegrzewa się to pozostaje przeczyszczenie lub serwis.

Pawelld

Świeżak
Świeżak
Xbox sam potrafi się schłodzić, nie potrzebuje podstawek chłodzących. Jeśli jednak przegrzewa się to pozostaje przeczyszczenie lub serwis.
Po prostu chce coś kupić żeby stało w pionie i się zastanawiam czy dopłacić do chłodzenia czy te zwykłe tanie są Ok?

konsolowiec

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Kup, więc zwykłą podstawkę. Bez wiatraka. Mam podobną do One S i sprawuje się świetnie.

factoria

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Kupiłem 2 sztuki tej pierwszej bez chłodzenia. Obie konsole chodzą normalnie.

Do góry Bottom