1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podwójny NAT-jakieś porady

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez bigfranc, Maj 15, 2018 o godzinie 23:27.

  1. bigfranc

    bigfranc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam koledzy,mam taki mały problem z podwójnym natem w xbox one s.

    Już pisze jak to wygląda;

    -internet mam światłowodem od lokalnego dostawcy prędkość 300/200 mb/s podłączony do ich routera Huawei HG8247H

    -od niego mam pociągnięty kabel sieciowy do routera Asus RT-N66U

    -do Asusa mam podpięte PS4Pro na 1 LAN i Xbox One S pod drugi LAN kablem

    W PS4 wszystko śmiga git,nat 2 i ogólnie problemu nie ma ale w Xbox mam cały czas komunikat - Rodzaj NAT:Umiarkowany i Wykryto podwójny NAT.

    Dodam że nie mam nic poustawiane czyli DMZ,przekierowanie portów itd itp

    Podpowiedzcie co i jak poustawiać żeby i ps4 i xos śmigały jak najlepiej.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    373
    Polubienia:
    142
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Jak masz publiczne IP i dostęp do ustawień routera Huawei na próbę pomiń Asusa i ustaw np. dmz dla xboxa, żeby sprawdzić czy dalsza konfiguracja ma sens.
     
  4. bigfranc

    bigfranc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    No własnie mam dostep tylko jako użytkownik - nie moge np;wyłączyć firewalla
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    5848
    Polubienia:
    3584
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    To załatw u dostawcy sobie publiczne IP, w większości przypadków to jest rozwiązaniem problemów.
     
  6. bigfranc

    bigfranc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bo takie rzeczy jak upnp,otwieranie portów,dmz itp to mogę robić z miejsca użytkownika.
     
  7. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    373
    Polubienia:
    142
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Podłącz bezpośrednio xboxa pod router dostawcy zrób restart xboxa i routera i sprawdź czy nat się zmienił. Czasami dostawcy internetu od razu dają publiczne IP i ustawiają Upnp na routerze. W ten sposób będziesz wiedział czy dalsza konfiguracja routerów ma sens czy trzeba się skontaktować z dostawcą internetu.

    pierwszy sposób:
    1. Zarezerwuj na routerze huawei IP dla asusa
    2. Ustaw DMZ na zarezerwowane IP
    3. Na asusie ustaw np. upnp
    4. uruchom ponownie routery i xboxa.

    drugi sposób:
    1. wyłącz dhcp Lan na asusie
    2. połącz kablem huawei z asusem tylko zamiast Lan - Wan, połącz Lan - Lan w ten sposób pominiesz NAT asusa
    3. całą konfiguracje portów robisz tylko na huawei
    4. uruchom ponownie routery i xboxa
     
    Ostatnia edycja: Maj 16, 2018 o godzinie 13:09
    bigfranc lubi to.
  8. bigfranc

    bigfranc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dziękuje po pracy sprawdzę czy działa.

    Ps.Niestety dupka blada ani jeden sposób nie działa-nadal Nat umiarkowany i wykryto podwójny Nat
    Ps1.Podłączyłem bezpośrednio kablem xboxa bez routera Asusa i nadal to samo,nie wiem co dalej

    Ps2.No i w końcu udało się mam NAT otwarty ale musiałem zrobić wojnę u lokalnego dostawcy internetu i obdzwonić wszystkich od techników do kierownika.Jednak się okazało że wina leży po ich stronie bo blokowali porty itd.Wczoraj przyjechał technik i z łaską udostępnił mi publiczne ip-koszt 50 zł jednorazowo.
     
    Ostatnia edycja: Maj 19, 2018 o godzinie 09:13

Wczytywanie...

Poleć forum