Podstawowe informacje na temat gier X360

marianek89

Świeżak
Świeżak
Witam, Jestem nowym użytkownikiem forum i Xbox'a 360
Prosił bym Was drodzy koledzy i koleżanki o pomoc w banalnych dla Was sprawach.
Dodam że mam konsole przerobioną LT+...

1. Najlepsze "wyszukiwarki" gier - skąd pobrać szybko i dobrze
2. Jak nagrywać i patchować płyty - wiem że jest pełno takich tematów ale w każdym jest coś innego[proszę o konkrety]
3. Oznaczenie gier: Region Free, Pal, NTSC - co oznaczają, które ściągać.
4. Pendrive jako dysk twardy - jak to zrobić, jaki pendrive najlepszy.

Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam!

Piotrek ELO

Użytkownik
Użytkownik
3. Oznaczenie gier: Region Free, Pal, NTSC - co oznaczają, które ściągać.
PAL- gry na konsolę zakupioną w europie
NTSC- gry na konsolę zakupioną w U.S.A
Region Free- gry na konsolę działające z konsolami w systemie PAL i NTSC

T0Mmy

Banned
Pobieraj z różnych źródeł polecam ******** itp. na lt+ nic nie musisz patchować .

cyborg95

Użytkownik
Użytkownik
1.Z czego ci lepiej ja czasami zasysam z torrentów ( kiedyś na forum nawet były linki ) , jeszcze czasami exsite ( ale rzadziej )
2. Gry bez AP 2.5 do twojej przeróbki LT+ nie są potrzebne żadne patche i przeróbki ściągasz sprawdzasz ABGX i wypalasz IMGBurn ALE gry Z AP2.5 trzeba odpowiednio przerobić http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-obrazu-iso-do-gry-na-lt-73831.html tu jest taki podstawowy poradnik jak to zrobić.
3. Albo Region free albo PAL bo jesteśmy w europie
4..Przy nowszych dashach (9191 ale nie jestem pewny jak coś to proszę mnie poprawić od którego nr. jest już ta możliwość) masz możliwość skonfigurowania pena jako dysk i zainstalowania gry , pen może być najzwyklejszy ale jakiś firmowy ( nie jakiś z chińskiego bazaru ) , podobno pen musi mieć jakąś tam szybkość ale z tego co wiem to większość penów chodzi

adam372

Użytkownik
Użytkownik
Tak od dasha 9199 można pena (lub dysku USB) używać jako dysku konsoli, ale tylko do 16 GB. Co do regionów to na konsoli z europy chodzą gry PAL oraz NTSC-U, nie mówiąc o wszystko mówiącym REGION FREE. To tak celem małego sprostowania.

P.S. Ja używam pena 8 GB No Name z nieistniejącego już dyskontu "PLUS" i wszystko śmiga mimo durnych komunikatów że nie spełnia zaleceń M$ :)

marianek89

Świeżak
Świeżak
ok! dzięki wielkie... :))

Do góry Bottom